Hpv….

rahibeteresa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2021
86
38
38
29
Merhaba hanımlar umarım hepiniz iyisinizdir.
Bugun bende şok etkisi yaratan ne yapacağımı bilemediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bugün bilgisayarda bi foto arıyordum kendi bulut hesabıma gireceğime farketmeden sevgiliminkine girmişim( bazı ucretli üyelik isteyen sitelerden dolayı kendisi hesabini benim bilgisayarimda açmıştı, oturumun hep açık kaldigini biliyor). Açılan ekranla şoka girdim. Hpv gibi uçuklu penis resimleri var. Fotograflar biz sevgili olmadan 6-7ay oncesine ait. Şu an 1senelik sevgiliyiz ve evlilik hazırlığı yapıyoruz.
Daha once kendisine tek gecelik iliskilerinin olup olmadigini olduysa cinsel yolla bulasan hastaliklatdan dolayi test yaptirabilecegimizi soyledim ve bunun benim icin onemli oldugunu belirttim. Tek gecelik iliskilerinin olmadigini soylemisti.
Fotoğraf kendisinin mi yoksa ona baskasi mi gondermis nasil anlarim?
Hemen e nabiz şifresini istedim hic tereddutsuz edevlet sifresini verdi. Fotoğraflara yakin tarihlerde doktor muayesini hastane ziyareti görünmüyor. Ama istedigin kaydi kendiniz enabizdan silebiliyorsunuz.
Bunu nasi ogrenebilirim direkt yuzune sorsam dogru soyledigine nasil inanicam. Zaten guven problemlerim var ve iliskime yeterince yansitiyorum daha fazla dejenere olmak istemiyorum. Lütfen bana bir akil verin.

Tuvaletlerden vs hastalık bulaşıp bulamadığını kontrol etmek için test yaptırmak istediğinizi evlendikten sonra bunlarla uğraşmak istemediğinizi belirtin. Hastalık konusunda net bir cevabınız olur ama fotoğraflar için konuşmanız gerekli

Erkeklerde lezyon olmadığı sürece test yapılmıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin ama erkeklerde test yapmanın yolu yok ki.
Ya sözüne güveneceksiniz ya da güvenmeyeceksiniz, başka yol ben düşünemedim.

O hastalık tuvaletten bulasmiyor hiç bisekilde bir eşya yada başka birseyle. Sadece cinsel ilişki yolu ile bulaşıyor üzgünüm ki eşimde vardı eskiden onun vardı birlikte olduğu kişiler ve ondada patladii. Tedavi oldu yaktırdı geçti çok şükür bana buluşmadi erken önlem.aldik

Peki zamaninda tedavisini olduysa testlerde yine cikar mi ya da temelli olarak iyilesebilen bir hastalik midir bu

Peki zamaninda tedavisini olduysa testlerde yine cikar mi ya da temelli olarak iyilesebilen bir hastalik midir bu
Bu konuda fazla bilgim yok ama bu virüsün çeşitleri var. Her türü başka reaksiyon veriyor olabilir. En iyi bir doktor cevap verebilir bu konuya sanırım.

Açık açık sormaktan başka çareniz yok ayrıca güven problemi yaşıyorum demişsiniz sizinle beraberken bir hatası mı oldu

Yani evet ama adamı kıllandırmadan sormak için böyle bir yöntem önermiş arkadaş :)

Bu konuda fazla bilgim yok ama bu virüsün çeşitleri var. Her türü başka reaksiyon veriyor olabilir. En iyisi bir doktor cevap verebilir bu konuya sanırım.
Eşimde vardi.. önceki iliskilerinden kaynaklı. İlaç tedavisi çok uzun sürüyor yakma islemi yapildi her ay düzenli olarak gidip yaptırdı suan bisey yok bende smar ve hpv testi yaptım pozitif cikti aşısı vardı aşısını oldum kendimi riske atmadim kadınlarda rahim agzi kanserine sebeb oluyor çünkü esimdede tekrarlamadi

Bence hpv nin çok yaygın olduğundan günümüzde farketmeden çok kolay yayıldığından ve bu hastalıktan çok korktuğunuzdan bahsedin bakalım ne diyecek.
Bir de tek gecelik ilişki olması gerekmiyor eski sevgilisinden de bulaşmış olabilir. Cidden çok yaygın bir hastalık.

İşte bazı türleri maalesef kansere sebep oluyor.
O yüzden atlanabilecek bir konu değil.
Kimseyi bilemem ama hiçbir aşk, erkek sağlığımdan önemli olamaz benim için.

Sevgilimde gorunurde bi ucuk sigil yok fotolardaki gibi. İlac tedavis,i yakma ile gecmistir desem e nabizda kayit yok. Enabizdan silmis olma ihtimali kaliyor geriye

Öncelikle hastalığın ne olduğundan emin değilsiniz. Başlıkta hpv yazıyor, hpv'nin bazı türleri siğil yapar ama gördüğünüz fotoğraflardakilere uçuk diyorsunuz. Genital uçuk hsv'den olur. Hsv kan tahlili ile belli olur ama hpv ancak siğili olursa ve o siğil alınıp patolojiye giderse belli olur. Siğili bugün yoksa bile yıllar sonra tekrar çıkabilir. Tamamen vücudundan temizlenmiş de olabilir, bir daha hiç çıkmayabilir.
Ama siğil yapan tip varsa hiç belirti vermeyen tipler de mevcut olabilir kendisinde. Ki o tipler kadınlar için daha risklidir. Bu işin içinden çıkmak çok zor hatta imkansız. Neyin ne olduğunu bilemezsiniz. Ama hpv çok yaygın malesef. Bir başkasıyla da evlenseniz onda da hpv olabilir ve size bulaşana kadar ruhunuz duymayabilir.

Tek gecelik iliski yok demis. Bu demek degil ki hastalik yok. Iyi kivirmis yani

Adınız gibi rahibe tarzı takilmayacaksaniz bu işi basite almayın asla. Sözlü beyana da güvenmeyin, şüphe düştü çünkü artık bir kere. Test vs ne gerekiyorsa yapın, içinizi rahatlatın.

Bu konusma gecti daha once aramizda. Ben kimsenin uckuru yuzunden kanser olmak istemem suphen varsa test yaptiralim dedim yok oyle bir sorun dedi. Acaba simdi bende sigil gibi bisey cikti doktora gidecegim diyip tekrar mi sorsam onda olup olmadigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…