- 4 Haziran 2025
- 3
- 1
- 1
- 25
- Konu Sahibi COKGIZLIBIRI
-
Çok geçmiş olsun herkeseHepinize teşekkür ederim, sizlere de çok geçmiş olsun.
Söylenilen gibi kolposkopi işlemi yapıldı görünürde bir şey yok denildi ama olsa da olmasa da mutlaka biyopsi alınıyormuş gittiğim hastanede.
Temiz sonuçlar gelsin diye dualara başladık :)
Umarım hepimiz bir an önce bu hastalığı atlatırız
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, 3 yıl süre ile yaşamış olduğunuz ilişkinizden de kapmış olabilirsiniz, şimdi ki ilişkinizden de kapmış olabilirsiniz, hpv vücuda girince 1 hafta içinde rahim ağzına yerleşip pozitif hale gelen bir virüs, o sebeple hangi partnerinizden kaptığınızı bilebilmek maalesef mümkün değil, ama yeni bir bulaş ise muhtemelen son ilişkinizden kapmışsınız gibi duruyor. Geçmiş ilişkinizden gelen bir durum ise, şuan ki erkek arkadaşınıza da hpv sizden bulaşmış oluyor ( şayet o da baştan beri negatif ise )Merhaba Kızlar, geçen ay vajina bölgemde siğil çıktığı için hemen kontrole gittim ve SMEAR-HPV testleri yapıldı. Smear testim normal fakat HPV testim 31 pozitif ne yazık ki.
Şimdiki ilişkimden değil de bir önceki ilişkimden kaptığımı düşünüyorum yaklaşık 3 yıl oldu. Gittiğim özel hastanede doktorumdan memnun kalmadım ve kolposkopi fiyatı aşırı yüksek olduğu için devlet hastanesinde tekrar randevu oluşturdum.
Size birkaç sorum olacak onun için Smear temizse bile HPV 31 de kolposkopiyi kesin yaparlar mı ?
Yapılıyorsa devlet hastanesinde yaptırıp memnun kalan var mı yoksa özele mi yönlenmeliyim ? Aynı sorularım olası durumda leep için de geçerli
Bağışıklık önemli anladığım kadarıyla sigara alkolü bırakıp takviyeler almaya başladım (D VİT, MAGNEZYUM, OMEGA-3)
Bağışıklık yükseltmede daha etkili dediğiniz bir takviye var mı ?
Siğillerimi kafaya takmış durumdayım. En ufak bir dokunmada değmemde hemen elimi yıkıyorum bulaşmasın diye. Bununla ilgili Aldara krem kullandım ve bir paket bitti.
Siğillerime iyi geldiğini söyleyebilirim ama tamamen tedavi etmedi tabi ki, belki yayılmasını engellemiş olabilir.
Siğillere bir çözüm bulabildiniz mi ?
Cevaplarınız benim için çok önemli :)
Merhaba Kızlar, geçen ay vajina bölgemde siğil çıktığı için hemen kontrole gittim ve SMEAR-HPV testleri yapıldı. Smear testim normal fakat HPV testim 31 pozitif ne yazık ki.
Şimdiki ilişkimden değil de bir önceki ilişkimden kaptığımı düşünüyorum yaklaşık 3 yıl oldu. Gittiğim özel hastanede doktorumdan memnun kalmadım ve kolposkopi fiyatı aşırı yüksek olduğu için devlet hastanesinde tekrar randevu oluşturdum.
Size birkaç sorum olacak onun için Smear temizse bile HPV 31 de kolposkopiyi kesin yaparlar mı ?
Yapılıyorsa devlet hastanesinde yaptırıp memnun kalan var mı yoksa özele mi yönlenmeliyim ? Aynı sorularım olası durumda leep için de geçerli
Bağışıklık önemli anladığım kadarıyla sigara alkolü bırakıp takviyeler almaya başladım (D VİT, MAGNEZYUM, OMEGA-3)
Bağışıklık yükseltmede daha etkili dediğiniz bir takviye var mı ?
Siğillerimi kafaya takmış durumdayım. En ufak bir dokunmada değmemde hemen elimi yıkıyorum bulaşmasın diye. Bununla ilgili Aldara krem kullandım ve bir paket bitti.
Siğillerime iyi geldiğini söyleyebilirim ama tamamen tedavi etmedi tabi ki, belki yayılmasını engellemiş olabilir.
Siğillere bir çözüm bulabildiniz mi ?
Cevaplarınız benim için çok önemli :)
Merhaba bende de ascus çkmştı sizinki düzeldimi geçmiş olsun çok korkuyorumSmear’e çok güvenmeyin arkadaşlar aynı süre içerisinde özelde verdiğim smear temiz devletteki ascus çıkmıştı.Yüksek risk hpv pozitifliğinde kolposkopi şart
Merhaba ascus sonrası kolposkopi yapılmıştı ve cin1 gelmişti ben yaşımdan dolayı(37)idim o dönem ve hpv yüksek risk oldugu için leep işlemi yaptırmıştım.Merhaba bende de ascus çkmştı sizinki düzeldimi geçmiş olsun çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun cin1 gerileme oranları çok yüksek takipte kalıp gidişatı izlemek isteyebilir doktorunuz.Cin1 için ne kremi verdi merak ettim açıkçası jel olabilirmi acaba.Ben hepsini denemiştim o süreçte ahcc deflagyn faydası oldumu bilmiyorum.sonuc olarak konizasyon işlemi yaptırdım yine.Ama cin1 olup gerileyen çok kişinin yorumlarınada denk geldim.Aşı olmuşmuydunuz acaba?Olmadıysanız mutlaka aşı olmanızı tavsiye ederim var olan lezyonun ilerlemesinde bile çok etkili olduğu söyleniyor.Bağışıklığınızı yüksek tutmaya çalışın vitamin değerlerinize baktırıp düşükse takviye alabilirsiniz.Hergün bir bardak yeşil çay içmenizi öneririm.Geçip gidecektir inşallah merak etmeyinKolposkopi sonucum da geldi artık cin1 olduğum kesinleşmiş oldu maalesef
Genelde cin1 den kolay geriliyormuş ama yine de sormak istedim var mı cin1 olup da normale dönen ?
Neler yapmam lazım ? Reçetesiz krem vermişti doktorum ücret olarak bi tık yüksekler kullanıp faydasını gören varsa ona göre almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?