HPV16 POZİTİF VE KOLPOSKOPİ

userr987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2025
16
1
1
24
Merhaba, 2 hafta önce hpv 16-31-35-39-68 pozitif teşhisi almıştım. Buradan aynı hastalığa sahip birçok kadınla konuştum hepsine çok teşekkür ederim. Öncelikle bu hastalığa sahip herkese acil şifalar diliyorum. Benim geçen seneki smearımda reaktif hücresel değişiklik, yangı vardı. Bunun herhangi bir takibi yapılmadı ve normal dendi. Bu sene smear+hpv testini kendi isteğim doğrultusunda talep ettim. Smear sonucum:
DEĞERLENDİRME İÇİN YETERLİ, ENDOSERVİKAL/TRANSFORMASYON ZON
KOMPONENTİ İZLENMEDİ (değerlendirme için yeterli hücre alınmamış)
-REAKTİF HÜCRESEL DEĞİŞİKLİKLER, İNFLAMASYONA BAĞLI
-ÖNEMİ BELİRLİ OLMAYAN ATİPİK SKUAMÖZ HÜCRELER (ASC-US)
Ben virüsün 2 buçuk senedir bende olduğunu düşündüğümden dolayı ilerlemiş olduğunu düşünüyorum. Bugünkü kolposkopi tecrübem de benim için çok kötüydü. 4 yerden parça alındı ve doktor kazıma işlemi yaptı. Parça alınırken de kazıma işlemi yapılırken de beklediğim kadar büyük bir acı hissetmedim. Ancak fazla gergin olduğumdan mı bilmiyorum çok fazla kanamam oldu. Doktor tampon koydu ve öğleden sonra saat 2’de tekrar gelmemi kanamam durmuş mu diye kontrol edeceklerini söylediler. İnflamasyona bağlı ya da stresten, kendimi kasmaktan kanamam olabilir diye düşünüyorum ama başkalarının kolposkopi hikayesinde hiç böyle bir şeye rastlamamıştım. Hastanede beklediğim süreçte de fazla yürümememi tavsiye ettiler. Kolposkopi sırasında buna benzer bir durum yaşayan var mı acaba?

Burayı okuyup kolposkopiye girmemiş ama girecek olan arkadaşlar için güncelleme: Tamponum çıktıktan sonra hiç ağrım sızım olmadı. Sanki işlem geçirmemiş gibiydim. Lütfen bu işlemden korkmayın. Tampon takılıyken onun verdiği rahatsızlık hissi oldu ancak dediğim gibi çıkarınca geçti. Doktorum kanamayı kontrol etti ve bir sorun görmedi. Önlem amaçlı tampon koyulduğunu düşünüyorum. Ayrıca kanamasının normal olduğunu söyledi. Herkesin bünyesi farklı. Çok şükür dünden beri kanamam da lekelenme şeklinde devam ediyor aktif kanama olmadığı belli. Yazıyı telaşlanıp hastanedeyken yazmıştım. Kolposkopi gerçekten basit bir işlem ancak stresi, korkuyu yönetmek ve gergin olmamak çok önemli. Herkese çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…