HPV

Engnzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
873
301
53
Arkadaşlar, benim bundan 6 yıl kadar önce cinsel birliktelik sonucunda genital bölgemde siğiller cıkmıstı. Kahverengi ve karnabahar görünümündeydi. Doktora gitmistim yakıldı birdaha cıkmadı. Ben o zamanlar bunun hpv oldugunu bazı türlerinin kanser yapacağını bilmiyordum. Üzerinden 6-7 yıl gecti internette okuduklarım beni cok korkuttu defalarca jinekolojik muayeneden gectim. Sağlık ocağında hpv+ smear testi yaptırdım. Hpv negatif sonucu geldi. Şimdi bu virüs vücuttan atıldı mı? Negatif geldiyse kanser yapan tipi değil mi? Kafamda cok karısık cok korkuyorum da başından böyle bir sey gecmis olan yazarsa cok sevinirim aşırı korkuyorum lütfen yaşayan varsa yazsın allah rızası için

Merhaba...Hpv testi negatifse kanser yapan tipi yada yapmayan tipi olması önemli değil..Vücuttan atılmiş gitmiş demektir..Ancak yeniden hpv li biriyle cinsel birliktelik yaşarsaniz tekrar bulaşır..Yani Normalde hpv olmayan bir kadın kadar riskiniz var.Endişelenecek hiç birseyiniz yok..Rahat olun..

Zaten üzerinden baya zaman gecti negatif gelmesi sevindirici ancak internette o kadar sey yazıyor ki insan acaba diyor korkuyor. Cevabınız için tesekkur ederim

Zaten üzerinden baya zaman gecti negatif gelmesi sevindirici ancak internette o kadar sey yazıyor ki insan acaba diyor korkuyor. Cevabınız için tesekkur ederim
Ben de dün smear sonucumu aldım düşük seviyede riskli dedi ve hpv istedi doktorum
Ben de çok korkuyorum ve üzgünüm
15 gün sonra daha çıkacak
Allahım kimseyi hastalıkla imtihan etmesin

Mrb bendede 1 sene oldu hpv 16. 18/59 cikmisti daha donra cin 3 tedavimi oldum leep islemi trmiz cikti sma sigiller hala duruyor ve simdide bartholin kisti absesi ameliyati oldum ve doktorum sende kanser oncusumu vardi dedi evet ama tedavi oldum dedim ama yuzu degistikorkuyorum bisiy olurmu cunku sigil olan bolge de islem yapildi yorumlarinizi bekliyorumlutfen

Bazı doktorlar ne yazik ki böyle.Ee ne olmuş yani tedavisinide olmuş ne kafa bulandırıyorsun durup dururken .Ekstradan kötü birsey olsa söylerdi korkmayin...Onu söylemesinin sebebi açip bakınca rahim ağzının işlem gördüğünü anlamiştır.. "kanser öncüsümü vardı"diyen "Sende kötü birsey var"da diyebilir emin ol...

Selam arkadaslar 28 ocakta vajen girişimde ve serviksimdeki siğilleri yaktırıp dondurttum. Dusta bi tane vardı baya büyümüştü. Az önce dudak kenarında siyah bi nokta fark ettim henüz bi kabarma yok. Normal bi ben gibi duruyor ama ben yoktu orda eminim yani... siğil atıyor olabilir miyim? Tip18 pozitifim. 20 günde hemen siğil atar mı öteki kahve rengi degildi beyaz karnabahar seklindeydi, bunda bş kabarma yok siyah ben gibi. Yardımcı olursanız cok sevinirim cok kormaya basladım yine

Ketem de yaptım testi ve bana 15 gün dedi hemşire ama o anki korkuyla soramadım
15 gün içinde mi yoksa 15 gün bitince mi ?
Yani saçmalıyorum belki ama çok korkuyorum ne bileyim

Tip 18 den kurtulmak biraz zor ben dede16 18 59 var tedavi oldum ama sigiller bitmiyo oyle duyo ne cogaliyo ne azaliyo insallah srn kurtulursun sigara iciyorsan birakman sart ben birakamiyorum

Tip 18 den kurtulmak biraz zor ben dede16 18 59 var tedavi oldum ama sigiller bitmiyo oyle duyo ne cogaliyo ne azaliyo insallah srn kurtulursun sigara iciyorsan birakman sart ben birakamiyorum
Iciyordum biraktim tani konuldugu andan itibaren ahcc kullanmaya basladim bi de immuneks plus, propolis kullaniyorum da.. inanin cok dikkat ediyorum 20 gunde tekrarlamas insallah cok panik oldum son 1 haftadir agir stress altindayim bagisikligim dusmus olabilir mi hemen oyle bilemedim. Teshis konulali 1 bucuk ay oldu. Enfekte olali 3 4 ay filan tek partner oldugu icin eminim. Yasim henuz 21. Zor biliyorum ama nedense negatif oldugna psikolojik olarak inandirmistim kendimi sigillerimin yaktirinca simdi boyle olmasi cidden cok uzdu ve stresse soktu

Cok gecmis olsun ama 18 tip en yakin 1 senede atiliyomus vucuttan stres yapma yanliz umursama ben oyke yapiyorum ilk zamanlar bende kafayi yedim ama artik onla yasamaya alistim

Siyah ben gibi derken siyah dümdüz kabartısı olmayan birseymi?Benimde vajinada öyle birşey vardı..1 sene önce farkettim 2 tane doktora gösterdim siğil değil kıl kökü gibi birşey dediler..Gerçektende siğil değilmiş 1 sene geçti aynı duruyor..Biraz bekle çoğalıp buyürse sigildir değilse zaten çoğalmazlar..

Evet duz normal bi ben gibi duruyor ama orda ben yoktu eminim, birde dis dudagin ic kisminda yani kil olmuyor ya orda o yuzden korktum umarim degildir cok dikkat ediyorum cunku. Ve nedense psikolojik olarak kendimi de cok inandirmistim bu sigillerle beraber virus de gitti negatifsin sen artik diye zaten cok yeni enfekteydim bi kac aylik. Umarim degildir....

Bir de glizigen spray kullanab var mi? Boyle yeni cikmis sigilleri yok ediyormus doktoruk yazmadi bana ya da boyle bisi onermedi. Hemen gidip sorucagim pazartesi.. kullanan varsa deneyimi olan dedikleri gibi mi boyle yeni cikmakta olanlari yok ediyormus hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…