ben ergenliğe girdikten 2 yıl sonra yaptırdım yani 15 yasinda. hiçbir sorun yaşamadım valla. hatta evlilik için testler yapılana kadar işe yaramadı mı acaba diye düaünüyordum
ama evlilik için yapılan testlerde hpv pozitif korumam çıktı. ben aşıyı yaptırmadan önce ergenliğin ilk dönemlerinde normal olarak kabul edilen düzensiz ve çok az kanamalarım olurdu. aşıyı yaptırdıktan sonra bir gün arabamız yolda kaldı ve kış mevsimiydi çok üşümüştüm. ya üsüdüğüm için ya da aşıdan bilmiyorum çünkü aynı döneme denk gelmişti iki olay da
ama bu olaydan sonra regllerim şiddetli ağrılarla ve çok yoğun gelmeye başladı. ama her kadın doğum kontrolümde doktor her seyin sağlıklı olduğunu söyledi. sadece pcos vardı ama onun da aşıyla ilgisi yok
aşıdan sonra regllerim düzene girdi. evlendikten sonra da sancılarım ciddi derecede azaldı, günlük aktivitelerimi engellemiyor yani hafif bir sancı oluyor sadece. ben kendi tecrübelerimde bir yan etki görmedim valla
kızınızda farklı bir sağlık sorunu da olabilir Allah kötüsünden korusun inşallah.