HPV 51 59 66 - CIN1 - KLAM

cutebunny

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
113
15
13
24
merhaba surecimden bahsedeceim gardasil 9'um var , hpv 51 59 66 pozitifim , cin1 im
tedavi surecleri ve islemlerden bahsedecegim fikriniizi ogrenmek isterim

• 29 Haziran 2024 ilk ve korunmasiz cinsel ilişkim, ice boşalma olmadı, oral oldu karşılıklı. Dudagimda ucuk cikti. (sonraki orallerde minik aftlar)

• ⁠30 Haziran 2024 16:40, korkudan Ella aldım, yan etki görmedim, sonrasinda reglim daha da düzenli oldu dolu 30 gün, tabii sonra zamanda değişmeye başladı -+ 2/3 gün gibi

• ⁠4 Kasım 2024’te korunmasız ilişki yaşıyorum, ağrılı geçiyor, ama anlayamadığım için sesimi de çıkarmadım, ağrı mı zevk mi tam anlamamıştım. Karsilikli Oral de oldu. O gün korkunç bir kaşıntım oldu. Eve akşam saat 22 gibi geldim. Cinsel ilişkiden sonra tuvalete girmek iyiymiş, ben onu eve gelince yaptım işte. Silerken hafif kan geldi, tahriş olmuş herhalde dedim. Ama o siddetli kaşıntı beni gerdi, ilk kez kadın doğuma gidicem.

• ⁠12 Kasım’da tahlil ve patoloji sonuclarım geliyor. Klamidya vs hiçbir şey yok. Patolojide “LSIL” çıkıyorum. (Ozel hastane,X)

• ⁠X hastanesindeki doktor beni gerdiği ve genelde sözümü kestiği için başka bir doktorla devam ediyorum. (Ozel hastane, Y)

• ⁠Tekrar test isteniyor. HPV 51 59 66 olduğunu görüyoruz. ASCUS var dedi. “Benim emin olmam için kolposkopi yapmam lazım" dedi.

• ⁠15 Ocak’ta kolposkopi eşliğinde biyopsi yapılıyor.

• ⁠Sonuclarım geliyor, CIN1 çıkıyor aldığı parçalarda. Beni telefonla arıyor, ameliyatlık değilsin takviye vericem gel randevu al diyor. Ben “ameliyatlık” değilim diye ohh bişiyim yok diyip asla umursamiyorum.

• ⁠Erkek arkadasimla (7-9 Mart) vakit gecirdik. Ben 8 Mart gecesi korunmasız anal denemesinden sonra korunmadan vajinale gecince ben bişi kaptım kesin dedim.

• ⁠29 Mart’ta doktora gidiyorum. Bana HPV için takviyemi yazıyor: Silvershell AHCC, günde 3 kapsül. Klamidya olduğumu da öğreniyorum korunmasız anal ardından vajinal geçince. Klamidya için İlaçları yazıyor (Monodoks, Nexium, Flucan).

• ⁠29 Mart akşamı Ahcc’ye başlıyorum. Aksam 1 kapsul.

• ⁠30 Mart Klamidya ilaçlarıma başlıyorum. Bitiriyorum. Test istedik yine, Klamidya gitmiş.
• ⁠AHCC takviyemde 1. ayım bitti.

• ⁠P doktoruna bazı sorular soruyorum ağrım ve kaşıntımla ilgili. Bana “ben yapmam gereken tedavileri yaptım isterseniz başka bir doktorla görüşün hoşçakalın” diyor. “oyle demek istemedim, Ben sizden memnunum” dedim. Sonra da bir soru sordum, cevap verdi. P doktoru bana günde 3 kapsül 6 ay boyunca demişti. Sonra "3 ay kullan 1 ay ara ver 3 ay yine kullan" diyince anlamadım??? ,neden mnce söylemedi o zaman? dedim

DEVAM--

• Böyle olunca başka bir doktora gitmeye karar verdim. (B doktoru, Z hastanesi) 29 Nisan’da gidip sürecimden bahsediyorum. Kadın partnerime sinirleniyor. Çıldırıyor falan. ihmal etmesinden ve bana bulastirdigi icin
• ⁠”Senin günde 6 kapsül alman lazım vücudun 3 tane HPV ile savaşıyor yeterli değil.” dedi.
• ⁠”Herkes CIN1 kendiliğinden geçer diyor- yok öyle bir şey.” dedi.
• ⁠O zaman gittiğimde reglydim. “Sana koter yapmamız lazım” dedi.
• ⁠Aynı zamanda 3 ay boyunca Deflagyn jel kullanmamı, sonraki 3 ay da Iside HPV vajinal ovül kullanmamı söyledi.

• P doktoru tedavi süreci hakkında bana şöyle gemişti: “Kriyoterapi yapalım ama acelesi yok, takip edelim” dedi.
• ⁠B doktoru da koter diyor.
• ⁠Koter elektrikle, kriyoterapi soğukla.

• Bugün (6 Mayıs 2025) de gittim B doktoruna. reglim çok uzun sürüyor sanıp, 10 gün dedim doktora, tarih hesapladık, daha 8 gün olmuş falan (delirmişim anlayacaginiz evhamdan). Cihazla geldi asistanı, once anlamadım.
• ⁠”Koter yapacağız.” dedi. Hocam hala reglyim dedim. “Aaaaaa” dedi. Halbuki dün de mesajda bahsetmiştim ????, reglim devam ediyo diye.”
• ⁠Ben jeli aldım, doktora “jeli kullandıktan sonra olmaz mı?” dedim “yok arada yapalım” dedi.

• Bugün devletten randevu almıştım onu iptal ettim, yeter yani. Bir sure hastaneye gitmek istemiyorum. Param kalmadi ilaclara vermekten

• ⁠Kadınların HPV süreçleri hakkında forumlara bakiyorum , Deflagyn jel çok iyi geliyormuş, kriyoterapi vs tedavi olmadan, jelle ve takviye ile iyileşenler varmış, tabii herkeste aynı olacak diye bişi yok ama.

Sureclerinizi paylasirmisiniz onerilerinizi?

Çok geçmiş olsun, ben de hiç cinsel ilişkiye girmedim tesadüfen vajina iç dudaklarda siğille rastladım doktor da siğil bunlar dedi bekar ve 30 yaş altı olduğun için test yapamayız sana aldara krem yazacağım dedi ve reçetede herpes virüsü yazmış neyim olduğunu dahala çözebilmiş değilim. Aldara krem de işe yaramadı jeli kullandıktan sonraki süreci de bizle paylaşırsan sevinirim

Çok geçmiş olsun, ben de hiç cinsel ilişkiye girmedim tesadüfen vajina iç dudaklarda siğille rastladım doktor da siğil bunlar dedi bekar ve 30 yaş altı olduğun için test yapamayız sana aldara krem yazacağım dedi ve reçetede herpes virüsü yazmış neyim olduğunu dahala çözebilmiş değilim. Aldara krem de işe yaramadı jeli kullandıktan sonraki süreci de bizle paylaşırsan sevinirim
merhaba cinsel iliskiniz oldu mu? illa penetrasyona gerek yok, surtunme ya da oral iliski yasadiniz mi?
ben 25 yasindayim 30 yas altina test yapamayiz ne demek? 24 yasinda test oldum oyle sey mi olur? herpes virusu de sigil ucuk gibi cikabiliyor fakat eger herpes varsa kimden nasil bulasti onu bilmeniz gerekebilir
ya da doktor degistirin

sagolun haberdat ederim surecimden

merhaba cinsel iliskiniz oldu mu? illa penetrasyona gerek yok, surtunme ya da oral iliski yasadiniz mi?
ben 25 yasindayim 30 yas altina test yapamayiz ne demek? 24 yasinda test oldum oyle sey mi olur? herpes virusu de sigil ucuk gibi cikabiliyor fakat eger herpes varsa kimden nasil bulasti onu bilmeniz gerekebilir
ya da doktor degistirin

sagolun haberdat ederim surecimden
Hiç sürtünme oral vs olmadı🥹

Back
X