Hpv?

ekinnoral

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2023
66
20
8
23
Herkese merhaba yeni üye oldum öncelikle:) 23 yaşındayım henüz 8 aylık bir ilişkim var.Soracağım konu biraz özel olacak.Geçen günlerde internette dolaşırken cinsel hastalıklar konusu hakkında baya bir fikir sahibi oldum.Önce kendime sonra eğitim sistemimize kızdım bu tür şeyler hakkında hiç bilgi sahibi değildim diye.Herneyse erkek arkadaşım ile konuştum böyle şeyler varmış biliyor musun diye kendisi de az çok bilgi sahibi.Normalde sormam ama kendisinin cinsel geçmişini öğrenmek istedim.Bir tane ilişkisi olmuş birkaç kez de yüzeysel şeyler yaşadığı kişiler olmuş.Ben bunu duyunca gerçekten çok üzüldüm.Detaylı cinsellik yaşamıyorum ama bazı şeyler oldu tabiki.Kendisine kontrol ettirdim vücudunu bende bir şey yok şuanda dedi.Benim cinsel bölgemde olması da olası bir şey değil çünkü oralara temas etmedi.Gecenlerde ağzımı kontrol etmek istedim ve diş etime flaş tuttuğumda çok küçük beyaz noktalar fark ettim.Cok korktum ama biz oral bir şeyler de yaşamadık, sadece öpüşüyoruz.İnternette öpüşme ile bulaşabileceğini anlatan makaleler okudum ve gerçekten çok üzüldüm.KBB uzmanina gidecektim burnum için o sırada bu oluşumları da gösterdim siğile benzemiyor şuan zaten çok zor seçilen şeyler belli belirsiz dedi.Bence pek anlamadı.Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Olduysa bilgilendirebilir misiniz? Teşekkür ederim

Madem böyle şüpheleriniz var. Erkek arkadaşınızla beraber gerekli bölüm doktorlarından kan ve kültür örnekleri aldırıp netleştirin. Sadece sizin kontrol olmanız da bir şeyi değiştirmez.

Kim diyor eğitim sisteminde olmadığını? 11. Sınıf biyoloji ders müfredatında var.
Konumuz bu değildi ama teşekkür ederim yine de :) Üstünkörü bir şekilde anlatılmıştı benim zamanımda yani cinsel hastalıklar konusunda sadece şu yazıyordu: AIDS HPV frengi

Korunmasız ilişkiye girmeyin. Erkekler HPV'de taşıyıcı oluyor öyle bakarak hastalık var mı anlayamazsınız.
HPVnin birden fazla çeşidi vardır. cinsel yolla bulaşan en ağırıdır diğerleri daha hafiftir. Öpüşmeden HPV olurum diye düşünürseniz kafayı yersiniz.

Madem böyle şüpheleriniz var. Erkek arkadaşınızla beraber gerekli bölüm doktorlarından kan ve kültür örnekleri aldırıp netleştirin. Sadece sizin kontrol olmanız da bir şeyi değiştirmez.
Ağız içi şüphem var ya da benim kuruntum bilmiyorum çünkü bu konudan beri yaklaşık 3 haftadır her gün bir şeyler okuyorum psikolojik olarak da çok etkilendim.Bunu araştırdım bende zaten siğil yok erkek arkadaşımda da yok.Kan testinde çıkmıyor maalesef.İstanbulda da degilim yaşadığım ilde de şuan oral hpv testi yapan bir labaratuvar yok.Genital siğil olabileceğini de düşünmüyorum kendimde dediğim gibi temas yok orada.Erkekler için yapılan bir test de yok sadece aktif siğil varsa tipleme yapılabiliyor.

Konumuz bu değildi ama teşekkür ederim yine de :) Üstünkörü bir şekilde anlatılmıştı benim zamanımda yani cinsel hastalıklar konusunda sadece şu yazıyordu: AIDS HPV frengi
Ohohooo yavrucuğum o dediklerine gelene kadar 50, 60 kişiyle aynı anda ilişki falan yaşanması gerekiyor. 1 kişiden de geçer ama o 1 kişinin bu şekilde yaşamış olması gerek ki o da çookkk düşük bir ihtimal bizim gibi normal insanlar için.eskorta gittiyse falan olabilir.bilgisizlikten doğan çok gereksiz korkuların var.zamanla tecrübe kazadıkça nedir ne değildir oturtmaya başlarsın zaten.öyle kolay işler değil o işler.merak etme.ama hpv aşını ol yine de.ne kaybedersin? Olsan olsan mantar enf., vajinitis falan olursun.

Hiçbir şekilde cinsel ilişki ya da cinsel bölge teması düşünmüyorum.Haklisiniz psikolojik olarak yıpratıyor daha çok.Öpüsmek bile istemiyorum artık o derece soğudum bu hastalıklar konusunu detaylı inceleyince.

Salacaksın gidecek.çeşit çeşit ilişkin olacak ve 2 sene sonra bu hâline güleceksin.demedi deme. hepimiz geçtik bu saf aşamalardan

Yok zaten Hiv olduğumu düşünmüyorum sadece örnek verdim ama erkekler HPV taşıyıcısı olabiliyormuş ve bilmeden de olsa kadına buluşturabiliyormuş öyle okudum.Öpüşme ile de bulaşması çok yüksekmiş.Ne yapacağız biz ya sürekli böyle şüphe ile gerçekten soğudum her seydennn.Aşı zaten şuan maddi olarak olamam daha yeni okulum bitecek çalışmıyorum.Ne oluyorsa kadınlara oluyor erkekler niye böyle önüne geldiği kadınla sevişmek peşinde aklım almiyor.

Öule değiller ki.sen algıda seçicisin.her tarafa saf salak, iki laf edemeyen erkek dolu.istese de nereden kadın bulacak ? Her taraf sünepe dolu.zaten onun peşinde olmayan adam da sana bana gelmiyor ki.tamamen yaşına göre düşünüyorsun.twcrüben artıp, bir sürü organı kalkmayan, yanaşmayan erkeğe denk gelip, o tarz şeyleri duyup, gorünce fikrin değişecektir.büyüyünce de yanaşmıyorlar diye dertlenmeye başlayaksın.

Salacaksın gidecek.çeşit çeşit ilişkin olacak ve 2 sene sonra bu hâline güleceksin.demedi deme. hepimiz geçtik bu saf aşamalardan
Çok tatlısınız Sizde de mi böyle şüpheler oluyordu eskiden. İnşallah dediğiniz gibi bende gülüp geçerim bu zamanlara

Aslında çok seçici bir insan değildim.Simdiki erkek arkadaşım çok temiz kalpli ve beni düşünen birisi.Gecmiş ilişkilerinde de terk edildiği için uzun bir ilişki yaşayamamış.Ona da kızıyorum hayatına cinsel anlamda bu kadar kadın almamaliydi.Evlenene kadar bir şey düşünmüyorum. Şuan biraz sıkıntısı var onu toparlasın diğer cinsel hastalıklar konusunda da kendisinden test isteyeceğim.
Keşke hpvnin de testi olsa ama maalesef ki erkekler için yokmuş

Merhaba,
Birincisi , bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidip hekiminizle konuşmanızı tavsiye ederim. Merak etmeyin, ailenize gidip de anlatmazlar kızınız geldi şunu sordu diye. Hekiminiz koruma yöntemleri ve hastalıklar hakkında bilgi versin size.
İkincisi, evet evlenmeden önce ilişki istemiyorsunuz, fakat nasıl desem, bazen de oluyor insan o anda kendini kaptırıyor. Madem bir görüştüğünüz var, tedbir amaçlı sağlık ocağınızdan doğum kontrol hapı isteyebilirsiniz. Gerçi direk eczaneye gidince de yazılıyor. Bunu kullanmak evet ilişkiye giricem demek değil, maalesef bu Türkiye'de böyle algılanabilir onun için bi çok genç kızımız kullanmayıp sonra zorda kalıyor.
Ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Evlenmeden önce ilişki yaşadım, ve inanın bana , ne kadar çok evlenmeden olmaz diye kendime söz verdim ama oldu. Bugünkü aklımla zaten pişmanım ama o ayrı konu.
Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım, tedbir önemli.
Doğum kontrol hapı hastalıklardan korumaz, gebeliği önler sadece.
Bi de sitresi önler, 5 gün sonra adeteim gecikti gecikmedi gibi konular açıp sitresinizden öleceğinize biraz para verip rahat olmak var .
Bazen HPV taşıyanın hiç belirtisi olmuyor, erkek mesela anlamıyor, sonra eşe sevgiliye bulaşınca mesela aldatılma ortaya çıkıyor.
Bildiğim kadarıyla hpv testini de sağlık ocağı ücretsiz gerçekleştiriyor, siz bi gidip görüşün, sanmıyorum bişey olduğunu ama zaten diğer konularla ilgili bi gidip konuşun, utanmayın
Benim iki kızım var, hiç istemem evlenmeden önce benimle aynı hataları yapmalarını, ama umuyorum ki büyüyünce akıllarına gelir hekime danışmak gerekiyorsa.

Sağlıklı günler dilerim

Erkeklerden suruntu alıyorlar, hpv olup olmadığı anlaşılıyor bildiğim kadariyla

Bugünde bilgilendik tenk yu

50 60 mı yuhh ne yaptın Ferhans. Abart daha çok abart.

Konudan bağımsız bence evlenmeden cinsellik şart ya ama Türkiye de bu maalesef çok sıkıntılı beraber olsan adam yoludur diyor beraber olmasan evlendikten sonra cinsellik sıkıntısı olabiliyor. Bir de işin kotusu aslında cinsellik yaşayana kadar cinselliğin ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsun

Kesinlikle. Ten uyumu çok çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…