Sigarayı azaltmış olmanız çok güzel, şu anlık kolposkopiyi bekleyin. Ondan sonra size sonuç mesajı gönderebilirler. Sonuç dahilinde zaten ne durumda olduğunuz netleşecek, zaten kan tahlilinizde çıkardı diye düşünüyorum herhangi bir kanser durumu olsaydı. Aşı olup sigarayı azaltıp düzenli kontrol şeklinde devam edilecek bir süreç. Kötü de çıksa-CIN 2 ya da CIN3 leep gibi bir operasyon. Yani çözümü var o yüzden kendinizi streslendirmeyinÖncelikle sizede cok geçmiş olsun birdaha yaşamayın insallah korkularım tabiki var ne olur ne çıkar hep en kotu senaryoları kurarız ya elimizde olmadan bende o durumdayım fiziksel muayene temiz 3 doktor aynısını söyledi 2 farkli hastanede tahliller yapıldı onlarda da sorun yok tek umudum Rabbım ve bu verilerim 39 yaşındayım biraz yaşında vermis olduğu korkuda var sigarayı gunde 9 10 adet içerdim simdi 2ye düştüm henüz bir ilaç tavsiyesinde bulunmadı doktorlar 31 Aralık kolposkopi bakalim sonrasında neler olacak ascus hpv 16 olanlarda cok kötü şeylerde okudum umarim kötü birşey cikmaz