Hpv süreci

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.795
1.793
408
Merhaba iki ay önce hpv 16+ olduğumu öğrendim sonrasında kolposkopi yapıldı ve cin 2 sonucu çıktı.
Bir kaç sorum olacak süreci geçiren kişilere.
Birincisi leep işlemi sonrası çok kanama oluyor mu tek başıma gideceğim ve dönüşte araba kullanmak vs zorlanır miyim?
İkincisi de sadece bu süreci yaşayan kişilerden psikolojik destek istiyorum. Siz neler yaşıyorsunuz nasıl atlatabiliriz bu psikolojiyi? Hiç arkadaş çevrenize anlattınız mı genel tepkileri ne oldu? ben kimseye söyleyemedim korkumdan ve tek başıma bununla mücadele etmeye çalışmak çok zor geliyor. Bir tek erkek arkadaşıma anlattım bunu ki o da önlem alsın diye çok medeni karşıladı ne yaşarsak beraber atlatıcaz vs dedi sonra farkettim ki vicdanen benden ayrılamadığı için böyle bir süreçte ayrılan taraf ben olayım diye vurdumduymaz adamın teki oldu bir bende hiç uzatmadım süreci ve ayrıldım zaten. Bir önceki partnerim arayıp test yaptırmamı söylediği için yalnızca bende varmış gibi bir algı oluştu çünkü. Aksine doktorum çok relax bir şekilde onda da vardır şu anda dışarı çıktığınız an gördüğünüz her iki kişiden biri hpv, bende geçirdim korkmayın dedi. Neyse işte sonrası benim için hiçbir destek almadan kendi başıma mücadele etmekle geçiyor.
Ve son olarak ben tek eşli değilim şu anda mevcut bir partnerim de yok. Zaten şu an süreç o kadar stresli ki cinsellikten soğudum bile diyebilirim. Fakat süreç bazen bir yıl kadar uzayabiliyormuş merak ettiğim ve doktoruma sormaya çekindiğim tek şey cinsellik. Yani bu Süreç negatife dönene kadar tamamen cinsellikten uzak mı durmalıyım? Bunu daha önce doktoruna danışan oldu mu? Başka birine bulaştırırım o da gider bir kadına bela olursa korkusundan zaten yanaşmıyorum bu fikre ama genel kanı ne bu süreçte onu çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
Back