• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv( leep sonrası hpv testi)

mrsl12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba, kendi sürecimden bahsetmek istiyorum sizlere 29 yaşındayım. 26 Ocak 2025 te hpv olduğumu öğrendim smear ve hpv testi alındı. Tipler, 51,68,82. Rahim ağzında yara görüldü ve biopsi yapıldı leep yapıldı aynı zamanda cin 1 cerrahi sınır negatif olarak geldi. 3. Ayda ve 6.ayda smear testi alındı normal geldi testler. Bu süreçte üç doz aşımı tamamladım.
Şüphelendiğim bir alandan dolayı ikinci bir doktora muayene olmak istedim 1 kasımda farklı bir doktora gittim muayene temiz geçti doktor smeara gerek yok yakın zamanda yapıldığı için hpv alalım hemen hemen 1 yıl olucak dedi. Hpv test sonucu 18,66 geldi (cinsel ilişki olmadı hiçbir şekilde) ( sigara kullanmıyorum genel olarak uyku ve beslenmem düzenlidir. kolposkobi önerdi.
Bu durum biraz tedirgin etti beni buna benzer bir durum yaşayan var mı? Normal bir süreç mi?
Üç ay sonra kontrol için tekrar gitmeyi düşünüyorum.
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum :)

Merhaba geçmiş olsun.Hpv tipleri fazlalastıkça negatif olma süreci uzuyor. Leep işleminden sonra cin1 geldiği içinde süreç uzuyor tabi ki… Kolposkopi istemesi tedirgin etmesin aksine kolposkopi kesin durum için önemli ve hpv sürecinde yüksek tipli hpvlilerde 6 ayda bir kolposkopi istenıyor.51 tipi gitmiş digerlerıde gider inş. Bu süreçde bişey kullandınız mı ?Kan degerlerınız nasıl?

Anladım çok teşekkürler. Leep sonrası smear normal gelmişti üç ay önce yaptırmıştım. Aslında hpv testini daha sonraki kontrolümde yaptıracaktım doktor değiştirince bu doktor yapmak istedi.
Üç ay sonra kolposkobi smear yapsam geç olmaz diye düşünüyorum.
Kendi doktorumla normalde kontrolüm mart ayındaydı çünkü.
Bakalım sizin nasıl olmuştu tam olarak süreciniz arada hpv baktırdınız mo tip değiştirdi mi kolposkobiniz nasıldı leep sonrası? Kontrol rutinleriniz benimki gibi miydi ?

Ben üç ayda bir kan tahlili veriyorum vitaminlerim normal değerde. D vit düzenli alıyorum o düşüktü 12ydi 36 ya çıkardım hala kullanıyorum. Demir,çinko folik asit kullandım geçen kış onun dışında. Son tahlilde doktor sadece D vit yazdı.
Sigara önceden tek tek içiyordum bu süreç başladığından beri yani 9 aydır kullanmıyorum.

51 68 ve 82 den sonra nasıl 18 ve 66 geldi anlaşılacak gibi değil...yani bu normal mi? Aşı da olmuşsunuz sanırım

Merhaba öncelikle benim gibi bu durumu yaşayan birini görmemiştim hiç o yüzden kendi sürecimi paylaşmak istedim. Geçen sene temmuzda şüpheli ilişkim olduğu için ekim ayında hpv testi yaptırmıştım sonucunda 6 ve 66 türleri gelmişti, yüksek riskli olmadıkları ve smearim temiz olduğu için başka bir işlem yapılmadı. Bu süreçte 3 doz aşı oldum, birkaç ay ahcc kullandım ve arada tek tük içtiğim sigarayı da azalttım, hiç ilişkim de olmadı. Üzerinden bir yıl geçince tekrar test yaptırdım atıp atmadığımı görmek için fakat bu sefer 18, 6 ve 11 pozitif geldi smear yine temizdi. 18 olduğu için smear temiz olsa da kolposkopi yapıldı. Acaba attım mı diye düşünürken yüksek riskli türü görmek gerçekten moral bozucu, eğer ilk hpv testini yaptırdığınızda henüz latentse çıkmamış olabilir veya hücrelere sürüntü alarak bakıldığı için tüm hücreler tespit edilememiş olabilir diye düşündüm. Umarım bu türleri de ilk testimizde çıkıp sonra giden türler gibi yok olur bir an önce 🌸

Evet gerçekten beklenmedik bir durum atılmış mıdır diye bakarken yeni bir tip gelmesi görülen bir durum olduğunu söyledi doktorum. Sizin kolposkobi sonucunız nedir peki ?
Ben üç ay sonra gideceğim kontrole.
Doktor yüzdr 80 bir sorun yoktur her ihtimale karşı bakacağım dedi.

Geçmiş olsun kızlar. Umarım iyilesirsiniz. Genelde sigara kullanmıyorum diye belirtilmesinin nedeni nedir bu hastalıkta? Merak ettiğim için soruyorum. Sigara bu hastalığın tetikleyicilerinden mi?

Geçmiş olsun kızlar. Umarım iyilesirsiniz. Genelde sigara kullanmıyorum diye belirtilmesinin nedeni nedir bu hastalıkta? Merak ettiğim için soruyorum. Sigara bu hastalığın tetikleyicilerinden mi?
hpvnin vücuttan atılması rahim ağzı hücrelerinin yenilenmesiyle oluyor. sigara da bu hücrelerin yenilenmesini zorlaştırıyor dolayısıyla hpvnin kalıcılığını artırıyor

Evet gerçekten beklenmedik bir durum atılmış mıdır diye bakarken yeni bir tip gelmesi görülen bir durum olduğunu söyledi doktorum. Sizin kolposkobi sonucunız nedir peki ?
Sonuç bekliyorum şu an ben de

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun i.Bende Nisan ayında rutin kontrollerde Hpv 16 olduğumu öğrendim.O günden beri tedavi oluyorum .Smear temiz 3 doz aşımı oldum.Bende negatife dönüp dönmediğimi çok merak ediyorum.Yaşımdan dolayı bebek istiyorum.36 yaşındayım.Salı günü kontrolüm var sizce tekrar Hpv vereyim mi kısa sürede negatife dönme şansım var mı acaba

Güzel sonucunuzu bekliyorum. Kolposkobi işlemi sırasında anlık mo doktor söylüyor biopsi mi alınıyor öngörüsü oluyor mu muayene sırasında. Kolposkobi işlemi uzun sürüyor mu ya da zor oluyor mu peki?

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun i.Bende Nisan ayında rutin kontrollerde Hpv 16 olduğumu öğrendim.O günden beri tedavi oluyorum .Smear temiz 3 doz aşımı oldum.Bende negatife dönüp dönmediğimi çok merak ediyorum.Yaşımdan dolayı bebek istiyorum.36 yaşındayım.Salı günü kontrolüm var sizce tekrar Hpv vereyim mi kısa sürede negatife dönme şansım var mı acaba
Doktorunuz ne zaman test vereceğiniz söyler zaten. Hamilelik için de doktorunuzla görüşün en sağlıklı bilgiyi doktor verecektir. Ancak bir engel olmadığını biliyorum. 6 ayda bir kontrol, yılda bir de hpv testi verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım istediğiniz gibi olur her şey 🙏

Doktorunuz ne zaman test vereceğiniz söyler zaten. Hamilelik için de doktorunuzla görüşün en sağlıklı bilgiyi doktor verecektir. Ancak bir engel olmadığını biliyorum. 6 ayda bir kontrol, yılda bir de hpv testi verilmesi gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım istediğiniz gibi olur her şey 🙏
İnşallah çok teşekkür ederim.Hepimiz bir an önce kurtuluruz inşallah 🤲

Kızlar size umut olmak adına yazıyorum. Nisan ayında hpv 16 33 cın1 vardı ve 6 ay sonrasında hpv smear negatif çıktı. Bu süreçte dr bana degflagn vermişti onu kullandım 3 kutu ve 3 doz aşı oldum. Moralinizi bozmayın. gidecek bunlar :)

Kızlar size umut olmak adına yazıyorum. Nisan ayında hpv 16 33 cın1 vardı ve 6 ay sonrasında hpv smear negatif çıktı. Bu süreçte dr bana degflagn vermişti onu kullandım 3 kutu ve 3 doz aşı oldum. Moralinizi bozmayın. gidecek bunlar :)

Sizin adınıza çok sevindim.Hemen hemen aynı ayda öğrenmişiz pozitif olduğumuzu.Benim de Salı günü kontrolüm var inşallah negatife dönmüşümdür.Bu süreçte cinsel birlikteliğiniz oldu mu

Sizin adınıza çok sevindim.Hemen hemen aynı ayda öğrenmişiz pozitif olduğumuzu.Benim de Salı günü kontrolüm var inşallah negatife dönmüşümdür.Bu süreçte cinsel birlikteliğiniz oldu mu
Merhaba , hayır ilişki yaşamadım. Zaten prezervatif ile korunuyorduk ilk ilişkiden bu yana. Şimdi doktor ilişkiye devam edebilirsin dedi ama korkuyorum yşne de

Merhaba , hayır ilişki yaşamadım. Zaten prezervatif ile korunuyorduk ilk ilişkiden bu yana. Şimdi doktor ilişkiye devam edebilirsin dedi ama korkuyorum yşne de
Umarım tekrar böyle bir şeyle karşılaşmazsınız.Bende Salı günü vereceğim tekrar test çok merak ediyorum negatife dönüp dönmediğimi.Burada bir çok kişide okudum negatife dönmeyi beklerken başka türleride pozitif çıkanlar olmuş çok korkuyorum

Güzel sonuçlarınız bekliyorum. Kokspokobi işlemi zor mu peki ? Biopsi aldı mı doktor yoksa kolapokobi sırasında öngörüsünü söylüyor mu?
İnşallah çok teşekkür ederim 🙏 İşlem basitti üniversite hastanesinde anestezisiz yaptırdım 5 dakika sürdü doktora çok sordum öngörünüz nedir bir şey var mı diye ama kesin sonuç patoloji dedi bir şey demedi 1 ay oldu yapılalı hala sonuç bekliyorum

Back
X