engin bilgilerinle bizi aydınlattığın için teşekkürler. bu doktorlar boşuna okuyo gerçekten bi kişinin cinsel deneyimleriyle çıkarım yapabilmesi bu kadar kolayEee öyle ama.kendi tecrübelerimden biliyorum.öyle tek tük işlerden bunlar çıkmaz.çok gereksiz bir abartı var bu ülkede şu cinsel hastalıklar konusunda.kocadan geçmiş falan diyorlarsa o koca hayat kadınıyla birlikte olmuştur.3,5 kişiyle olacak işler değil.
Bazen bütün tuslara aynı andan basımıyomussn gbi geliyo ne demek kolay değil bulasması.. cok kolay aslnda yanlıs yönlendirme insanları bide saglıkcı olacaksnYani kaynak olsun diye dedim.övmek amacıyla değil.
Fen Lisesi mezunuyum, biz görmemiştik.Madem böyle şüpheleriniz var. Erkek arkadaşınızla beraber gerekli bölüm doktorlarından kan ve kültür örnekleri aldırıp netleştirin. Sadece sizin kontrol olmanız da bir şeyi değiştirmez.
Pardon, anlayamadım?Fen Lisesi mezunuyum, biz görmemiştik.
bi tip hpv var ve o da hiv gibi bir şey falan sanıyo heralde, ferhansa inanan varsa elimde temiz köprü var ucuza bırakırımBazen bütün tuslara aynı andan basımıyomussn gbi geliyo ne demek kolay değil bulasması.. cok kolay aslnda yanlıs yönlendirme insanları bide saglıkcı olacaksn
Pardon yanlış alıntı yapmışım. Başka bir üye lisede gösteriliyor 11. Sinifta hpv demiş, ona önceden öyle olmadığını söyledim.Pardon, anlayamadım?
Beni benden çok iyi biliyorsunuz galiba:) Evet sadece öpüşme yaşadım.Panikleme nedenim ise bu agizimda varsa dikkat etmeden onu genital bölgeye bulaştırmak.Erkek arkadaşından test isteyeceğim yaptırmazsa ayrılmayı düşünüyorum.Ben bu yaşıma kadar kendimi korudum onun yüzünden hayatım kararsin istemiyorum.Birincisi kız tek öpüşme yaşamamıştır bu kadar panik olduğuna göre ..
İkincisi Ayşenimi radarın mı var böyle konularda bildirim mi geliyo tikkatimi çekiyorsun bebeğim
cmv diye bir enfeksiyon var öpücük hastalığı diye de geçiyor hpv türlrrinden. çoğunlukla kreş çocukları arasında yaygın, grip belirtileriniz varsa cmv testi isteyebilirsiniz doktordan. önemli bir şey değil bu sadece gebelikte kapıldığında Allah korusun bebek için iyi değil.Beni benden çok iyi biliyorsunuz galiba:) Evet sadece öpüşme yaşadım.Panikleme nedenim ise bu agizimda varsa dikkat etmeden onu genital bölgeye bulaştırmak.Erkek arkadaşından test isteyeceğim yaptırmazsa ayrılmayı düşünüyorum.Ben bu yaşıma kadar kendimi korudum onun yüzünden hayatım kararsin istemiyorum.
Merhaba teşekkür ederim öncelikleMerhaba,
Birincisi , bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidip hekiminizle konuşmanızı tavsiye ederim. Merak etmeyin, ailenize gidip de anlatmazlar kızınız geldi şunu sordu diye. Hekiminiz koruma yöntemleri ve hastalıklar hakkında bilgi versin size.
İkincisi, evet evlenmeden önce ilişki istemiyorsunuz, fakat nasıl desem, bazen de oluyor insan o anda kendini kaptırıyor. Madem bir görüştüğünüz var, tedbir amaçlı sağlık ocağınızdan doğum kontrol hapı isteyebilirsiniz. Gerçi direk eczaneye gidince de yazılıyor. Bunu kullanmak evet ilişkiye giricem demek değil, maalesef bu Türkiye'de böyle algılanabilir onun için bi çok genç kızımız kullanmayıp sonra zorda kalıyor.
Ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Evlenmeden önce ilişki yaşadım, ve inanın bana , ne kadar çok evlenmeden olmaz diye kendime söz verdim ama oldu. Bugünkü aklımla zaten pişmanım ama o ayrı konu.
Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım, tedbir önemli.
Doğum kontrol hapı hastalıklardan korumaz, gebeliği önler sadece.
Bi de sitresi önler, 5 gün sonra adeteim gecikti gecikmedi gibi konular açıp sitresinizden öleceğinize biraz para verip rahat olmak var .
Bazen HPV taşıyanın hiç belirtisi olmuyor, erkek mesela anlamıyor, sonra eşe sevgiliye bulaşınca mesela aldatılma ortaya çıkıyor.
Bildiğim kadarıyla hpv testini de sağlık ocağı ücretsiz gerçekleştiriyor, siz bi gidip görüşün, sanmıyorum bişey olduğunu ama zaten diğer konularla ilgili bi gidip konuşun, utanmayın
Benim iki kızım var, hiç istemem evlenmeden önce benimle aynı hataları yapmalarını, ama umuyorum ki büyüyünce akıllarına gelir hekime danışmak gerekiyorsa.
Sağlıklı günler dilerim
Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.İnternetteki görsellere baktığımda biraz benziyor gibi ağzımızdaki görüntü.İnsallah değildir diye düşünüyorum sirkeli su ile her gün gargara yapıyorum.Doktorlar bence anlamıyor ağızdaki hpvden.Bilmiyorum yapabileceğim tek şey beklemek sanirimcmv diye bir enfeksiyon var öpücük hastalığı diye de geçiyor hpv türlrrinden. çoğunlukla kreş çocukları arasında yaygın, grip belirtileriniz varsa cmv testi isteyebilirsiniz doktordan. önemli bir şey değil bu sadece gebelikte kapıldığında Allah korusun bebek için iyi değil.
Annem aşırı muhafazakar emin olun bir erkeğin elini tuttuğumu bile görse neler der neler :) Korkum da bu yüzden aslında çünkü açıklayamam böyle bir durumda.Dikkat ediyorum elim ağzıma değse 50 kere yıkıyorum kolonya döküyorum. Paranoyak oldum bu hastalık yüzündenaslında bu bilinçlendirmeyi okul yada herangi bir siteden öğrenme beklentisinde olduğunuz ve olduğumuz için çok üzgünüm,cinsellik ülkemizde kırmızı çizgileri olan bir tabu ve malesef biz bunu bir türlü aşamıyoruz,günahı,ayıbı hepsi birbirine girmiş geri kalmış bir zihniyetin madurlarıyız,size bu uyarıyı anneniz yapmalıydı ve 18 yaşından itibaren cinsel hayatınızla ilgili bilgilendirmede bizzat onun tarafından olmalıydı,bundan sonraki beraberliğinizde aklınızdan çıkartmamanız gereken tek şey korunmak olmalı ve hap fln değil partnerinizin korunması gerekiyorki olası gebelik ve hastalıklardan kendinizi koruyabilesiniz,korunmasız bir ilişki yaşamamanızı tavsiye ederim,eğer fazla ileri gitmediyseniz cinsel yolla bulaşabilecek bütün hastalıklar cinsellik yada tam birleşme durumunda olur,onun dışındakiler zaten birisinin bardağından su içsenizde olabilir o biriyle yakınlaşmanızla olmaz sadece,öpüşme vs bu kadar kafanızı kurcaladıysa bir cafede yada başka bir yerde yemek yemeyip bişey içmeyin çünkü farkında olmadan gün içinde bu tarz şeylere çok maruz kalıyoruz,salgınlarda böyle oluyor,sadece öpüşmekten bişey olmaz rahat olun derim.
cmv korkulacak bir şey değil, vücut bağışıklık oluşturuyo sadece gebelikte ilk kez geçiriliyosa tehlikeli. her gün gargara yapmayın sirke asidik, dişlerinize zarar verir. zaten bu şekilde geçecek bir şey de değil.Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.İnternetteki görsellere baktığımda biraz benziyor gibi ağzımızdaki görüntü.İnsallah değildir diye düşünüyorum sirkeli su ile her gün gargara yapıyorum.Doktorlar bence anlamıyor ağızdaki hpvden.Bilmiyorum yapabileceğim tek şey beklemek sanirim
Cmv olduğumu nerden çıkardınız? Anlamadımcmv korkulacak bir şey değil, vücut bağışıklık oluşturuyo sadece gebelikte ilk kez geçiriliyosa tehlikeli. her gün gargara yapmayın sirke asidik, dişlerinize zarar verir. zaten bu şekilde geçecek bir şey de değil.
ağız içi lezyondan bahsettiğiniz için. bir de sadece öpüşme oldu dediniz. tükürükle de bulaşan bir enfeksiyon ben de geçirdim benzer geldiCmv olduğumu nerden çıkardınız? Anlamadım
Sizinde diş etinizde beyaz beyaz bir sürü noktacık çıktı mı peki?ağız içi lezyondan bahsettiğiniz için. bir de sadece öpüşme oldu dediniz. tükürükle de bulaşan bir enfeksiyon ben de geçirdim benzer geldi
dilimin kenarlarında vardı uzun süre geçmedi ben de çok takmıştım sonra bi doktor cmv testi yapmayı akıl etti bağışıklığın var dedi. eliza testi içinde diye korktum daha önce duymamıştım. korkma hamileyken kapsaydın korkman gerekirdi bu o yüzden iyi bir şey aslında dedi. sonra araştırdım vs. normal grip öyle hpv deyince korkulacak bir şey değilmiş zaten doktor dedi ki otobüste biri hapşursa birçok kişiye bulaşır bu öyle bir şey dediSizinde diş etinizde beyaz beyaz bir sürü noktacık çıktı mı peki?
oha fake konuymuş ben oral kelimesini bile kullanmayı tercih etmeden ima ile yazdığım halde kızın adı ekinnoral ahfjkkkkBeni benden çok iyi biliyorsunuz galiba:) Evet sadece öpüşme yaşadım.Panikleme nedenim ise bu agizimda varsa dikkat etmeden onu genital bölgeye bulaştırmak.Erkek arkadaşından test isteyeceğim yaptırmazsa ayrılmayı düşünüyorum.Ben bu yaşıma kadar kendimi korudum onun yüzünden hayatım kararsin istemiyorum.
Ota boka trol fake demeyin artık bıktık gerçekten.Soy ismim Noraloha fake konuymuş ben oral kelimesini bile kullanmayı tercih etmeden ima ile yazdığım halde kızın adı ekinnoral ahfjkkkk
Kendi tecrübeliriniz bir şey ifade etmiyor. Ülkede 80 milyon insan var. İlk ilişkisinden hastalık kapan milyonlarca insan var ama bilseydiniz bu şekilde konuşmazdınız. Herkesin tam olarak kaç kişiyle yaptığını bilemezsiniz. Size söylese bile nasıl emin olabiliyorsunuz. Bu kafayla korunmasız cinsel birliktelik yaşıyorsunuzdur kesin. Önereceğim iyi std testi yapan laboratuvarlar var bir düşünün derim.Belirti olmaması taşımadığınız anlamına gelmiyor. İnsanların test sonucu görmeden gözünüzle temiz ya da değil diyorsunuz sanırım korkunç.Eee öyle ama.kendi tecrübelerimden biliyorum.öyle tek tük işlerden bunlar çıkmaz.çok gereksiz bir abartı var bu ülkede şu cinsel hastalıklar konusunda.kocadan geçmiş falan diyorlarsa o koca hayat kadınıyla birlikte olmuştur.3,5 kişiyle olacak işler değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?