- 2 Haziran 2023
- 48
- 14
- 8
- 30
- Konu Sahibi Nightsky94
-
Rica ederim ne demek.Güzel dualarınız için de Allah razı olsun.İyi haberlerinizi bekliyorum inşallah.Çok teşekkür ederim inşallah ben yanlış anlamışimdir dediğiniz Dr la görüşme yapacağım çok sağolun belki benimde üstünden zaman geçeceği için ikinci kez leep yaparlar çok sağolun Allah size de tekrar yaşatmasın bu hastalığı rabbim herkese şifa versin
Tip 6-11 genitalde,vulvada siğil yapan düşük riskli tipler.Aynı anda hem düşük hem yüksek riskli taşınıyor olabilir.HPV DNA Genotiplendirme testi yapılması gerekir.Siğil olunca kanser riski azalıyor mu
Ne kadar süre vücutta kalırsa risk oluştururTip 6-11 genitalde,vulvada siğil yapan düşük riskli tipler.Aynı anda hem düşük hem yüksek riskli taşınıyor olabilir.HPV DNA Genotiplendirme testi yapılması gerekir.
Siğil varsa hemen tedavi edilmesi gerekir çok hızlı yayılma yapabilir.Kişinin bağışıklığına göre değişir bağışıklık yüksekse 2 sene içinde negatife dönebilir düşükse uzun seneler kalır.Şu sürede şu kadar risk olur diyemeyiz.Yüksek riskli tipler kimi insanda bulaştan 15 sene sonra kansere dönebiliyor,kimi insanda 8 ayda CİN3’e kadar ilerliyor.Ne kadar süre vücutta kalırsa risk oluşturur
Merhaba benim de cin 1/2yaziyor patoloji sonucunda ve tedavi sürecinde çıktı tüp bebek için engel teşkil eder mi sizin leep sonrası ne kadar sürede hamile kaldınızMerhaba geçmiş olsun daha rahim alınması için çok gençsiniz sakın böyle düşünmeyin lütfen bende cin 3 den rahim ağzıma leep yapıldı yani traşlandı onun üstüne doğum yaptım kızım 7 aylık 2 yıldırda sonuçlarım temiz nasıl bir doktor bunu söyler aklım almıyor başka doktorla görüşün mümkünse onlokoji jinekolog bulun geçmiş olsun
Merhaba çok geçmiş olsun bebekten önce cin 2 ise leep olmanız lazım.Ben leep ameliyatından 6 ay sonra hamile kaldım diye hatırlıyorum zaten 2 ay cinsel ilişki yasak 2 ayda korunma zorunluluğu vardıMerhaba benim de cin 1/2yaziyor patoloji sonucunda ve tedavi sürecinde çıktı tüp bebek için engel teşkil eder mi sizin leep sonrası ne kadar sürede hamile kaldınız
Bugün sonucumu gosterebildim leep yapalım dedi doktorMerhaba çok geçmiş olsun bebekten önce cin 2 ise leep olmanız lazım.Ben leep ameliyatından 6 ay sonra hamile kaldım diye hatırlıyorum zaten 2 ay cinsel ilişki yasak 2 ayda korunma zorunluluğu vardı
Neden üzülüyorsunuz sevinin erkenden teşhis kondu ya konu çok farklı yerlere gitseydi leep olun tertemiz bi süre korunun sonra tüp bebek tedavisine başlarsınızBugün sonucumu gosterebildim leep yapalım dedi doktor
Merhabalar ben de bu yıpratıcı süreçten geçtim. Kolposkopik biyopside cin1 2 ve 3 çıktı. Cin 3 ECC bölgesi deniyordu. Leep oldum leep sonucumda da cin 3 aslında cin 2 çıktı ve cerrahi sınırlar temiz geldi. Gebelik planımız vardı ama ertelendi tabi. Şimdi eşim de ben de 2. Doz aşıyı olacağız. Nisan'da 3. Doz aşı olacağız. Doktor önemli olan 6. Aydaki smear sonucu dedi tedirgin oldum. Tekrar hücresel değişiklik olma ihtimalini istemeyiz tabi ama olabiliyor aşı da oluyorsun. Smear sonucuna göre gebelik durumuna bakacağız dedi. Hiçbir takviye vermedi. Ocakta ve Nisan'da smear vereceğim. Sizde de süreç 3 ve 6. Ayda smear olarak mı ilerledi nasıl oldu acabaHpv 16 CIN2 smear sonucu aldım. Hemen ardından ECC kolposkopi yaptırdım. Anestezi filan almadım zaten rahım ağzında sinir uçları olmadığı için hiçbir ağrı da hissetmedim. Hızlıca sonucum çıktı ve CIN3 geldi ve henüz çocuk sahibi olmadığım için doktorum leep yapılmasını uygun buldu. Ben de çok korktum ve telaş yaptım bu sürecin her bir gününde ama doktorum beni inanılmaz rahatlattı. Leep sonucumda da cerrahi sınırlar negatif geldi. Bu süreçte en önemli şey doktorun cerrahi becerisi. Dr İrfan Tarhan müthiş bi doktor beni bu süreçten hızlıca kurtardı artık yalnızca yılda 1 smear yaptırıyorum. Ben de bu siteye günlerce gecelerce bakıp araştırma yaptım korktum ama korkulacak hiçbir şey yok. İyi bir doktor hayat kurtarır önemli olan şey bu
Merhabalar süreci güncellemek isterim.En son Leep operasyonu geçirdim ve cerrahi sınırlar negatif geldi.2 hafta önce Pap Smear ve Hpv testi verdim Hpv negatife dönmüş ancak bu sefer de Smear problemli çıktı.E-nabıza hafif servikal displazi olarak girilmiş ve kolposkopi yaptırmam gerektiği söylendi.Randevu aldım 15 gün sonraya.Ancak içim içime sığmıyor hpv nin negatife dönmesine mi sevineyim yoksa smear pozitif olmasına mı üzüleyim bilemedim.Smear alınırken enfeksiyon vardı etkilemiş olabilir mi?Lezyon bu kadar kısa sürede tekrar eder mi?Aynı durumu yaşayan var mı?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Merhaba.29 yaşındayım,Hpv 16 pozitifim.Bundan yaklaşık 5 hafta önce biyopsi amaçlı Leep+ECC işlemi yapıldı ve patoloji sonucu CİN3 + Endoservikal bez tutulumu çıktı.Cerrahi sınırlar pozitif.İyileşme süreci tamamlanınca tekrar Leep işlemi yapılacak.Doktorun sonuçlar kötü hemen temizlemem gerekiyor demesi beni çok korkuttu.Çok yıpratıcı bir süreç beklemek,ne olacağını bilmemek,cerrahi sınırlar tekrar pozitif gelirse birdaha o süreci nasıl yaşayacağım bilmiyorum.Forumdaki yazıları okudum.Benimle aynı durumda olan süreci ayrıntılı olarak anlatabilecek biri var mı?Gardasil9 iki dozunu yaptırdım.Yaklaşık 80 gündür Ahcc kullanıyorum.Bunlara ek İmunol,d vitamini,B12 vitamini,yeşilçay,omega3,propolis,C vitamini kullanıyorum.Varolanı etkilemese bile bağışıklığıma yardımı olur yeni oluşabilecek durumların önüne geçer diye.Konizasyon istedim ama doktor yaşım ve anne olmamamdan sebep tercih etmeyeceğini son çare olabileceğini söyledi.Tekrar cerrahi sınırların pozitif gelme ihtimali yüksek mi?Patoloji rapor sonucunu paylaşacağım tecrübeli olan arkadaşlar yorumlayabilir mi?
Lutfen bizi haberdar edin. Umarim en kisa surede iyilesirsiniz.Merhabalar süreci güncellemek isterim.En son Leep operasyonu geçirdim ve cerrahi sınırlar negatif geldi.2 hafta önce Pap Smear ve Hpv testi verdim Hpv negatife dönmüş ancak bu sefer de Smear problemli çıktı.E-nabıza hafif servikal displazi olarak girilmiş ve kolposkopi yaptırmam gerektiği söylendi.Randevu aldım 15 gün sonraya.Ancak içim içime sığmıyor hpv nin negatife dönmesine mi sevineyim yoksa smear pozitif olmasına mı üzüleyim bilemedim.Smear alınırken enfeksiyon vardı etkilemiş olabilir mi?Lezyon bu kadar kısa sürede tekrar eder mi?Aynı durumu yaşayan var mı?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
merhabalar, bende çocuk arzusuyla gidinc ebu illetle karşılaştım. tabi ilk gün şok,ağlamalar, sonra buradaki deneyimleri okudum kendimi toparladım. yurtdışındayım ve şubata kolposkopi buldum. yaşım 37, çocuk hayalimden olmak istemiyorum ama hemen geri korunmaya başladım. nasıl yönettiniz bu süreci, paylaşır mısınızMerhaba çok geçmiş olsun bebekten önce cin 2 ise leep olmanız lazım.Ben leep ameliyatından 6 ay sonra hamile kaldım diye hatırlıyorum zaten 2 ay cinsel ilişki yasak 2 ayda korunma zorunluluğu vardı
Merhaba teşekkür ederim.Lutfen bizi haberdar edin. Umarim en kisa surede iyilesirsiniz.
Merhaba bende çocuk isteme sürecinde öğrendim leepten sonra 2 ay birliktelik yasaktı 2 ayda korunduk bu sürece 6 ay ahcc kullandım aşılarımı oldum sonra hamile kaldımmerhabalar, bende çocuk arzusuyla gidinc ebu illetle karşılaştım. tabi ilk gün şok,ağlamalar, sonra buradaki deneyimleri okudum kendimi toparladım. yurtdışındayım ve şubata kolposkopi buldum. yaşım 37, çocuk hayalimden olmak istemiyorum ama hemen geri korunmaya başladım. nasıl yönettiniz bu süreci, paylaşır mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?