• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hristiyan erkek müslüman kadın ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir arkadasim seferad yahudisi, hayatindaki insan rum ortadokstu.
her ikisi de azinlik. azinlik olunca haliyle cok seye dikkat etmen gerekiyor asimile olmamak icin.
onlar da 7 yillik iliskinin ardindan sirf evlenemiyoruz diye ayrilmislardi. sonra adam kendi cenahindan baskasiyla evlendi, kiz da nişanlandı vs vs ama yapamadilar adam kadindan bosandi, bizimki evlilik arifesinde nişani atti. "biz ayri kalamiyoruz herseye ragmen evlenelim" moduna girdiler ama yine yapamadilar.
çünkü bu cozulebilecek bir sorun degil. icki icse bırakır, issiz desen bulunur ama din yani. ustune asimile olma korkusu (ki arkadasimin soyu 700 sene once gelmis. herkes askiyla evlenseydi bugun ulkede seferad yahudisi kalmazdi. gercekten dikkat edilmesi gerekiyor)
derken birkac sene de oyle gecti. en son arkadasim yasi da 35 olunca bakti ne ileri ne geri, kaldigi surece de ayrilamiyor ulke degistirdi, simdi orada kendi gibi birini buldu daha yeni evlendi.
ki bence isabet oldu. çünkü kulturunden vazgecmek zorunda kalacakti o adamla evlense
sizin adam da en dogrusunu yapmis

Çocuk akıllı ve mantıklı biriymiş. Yaşanacakları şimdiden görüp hem seni hem kendini korumuş. Bazı şeyleri zorlamamak gerekiyor bence. Öbür türlüsü anca filmlerde oluyor.
Evet zaten öyle dedi. Bu sorunu atlatsak her zaman bir başkası olucak dedi. Benim amacım müslüman olsun da değildi. Ama ailemi istemediğim bu yolda da beni kabul edemedi. Ne yapacağımı nereye çıkaracağımı bilemedim

Ben hiçbir zaman müslüman olmasını teklif etmedim. Babamla yüz yüze konuşmaya gidecekti ve ona dedim ki babam sana müslüman olmanı teklif edecektir. Ben en başından beri ailem bunu kabul etmeyecek ama ben bu ilişkide ailemi silmeye varım. Seninle bir olmaya varım dedim. Aileni silerek bu yola çıkamayız kabul edecekler dedi. Etmezlerdi hep söyledim. Etmediler de. Ama onunla tek başıma yola çıkmama da izin vermedi. Ben yine ailemle görüşmüyorum. Bunları bana yaşatmalarından sonra onlarla zaten görüşemezdim. Senin ailen olmassa benim ailemi de ikna edemeyiz dedi. Yani ben her zaman sınırını çizen biri oldum. Daha napabilirim onu bilmiyorum
Durum çok üzücü ama adam da malesef mantıklı davranmış ya. Ailenizi silseniz de size bulaşmayacaklarının garantisi yok. Yolunuza bakın ikiniz de kendi kültürünüze uygun birini bulun derim

bir arkadasim seferad yahudisi, hayatindaki insan rum ortadokstu.
her ikisi de azinlik. azinlik olunca haliyle cok seye dikkat etmen gerekiyor asimile olmamak icin.
onlar da 7 yillik iliskinin ardindan sirf evlenemiyoruz diye ayrilmislardi. sonra adam kendi cenahindan baskasiyla evlendi, kiz da nişanlandı vs vs ama yapamadilar adam kadindan bosandi, bizimki evlilik arifesinde nişani atti. "biz ayri kalamiyoruz herseye ragmen evlenelim" moduna girdiler ama yine yapamadilar.
çünkü bu cozulebilecek bir sorun degil. icki icse bırakır, issiz desen bulunur ama din yani. ustune asimile olma korkusu (ki arkadasimin soyu 700 sene once gelmis. herkes askiyla evlenseydi bugun ulkede seferad yahudisi kalmazdi. gercekten dikkat edilmesi gerekiyor)
derken birkac sene de oyle gecti. en son arkadasim yasi da 35 olunca bakti ne ileri ne geri, kaldigi surece de ayrilamiyor ulke degistirdi, simdi orada kendi gibi birini buldu daha yeni evlendi.
ki bence isabet oldu. çünkü kulturunden vazgecmek zorunda kalacakti o adamla evlense
sizin adam da en dogrusunu yapmis
Evet bakıldığında mantıklı olan bu ama insan mantıkla bakmak keşkelerle kalmak istemiyor. İstemedim hiç istemedim. Sonuna kadar gidelim tüketelim her şeyi gerekirse dedim. Bir ihtimal mutlu oluruzu bırakmayalım istedim

Bunu diyen aile 5 vakit namazın 1 vaktini bile kılmıyordur belki. İnandıkları dine göre de ergenlik çağını geçmiş bir insanı uyarmalılar ama dinlersiniz dinlemezsiniz o kısım size kalmış. Adama diyecek bir şeyim yok. Bu ülkede farklı mezhepler bile dışlanırken dininden dolayı ötekileştirilme bana yabancı gelmedi. İnciticidir muhakkak.

Durum çok üzücü ama adam da malesef mantıklı davranmış ya. Ailenizi silseniz de size bulaşmayacaklarının garantisi yok. Yolunuza bakın ikiniz de kendi kültürünüze uygun birini bulun derim
Evet yani babamın tavrından bunun garantisini ben de veremiyorum. Ne yapar ne eder kestiremiyorum. Ben hem ailemle bağımı kesmiş oldum hem de artık o da yok. Ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmez oldum

Evet yani babamın tavrından bunun garantisini ben de veremiyorum. Ne yapar ne eder kestiremiyorum. Ben hem ailemle bağımı kesmiş oldum hem de artık o da yok. Ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmez oldum
Kaybın yasını tutuyorsunuz çok normal. Zamanla iyileşirsiniz, karşınıza yeni insanlar çıkar, rahatlarsınız

Bunu diyen aile 5 vakit namazın 1 vaktini bile kılmıyordur belki. İnandıkları dine göre de ergenlik çağını geçmiş bir insanı uyarmalılar ama dinlersiniz dinlemezsiniz o kısım size kalmış. Adama diyecek bir şeyim yok. Bu ülkede farklı mezhepler bile dışlanırken dininden dolayı ötekileştirilme bana yabancı gelmedi. İnciticidir muhakkak.
Benim babam değil ama annem dinine bağlı bir kadın. Ama o onların dini. Ben kendim inançsızım ve bunu söylüyorum. Saklamıyorum. Gerçekten bu kadar zor ve çıkmaz olması çok üzücü

Merhaba,
Ben Türk, eşim yabancı. Çok katı fikirleri olan bir aileden geliyorum ancak bana hiç bir katkıları olmadı, dolayısı ile beni ilgilendiren konulara onları asla müdahale ettirmedim. Eşimi de işler çok ciddiye binene kadar sakladım bu bir kaç yıl sürdü. Sonuçta aile oldukları için hiç kırmadım da kendilerini aynı şeyi onlardan da bekledim. Onlar kendilerini üstün ırk gibi gördüler ama hepimiz faniyiz ve tek bir yaşam hakkımız var yani bunu başkasının eline bırakamayız aile bile olsa. Zor da olsa kabullendiler ve şuan favorileri benim eşim. Umarım sevgiliniz size geri döner, aile bariyerini kurmak sizin elinizde. Siz de bir aile olacaksınız, bu ilişkide başka kimsenin söz hakkı olamaz. Yabancıların Türk kültürünü anlamalarını beklemeyin.

Evet zaten öyle dedi. Bu sorunu atlatsak her zaman bir başkası olucak dedi. Benim amacım müslüman olsun da değildi. Ama ailemi istemediğim bu yolda da beni kabul edemedi. Ne yapacağımı nereye çıkaracağımı bilemedim
Aşk, sevgi vs bunlar her şeye çözüm olmuyor maalesef. Aileni silmen de çözüm olmaz, o aile sizi rahat bırakmazdı. Belki ilerde başka sebeplerle tartıştığınızda sen çocuğa senin yüzünden ailemi sildim diyecektin . Demesen bile çocuk buna sebep olduğunu düşünerek vicdan yapabilirdi. İlerde bebek olsa işler iyice karmaşık hale gelecekti. Farklı dinlere mensup kişilerin ilişkileri-evlilikleri anca her iki tarafın aileleri çok hümanist, anlayışlı ve açık fikirlilerse yolunda gidiyor. Veya En kötü ihtimalle bir taraf çok alttan alan ve anlayışlı olmak zorunda kalıyor ki sizin durumunuzda çocuğun ailesi de olayı kabullenmiş değil. Çok sıkıntı yaşardınız devam etseydiniz. Bence en hayırlısı olmuş. Daha gençsin, muhakkak karşına aile ve kültür olarak da daha uyumlu olduğun, seveceğin biri çıkacaktır.

Bakara ve diğer bir surede gayrimuslim erkekle evlenmek dinimizce yasaklanmistir

Eger gerçek bir Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsanız zaten bu adamla evlenmemeniz isabet olmuş

Bana göre sıkıntı yok dine emir ve buyruklara karşı çıkmak olsa da
ben yabancı adamlarla çıktım evlenirdim de aşık olsaydık

Durumunuzu eleştiriyorum gibi görünmesin diye belirtiyorum

Bu arada seneler önce Yahudi bir sevgilim vardı anılarım depreşti. Çocuğun o kadar ısrarına rağmen annesi benimle tanışmak bile istememişti. Sürekli oğlum bugün de mi burda kaldın, hadi adaya git diye tüm yaz oğlunu adadaki evlerine yollamaya çalışıyordu hey gidi :D

Evet bakıldığında mantıklı olan bu ama insan mantıkla bakmak keşkelerle kalmak istemiyor. İstemedim hiç istemedim. Sonuna kadar gidelim tüketelim her şeyi gerekirse dedim. Bir ihtimal mutlu oluruzu bırakmayalım istedim
yani adam da hakli
aileni sildin ama bugün sildin
yarin aileni özleyeceksin, onlara ihtiyac duyacaksin. nikahinda ozel gununde ailen olmayacak - sülalede kacmis damgasi yiyeceksin - ne kadar görüşmesen de evlenerek onlari toplumda dedikodu malzemesi haline getirdiğini, üzdüğünü bileceksin. senin ailen eve gelmezken esinin ailesini ağırlamak sana agir gelecek, hamile kalacaksin paylasamayacaksin, doguracaksin yaninda annen yok, hele ki lohusalik hormonuyla da kaynanana gicik olursan hepten kötü. yarin cocugun nene dede bilmeyecek, senin anne yok mu diye soracak, ailen yaslanacak hastaneye dustuler haberini alacaksin, elbet ölecekler...
yani bugun gençsin kizginsin konuşmak istemiyorsun.
ama bu ömürlük birsey
adam neden senin ask icin herseyini yarim yasama riskini alsin ki??
bu cookk fazla
adam cidden en dogrusunu yapmis.
sen de farkina varacaksin.
bir de ote yandan kimse asiri sorunlu bir kayin aileye girmek istemez.
bugun sen konu acsaydin "sevgilim bana cok destek ama ailesi tam bir cirkef benden ayrilmazsa sevgilimi isten attirmakla tehdit ediyorlar, benden cook farklilar aile olarak taban tabana zittiz" desen hepimiz sana "aklini mi yedin neden boyle bir aileye gelin olasin? asktan mantıklı dusunemiyorsun, ayril" derdik.
adam da bakmis bu aile boyle bir aile ayrilmis yani asksa ask neden bir ömür hayatinda bu toksiklikler olsun ki? ya da neden bir ömür senin icin ailesini kaybetmis bir esin agirligini tasimak istesin?
"dunyada tum insanlarin bir eşi olur o da alnina yazilmistir" tarzi dusunceleri olan biri degilse pekala bir sure sonra kalbinin baskasina uyusacagini, onunla daha sorunsuz daha dramsiz bir yuva kuracagini bilir.
o da böyle bir geleceği tercih etmistir belki. bu yüzden ona kizamazsin ki

Merhaba,
Ben Türk, eşim yabancı. Çok katı fikirleri olan bir aileden geliyorum ancak bana hiç bir katkıları olmadı, dolayısı ile beni ilgilendiren konulara onları asla müdahale ettirmedim. Eşimi de işler çok ciddiye binene kadar sakladım bu bir kaç yıl sürdü. Sonuçta aile oldukları için hiç kırmadım da kendilerini aynı şeyi onlardan da bekledim. Onlar kendilerini üstün ırk gibi gördüler ama hepimiz faniyiz ve tek bir yaşam hakkımız var yani bunu başkasının eline bırakamayız aile bile olsa. Zor da olsa kabullendiler ve şuan favorileri benim eşim. Umarım sevgiliniz size geri döner, aile bariyerini kurmak sizin elinizde. Siz de bir aile olacaksınız, bu ilişkide başka kimsenin söz hakkı olamaz. Yabancıların Türk kültürünü anlamalarını beklemeyin.
Merhaba benim de ailem aynı bu şekilde. Erkek arkadaşımı ailem çok sevmişti. Ben de söyleyeli 3 hafta oluyor. Erkek arkadaşım hataylı Rum Ortodoks bu yüzden Türk bir isme sahip ve Türkçe konuşuyor. Ailesi de tabi benim müslüman olmama ne kadar söylemese de önyargılıydı. O yüzden benim ailem istemeyince onlar da destekleyici olmadılar pek. Yani ben öyle düşünüyorum. Ben ailemle iletişimi kestim böyle de devam edicek. Zaten öncesinde de çok sıkı bağ hissetmiyordum. O yüzden zamana bırakmak mı gerekiyor bilmiyorum belki birileri dayanamaz artık başka umıdum kalmadı

yani adam da hakli
aileni sildin ama bugün sildin
yarin aileni özleyeceksin, onlara ihtiyac duyacaksin. nikahinda ozel gununde ailen olmayacak - sülalede kacmis damgasi yiyeceksin - ne kadar görüşmesen de evlenerek onlari toplumda dedikodu malzemesi haline getirdiğini, üzdüğünü bileceksin. senin ailen eve gelmezken esinin ailesini ağırlamak sana agir gelecek, hamile kalacaksin paylasamayacaksin, doguracaksin yaninda annen yok, hele ki lohusalik hormonuyla da kaynanana gicik olursan hepten kötü. yarin cocugun nene dede bilmeyecek, senin anne yok mu diye soracak, ailen yaslanacak hastaneye dustuler haberini alacaksin, elbet ölecekler...
yani bugun gençsin kizginsin konuşmak istemiyorsun.
ama bu ömürlük birsey
adam neden senin ask icin herseyini yarim yasama riskini alsin ki??
bu cookk fazla
adam cidden en dogrusunu yapmis.
sen de farkina varacaksin.
bir de ote yandan kimse asiri sorunlu bir kayin aileye girmek istemez.
bugun sen konu acsaydin "sevgilim bana cok destek ama ailesi tam bir cirkef benden ayrilmazsa sevgilimi isten attirmakla tehdit ediyorlar, benden cook farklilar aile olarak taban tabana zittiz" desen hepimiz sana "aklini mi yedin neden boyle bir aileye gelin olasin? asktan mantıklı dusunemiyorsun, ayril" derdik.
adam da bakmis bu aile boyle bir aile ayrilmis yani asksa ask neden bir ömür hayatinda bu toksiklikler olsun ki? ya da neden bir ömür senin icin ailesini kaybetmis bir esin agirligini tasimak istesin?
"dunyada tum insanlarin bir eşi olur o da alnina yazilmistir" tarzi dusunceleri olan biri degilse pekala bir sure sonra kalbinin baskasina uyusacagini, onunla daha sorunsuz daha dramsiz bir yuva kuracagini bilir.
o da böyle bir geleceği tercih etmistir belki. bu yüzden ona kizamazsin ki
Öyle zaten ona bir yandan hak verirken bir yandan oluşan kızgınlığım da çok dalgalı. Ona kızgınlığım sadece işin başından beri böyle bir senaryo yaşayacağımızı söylemiştim ve hep Halledecepimizi söyledi. Yani ben kurduğum senaryodan farklısını yaşamadık. Hayal kırıklığı mı mükemmel bir ilişkiyi kaybetmek mi ne hissettiğimi bilmiyorum. İlk defa ayrışık acısı yaşamıyorum ama bu seferki keşkeler ve aileye kızgınlık ağırlıklı

Merhaba benim de ailem aynı bu şekilde. Erkek arkadaşımı ailem çok sevmişti. Ben de söyleyeli 3 hafta oluyor. Erkek arkadaşım hataylı Rum Ortodoks bu yüzden Türk bir isme sahip ve Türkçe konuşuyor. Ailesi de tabi benim müslüman olmama ne kadar söylemese de önyargılıydı. O yüzden benim ailem istemeyince onlar da destekleyici olmadılar pek. Yani ben öyle düşünüyorum. Ben ailemle iletişimi kestim böyle de devam edicek. Zaten öncesinde de çok sıkı bağ hissetmiyordum. O yüzden zamana bırakmak mı gerekiyor bilmiyorum belki birileri dayanamaz artık başka umıdum kalmadı
Bir kere zaten 'müslüman olma' fikri ailenizin idi yani karşı taraf bunu yapıp yapmamakta özgür, sadece saygı duyabiliriz. Ki sevse yapardı gibi klişeler bence var olan sevgiyi de yıpratıyor. Aileniz en başta sevmiş ancak sonra zıtlıklar oluşmuş, halbuki dinde zorlama yoktur inananlar için. Burada beklentiye dayalı bir sevgi oluşmuş ailenizde. Eğer bir şansınız varsa bundan sonra kimseyi ilişkinize dahil etmeyin, dışarıdan her gelen söze kulak tıkayın. Yolunuz açık olsun.

Zaten bırakmak istemiyorum onu. Ailem de diyor ki seni çok sevse müslüman olurdu. Bir insanın kimliğini değiştiremezsın. Ayrıca erkek arkadaşım bunu yaparım demedi bana hiçbir zaman ama babam bir gün ailesinin bunu duyma ihtimaliyle de onu tehdit etmese erkek arkadaşım laf olsun diye olabilirdi. Babam demiş ki müslüman olursan ilerde ailen duyarsa seni reddederler p zaman napıcaksıb
Onun yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı. Aklı başında kendine saygısı olan kimse, sizin ailenizin saygısızlığına tahammül etmez.
Onun ailesi sizi din değiştmek için zorladı mı? Veya zorlasaydı tavrınız nasıl olurdu?

Onun yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı. Aklı başında kendine saygısı olan kimse, sizin ailenizin saygısızlığına tahammül etmez.
Onun ailesi sizi din değiştmek için zorladı mı? Veya zorlasaydı tavrınız nasıl olurdu?
Ben kesinlikle ona hak veriyorum. Kimse zorlamadı isteyeceklerdi ben kabul edeceğimi söylemiştim. Çünkü benim için hiçbir önemi yoktu. Bu onlar için evlenmemiz için bir şart değildi ama evlenınce Hristiyan olmamı istiyorlardı. Ben de olurım demiştim

Bir kere zaten 'müslüman olma' fikri ailenizin idi yani karşı taraf bunu yapıp yapmamakta özgür, sadece saygı duyabiliriz. Ki sevse yapardı gibi klişeler bence var olan sevgiyi de yıpratıyor. Aileniz en başta sevmiş ancak sonra zıtlıklar oluşmuş, halbuki dinde zorlama yoktur inananlar için. Burada beklentiye dayalı bir sevgi oluşmuş ailenizde. Eğer bir şansınız varsa bundan sonra kimseyi ilişkinize dahil etmeyin, dışarıdan her gelen söze kulak tıkayın. Yolunuz açık olsun.
İlk günler ben de sinir üzüntümden sevse yapardı diyenler gibi düşünmeye başladım ama sonra asla bunu düşünmüyorum gün geçtikçe. Sevdiği için aksine bizi bir kaosa sürüklemedi. Ben bunun farkındayım. Ama şimdi ne yapsam da olsa diyorum. Ailemle doğal olarak bağımı zaten kestim. Yani ilişkim bitmiş olsa da kestim. Zaten pek bir bağ yoktu bana göre artık hiç yok. Ama sonrası ne olabilir bilmiyorum. Ben de yazmam bu saatten sonra çabaladım çünkü durup düşünelim diye. Hayır düşüneceğimiz bir şey kalmadı dedi. Bundan sonra hayat sadece güzel bir yol çizsin isterim umarım ikimize aynı yolu çizsin

Sahsen dini yorum yapmayacagim zaten yasak, ama benim gördügüm: ne kadar da müslümanlarda tolerans yok deniliyorsa en gec isin icine cocuklar girince ateistlerden tut hristiyanlara kadar birden bir "torunum/cocugum müslüman olamaz" konusmasi basliyor. Hic saşmadı simdiye kadar. Bende böyle iliskilerde iki taraftada tolerans yoksa hic o topa girilmemesinin taraftariyim. Gecmis olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X