Hpv aşısı olup gebe kalan var mı?

Giddoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2015
389
103
103
33
Kızlar selam,
Tek doz hpv aşısı oldum fakat ileride çocuk düşünüyorum. Hpv aşısı olanların yüzde 35'i gebe kalırken olmayanların yüzde 60'ı gebe kalmaktadır diye yazı okudum ve beni endişelendirdi. Yaşım genç :( birde bu dert mi başıma sarılacak anlamadım 🤦

Kızlar selam,
Tek doz hpv aşısı oldum fakat ileride çocuk düşünüyorum. Hpv aşısı olanların yüzde 35'i gebe kalırken olmayanların yüzde 60'ı gebe kalmaktadır diye yazı okudum ve beni endişelendirdi. Yaşım genç :KK43: birde bu dert mi başıma sarılacak anlamadım 🤦
13 yasımda oldum 2-3 doz mu ne. Sonuc hamileyim gayette:)

Sağlıkla büyütün. Gebelikte sorun oluyor diye yazı okumuştum :/
Acıkcası bir sıkıntım olmadı çok şükür. İnşallah olmazda. 🧿🤲🏻 İçinizi ferah tutun aşı olmakla iyi yapmışsınız. Ama bu aşıların tam koruyuculuğu var mı orası muamma. Bende hamileyken mesela genital organımda et beni gibi şeyler çıktı. Aşılı olmama rağmen. Gerçi hamile kalmadan önce ki ayda smear testi vermiştim temizdi ama bu çıkanlar nedir bilemiyorum çatı muayenesinde öğreneceğim.

Acıkcası bir sıkıntım olmadı çok şükür. İnşallah olmazda. 🧿🤲🏻 İçinizi ferah tutun aşı olmakla iyi yapmışsınız. Ama bu aşıların tam koruyuculuğu var mı orası muamma. Bende hamileyken mesela genital organımda et beni gibi şeyler çıktı. Aşılı olmama rağmen. Gerçi hamile kalmadan önce ki ayda smear testi vermiştim temizdi ama bu çıkanlar nedir bilemiyorum çatı muayenesinde öğreneceğim.
Aslında Ergeneken yapmışsınız asinizi ve sizde daha çok etkili olması gerekirdi :(
Gebeliğe bir etkisi derken hamile kalmak zor oluyormuş aşı olanlarda. Bilimsel bir durum değil ama bununla ilgili bir çalışma yapılmış ve hamile kalma oranında düşüklük görülmüş

Aslında Ergeneken yapmışsınız asinizi ve sizde daha çok etkili olması gerekirdi :KK43:
Gebeliğe bir etkisi derken hamile kalmak zor oluyormuş aşı olanlarda. Bilimsel bir durum değil ama bununla ilgili bir çalışma yapılmış ve hamile kalma oranında düşüklük görülmüş
Yanı suan bende olan sey hpv mi bilmiyorum onu muayene esnasında görecegiz. Ama bencede olmaması lazım. Hamile kalma konusuna gelirsek bilmiyorum ben biraz garantiye alıp doktor tanıdıgım oldugu icin 2 aydan sonra hemen yumurta catlatma ignesi vurdu normal cinsel iliskiyle hamilr kaldım. Ama bende polikisitik egilimi var o yüzden yumurtam kendiliğinden geç çatlıyordu

Back
X