Smear rahim ağzından alınan sürüntü örneğinin incelenmesidir.O yüzden bakire birinin rahim ağzına girmezler.Öncelikle burada anlaşalım.Siğil yapan hpv  tipleri kanser yapan türden değil.Yani senin bu testleri yaptırman çokta gerekli değil.Sen sadece siğillerinin tedavisine yönel.Bir arkadaş elma sirkesi ile bitirdim diye yazmış,bunu bende duymuştum.Panikleme ve siğillerini tedavi ettir hepsi bu.Hpv demek hemen kanser olmak ölmek falan değil paniklemeyin lutfen.Zaten sizdeki tip düşük riskli kaldıki bakiresin rahim ağzına ulaşmamıştır. İçeriye bir taşıyıcı girmemiş neticede..Önemli kısım rahim ağzı çünkü.Sağlıkla kalın.

ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm ve internette yazılanarı okuyunca çok ağlayıp dünyanın sonu sandım ama şimdi daha bilinçliyim :) sizin adınıza çok sevindim gerçekten. umarım ben de başarabilirim. bize çok kötü gelen siğil bile aslında iyi bir şey ki kanser yapmıyormuş. doktorunuzun teyit etmesi de şu an içimi rahatlattı :)) sadece görünüm açısından güzel gözükmüyor aman o da olsun o kadar kansere kadar gitmesinden iyidir.. şükür ki atlatmışsınız ve daha büyümemiş
 ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm ve internette yazılanarı okuyunca çok ağlayıp dünyanın sonu sandım ama şimdi daha bilinçliyim :) sizin adınıza çok sevindim gerçekten. umarım ben de başarabilirim. bize çok kötü gelen siğil bile aslında iyi bir şey ki kanser yapmıyormuş. doktorunuzun teyit etmesi de şu an içimi rahatlattı :)) sadece görünüm açısından güzel gözükmüyor aman o da olsun o kadar kansere kadar gitmesinden iyidir.. şükür ki atlatmışsınız ve daha büyümemiş 

fakat kalan aldarayi eşime verdim keşke vermeseydim
 fakat kalan aldarayi eşime verdim keşke vermeseydim  su an minik bir kaç tane makat etrafında var kaşıntıdan anlıyorum sadece iki üç paket olsa yeter gibi smear vermedim ama vermeyi düşünüyorum aylardır araştırma yapıyorum Allah in izni ile fark edip gerekli tedavileri olup da kanser olan hiç görmedim kanserden önce zaten önümüzde bir 10 yıl kadar süre var o da siğil yapmayan türde siğil yapan tür kanser yapmıyormuş ferah tutun içinizi dua edin bol bol geçmiş olsun cümleten
 su an minik bir kaç tane makat etrafında var kaşıntıdan anlıyorum sadece iki üç paket olsa yeter gibi smear vermedim ama vermeyi düşünüyorum aylardır araştırma yapıyorum Allah in izni ile fark edip gerekli tedavileri olup da kanser olan hiç görmedim kanserden önce zaten önümüzde bir 10 yıl kadar süre var o da siğil yapmayan türde siğil yapan tür kanser yapmıyormuş ferah tutun içinizi dua edin bol bol geçmiş olsun cümleten