- 20 Ağustos 2014
- 3.409
- 9.373
- 358
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.