Hpv ve evlilik kararı

kararsizkadin1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2025
10
3
1
Herkese merhaba. Hpv vücuttan tamamen atılan bir virüs müdür? Hekimler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Neye inanacağımı şaşırdım.

Geçmişte bu virüsü kapmış biriyle evlilik sürecine girer miydiniz? Bildiğim kadarıyla erkeklerde bu virüsü net tespit eden bir test de bulunmuyormuş.

Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

Herkese merhaba. Hpv vücuttan tamamen atılan bir virüs müdür? Hekimler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Neye inanacağımı şaşırdım.

Geçmişte bu virüsü kapmış biriyle evlilik sürecine girer miydiniz? Bildiğim kadarıyla erkeklerde bu virüsü net tespit eden bir test de bulunmuyormuş.

Tamamen atmış biri olarak söylüyorum atılıyor semar testim de tertemiz çıktı en tehlikelisi dahil hepsi gitti stresten uzak dur yemene icmene dikkat et bağışıklık güçlendir

Şimdi iki türlü yazan da olacak ama doktorlar daha karar verememiş biz nasıl verelim?.benim mantığıma göre atılıyordur.

Evlenmem kadında etkisi daha kötü. Virüs kalıcı bence sadece erkeğin bağışıklığı güçlü olduğu için pasif duruyor sadece bence. Güvenemem.
Off bence ile bilimsel bir düşünce mi beyan edilir?
HPV atılabilen bir virüs, HIV baskılanıp pasif gibi duruyor. HPV atılmasaydı topumuz rahim kanserinden gitmiştik
Nereden bileceksiniz evlendiğiniz kişinin enfekte olup olmadığını bunun erkekte HIV veya sfiliz gibi kesin testi yok ki ayrıca

Öncelikle test yapılmıyor diye bir şey yok , test hastanede yapılmıyor doğrudan labaratuarda yapılıyor .İstanbulda mavi lab var internet sitesinden imceleyebilirsiniz .
İkincisi vucuttan tamamen atılmaz sadece ölçüm deger aralığının altında kalır .
Üçüncüsü bağışıklık düştüğünde tekrarlıyor yani vücuttan ayılmadığının en net göstergesi bu zaten .bağışıklık düştüğünde virüs aktifleşiyor .
Sizin zaten kesinlikle aşı olmanız lazım .
4 harfli bir ilaç var tr de satılmıyor yurt dışından getiriliyor 5 sene önce kutusu 1000 tl idi erkekler bunu kullanıp tedavi olmaya çalışıyor (kadınların durumu daha farklı)
Erkek afkadasınız bu tedaviui görmüş mü ?
Benim erkek bir tanıdığımın başına geldi 1 sene bu ilaçları kullandı , doktor her altı ayda bır bu labratuar testini istedi .test negatif gelene kadar devam ettiler negatif geldikten 6 ay sonrada test istediki tamam bitti denebilsin .
Tedavi süresince kimseyle cinsellik yasayamazsın dedı .Kız atkadaşında muhakkak (ozaman kız arkadası vardı terketti bu olay yuzunden ) kesinlikle aşı olacak dedi doktor .
Son olarakta istanbulda sadece bu konuda uzmanlaşmış hekimler var normal kadın doktoru ve uroloji doktoru ama sadece bu konuya kendilerini vermişler .benim arkadasım onlardan yardım aldı normal hekimler testi yok deyip gönderiyorlar veya siğil yoksa sorun yok diyorlar .muhakkak erkek atkafaşından bu lab testimi iste .bu arada ben olsam evlenmezdim.

Toplumda her 5 kadından 1i HPVyi farkında olarak/olmayarak atıyor.
Hpv grip gibi herkeste görülen bir şey haline gelmeye başladı. Aşılarınızı olun kanserden korur
Lütfen olayı basitleştirmeyin. Bilmeden bu virüsü kapmak ayrı mesele. Elbette tedavisi de var ama bile bile böyle bir risk... Çok sevdiği kişi acaba onun için böyle bir riski alır mı?

Ayrıca daha önce de bu konudaki cehaletle çok mücadele ettim, halkımız genelde anlamıyor böyle şeyleri ama tekrar anlatayım: HPV testi erkekte yapılsa bile güvenilir bir sonuç vermiyor. Çözüm: sürtünme dahil hiçbir cinsel temasta bulunmamış biri ile evlilik gerçekleştireceksiniz. Bunun dışında karşınızdakinin HPV taşıyıp taşımadığını bilmeniz ve güvenmeniz imkansız.

Evlenmem kadında etkisi daha kötü. Virüs kalıcı bence sadece erkeğin bağışıklığı güçlü olduğu için pasif duruyor sadece bence. Güvenemem.
Bağışıklıkta kadınlar daha iyi konumda.kadinlar bulaşıcı hastalıklara karşı bilimsel açıdan daha dirençlidir. Nedeni de çocuk bakıyor olmamız.

Off bence ile bilimsel bir düşünce mi beyan edilir?
HPV atılabilen bir virüs, HIV baskılanıp pasif gibi duruyor. HPV atılmasaydı topumuz rahim kanserinden gitmiştik
Nereden bileceksiniz evlendiğiniz kişinin enfekte olup olmadığını bunun erkekte HIV veya sfiliz gibi kesin testi yok ki ayrıca
Bilimsel düşünce beyan etmiyorum. Arastirmalarim sonucu vardığım kanı. Sizene yorumumdan sormuş söylüyorum polemik yaratmayın! Herkes kendi yorumu ile ilgilensin. Ben uzmanlardan profesörlerden dinledim bazı hastalar da kalıcı hale gelebilir yaşam tarzından dolayı kronikleşebilir diyor. Bağışıklık sistemi zayıf ise. Sizin kaynağınız ne siz uzman mısınız? Her HPV de rahim kanseri yapmıyor hanımefendi bazı tipleri yapıyor.Tamamen şans.
Erkekte HPV testi yapılıyor ayrıca. Siğili olmasa bile penisin içinden örnek alarak yapabiliyorlar. Evlenirken test isterim merak etmeyin.

Hiç mi Gardasil duymadınız? İlginç. Çocuklara yapılıyor artık kanser olmasınlar diye. Sosyal medya inliyor ücretsiz aşı diye. Rahimağzı kanseri önlenebilen nadir kanserlerden biri.
Bende genel kansere aşı bulundu sandım😅

Bağışıklıkta kadınlar daha iyi konumda.kadinar bulaşıcı hastalıklara karşı bilimsel açıdan daha dirençlidir. Nedeni de çocuk bakıyor olmamız.
Alakasi yok şuan kimin bağışıklığı iyi kestirilemez. Aşılar, gıdalar herşey vücut direncini bozdu bence.

Back
X