• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hristiyan erkek müslüman kadın ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini boyutta evlilik kısmına yasak olduğu için girmeyeceğim. Ancak araştırabilirsiniz isterseniz. İnancınızı bilmiyorum.

Ortodoksları sıkı muhafazakar bir müslüman gibi düşünebilirsiniz. Onlarında oldukça katı kuralları var. Kaldı ki erkek arkadaşınızda sıkı sıkıya bağlı olduğu için ne o taviz verebilmiş nede siz. Maalesef bu toplumda sadece 2 kişi evlenmediği için iki tarafında sülalesi evleniyor bu toplumda. İlerde çok daha saçma kırıcı çatışmalar yaşanabilirdi.

İlerde çocuğunuz oldu. Bir dedesi cuma camiye bir dedesi pazar kiliseye ayine götürmek isteyecek mesela

Kaldı ki bu toplumda daha galatasaray - fenerbahçe kavgası yaşanıyor . Din çatışmasını siz düşünün.

Birde unutmamak lazım evlilik öncesi sorunlar evlenince çözülmüyor. Biz kısa süreli olduruyoruz. Çözüldü sanıyoruz. Evlenince siz deyin 10 misli artıyor ben diyim 20 misli...

Hayır aksine ben dedim ki beni kapatamaz kapatırsa da evime polisi gönderirsin ben ailemden şikayetçi olurum her şeye varım hazırım 30 yaşıma gelicem ve hayatımın karrını ben vermek istiyorum. Ailem bundan sonra bi 10 15 sene daha var belki ama daha benim bir ömrüm var her şeye varım dedim
Seni eve kapatacaklarini adam nereden biliyor? Böyle saçma seyleri ona niye ilettin ki? Sevgine sahip cikamamissin zir cahil ailen sana ne baskisi yapabilir evin ayrı işin ayrı. Adam kurutulmuş diyorum.

Seni eve kapatacaklarini adam nereden biliyor? Böyle saçma seyleri ona niye ilettin ki? Sevgine sahip cikamamissin zir cahil ailen sana ne baskisi yapabilir evin ayrı işin ayrı. Adam kurutulmuş diyorum.

konuda nerden tutsan elinde kalan bir hal var zaten
konu sahibine ferahlık diliyorum

Ben kesinlikle ona hak veriyorum. Kimse zorlamadı isteyeceklerdi ben kabul edeceğimi söylemiştim. Çünkü benim için hiçbir önemi yoktu. Bu onlar için evlenmemiz için bir şart değildi ama evlenınce Hristiyan olmamı istiyorlardı. Ben de olurım demiştim
Sevgilinizin sizi zannettiginiz kadar sevmiyor olma ihtimali üzerinde durdunuz mu hiç?

Aslında aileyi silip atmalar, tüm her şeyle mücadele etme arzusu sadece sizde varmış. Sevgiliniz bu yola hiç girmemiş.

Girmemesi evet mantıklı ama bakın ailesini kaybeden sonunda siz oldunuz. Dahası sevgiliniz bunun yeterli olduğuna ikna olmamış, sizi terk etmiş.

Madem din değiştirmeyi kabul etmişsiniz, ortada diri duran sorun neydi? Siz şu an neden terk edildiniz?

Siz din değiştirmeyi reddetseydiniz hadi bi derece anlarim ama siz onun dinine geçmeyi kabul etmişken neden terk edildiniz?

Çünkü sandığınız kadar sevmiyor sizi. Siz onu bütün ailenizden çok seviyor olabilirsiniz ama o sizi ailesinden, dininden, kültüründen çok sevmiyor.

Bu konuda haklı ya da haksız yok. Siz onu her şeyden çok seviyorsunuz diye aynı şeyi de ondan bekleyemezsiniz.

Ama ortada adam açısından bir dram yok.

Önünüze bakın bence bundan sonra. Ben sizin yerinizde olsam ailemle barıştırdım. Çünkü gördüğünüz gibi erkekler büyük fedakarlıkları anlayıp degerlendirebilecek kadar iyi bir kalple donatilmamislar.

yani adam da hakli
aileni sildin ama bugün sildin
yarin aileni özleyeceksin, onlara ihtiyac duyacaksin. nikahinda ozel gununde ailen olmayacak - sülalede kacmis damgasi yiyeceksin - ne kadar görüşmesen de evlenerek onlari toplumda dedikodu malzemesi haline getirdiğini, üzdüğünü bileceksin. senin ailen eve gelmezken esinin ailesini ağırlamak sana agir gelecek, hamile kalacaksin paylasamayacaksin, doguracaksin yaninda annen yok, hele ki lohusalik hormonuyla da kaynanana gicik olursan hepten kötü. yarin cocugun nene dede bilmeyecek, senin anne yok mu diye soracak, ailen yaslanacak hastaneye dustuler haberini alacaksin, elbet ölecekler...
yani bugun gençsin kizginsin konuşmak istemiyorsun.
ama bu ömürlük birsey
adam neden senin ask icin herseyini yarim yasama riskini alsin ki??
bu cookk fazla
adam cidden en dogrusunu yapmis.
sen de farkina varacaksin.
bir de ote yandan kimse asiri sorunlu bir kayin aileye girmek istemez.
bugun sen konu acsaydin "sevgilim bana cok destek ama ailesi tam bir cirkef benden ayrilmazsa sevgilimi isten attirmakla tehdit ediyorlar, benden cook farklilar aile olarak taban tabana zittiz" desen hepimiz sana "aklini mi yedin neden boyle bir aileye gelin olasin? asktan mantıklı dusunemiyorsun, ayril" derdik.
adam da bakmis bu aile boyle bir aile ayrilmis yani asksa ask neden bir ömür hayatinda bu toksiklikler olsun ki? ya da neden bir ömür senin icin ailesini kaybetmis bir esin agirligini tasimak istesin?
"dunyada tum insanlarin bir eşi olur o da alnina yazilmistir" tarzi dusunceleri olan biri degilse pekala bir sure sonra kalbinin baskasina uyusacagini, onunla daha sorunsuz daha dramsiz bir yuva kuracagini bilir.
o da böyle bir geleceği tercih etmistir belki. bu yüzden ona kizamazsin ki
İyi de bu kadar müdahaleci ve saygısız bir aile, konu sahibi müslüman biri ile bile evlense hayatında olmalı mı gerçekten? Kızını eve kapatmakla tehdit eden yarın birgün torununun ismine, giyim tarzına, kiz-erkek arkadaşlarına da müdahale eder. Ki konu sahibi konunun başında da ailesinin kendi uzerinde baskı kurduğunu belirtmiş. Ben böyle ailelerin "ana babadır küslük olmaz" kontenjanını hakettiklerini düşünmüyorum. Toksik insanların hayatimizdaki sıfatı ne olursa olsun, bize zarar veriyolarsa hayatimizda olmamaları gerekir.

Evet arkamda olamadılar toplumsal baskılara inanmadığım bir dinin inançlarına maruz bırakılıyorum. Tamamen çevresel faktör kaynaklı mutluluğum yok edildi.
İnanmadığım din diyorsanız başlığa müslüman kadın ilişkisi demeniz de doğru olmamış.Ailenize siz de inanmadığınızı söyleseniz belki en azından sessiz kalıp tepki vermeyebilirlerdi.

Merhaba kızlar, fikrinize ihtiyacım var.
Bir buçuk senelik bir ilişkim vardı. Ailem çok baskıcı ve dindar; erkek arkadaşım ise Rum Ortodoks. Ben ayrı yaşıyorum ama ailemin üzerimde hâlâ ciddi bir baskısı var. Ailem, din konusunu ilişkimde kabul etmiyor ve bunu öğrendikleri anda ilişkimi bitirmem için baskı kurdular ve erkek arkadaşımı benim hayatımla tehdit ettiler.

Erkek arkadaşım da bunu biliyordu ve son aylarda ailesiyle tanışma, dini kimliğini söyleme, benim ailemin tepkisi gibi konular bizi çok yıprattı. O beni gerçekten seviyor, ilişki boyunca hiçbir sorunumuz olmadı, birlikte yaşar gibiydik, her gün beraberdik. Ama din değiştirmenin kendi ailesine ve inancına ihanet olacağını düşündüğü için Müslüman olamayacağını söylüyordu. Ben de kimse için din değiştirmesini istemezdim.

Sonunda şöyle bir noktaya geldi:
“Senin için de benim için de gelecekte daha büyük sorunlar çıkacak. Ailen seni kaybederse bir gün beni suçlayacaksın. Bir gün ayrılsak bile sana yaptığım şey çok daha ağır olacak. Seni kötü bir hayata sürüklemek istemiyorum” dedi.

Bu yüzden ilişkimizi bitirdi.
Bunu yaparken yüzüme bile bakamadı, çok kötü bir gündü. Son bir kez yüz yüze görüşüp güzel bir şekilde vedalaşalım dedim ama beni görürse dayanamayacağını, tekrar ilişkiye geri döneceğini ve hepimizin yeniden aynı çıkmaza gireceğini söyledi. O yüzden görüşmeyi de kabul etmedi.

Ayrıldıktan sonra aramızda hiçbir tartışma, ihanet, kavga yoktu. Sadece din ve aile baskısı yüzünden ayrıldık.
O bana “Bunu şimdi anlamayacaksın ama birkaç ay sonra bunun senin iyiliğin için olduğunu göreceksin” dedi.

Ben ise ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Bir yanım onun beni sevdiğini bildiği için çok üzgün. Bir yanım da “Seviyorsan nasıl savaşmadın?” diye kırgın.
Şu an tamamen sessizim, yazmıyorum. O da yazmıyor.

Ama aklım çok karışık.
Bu adam beni gerçekten çok seviyordu.
Sadece aile baskısı yüzünden bıraktı.
Gerçekten doğru kararı mı verdi, yoksa kaçtı mı?
Birkaç ay sonra pişman olur mu?
Yoksa tamamen hayatına devam eder mi?

Ben şu an hem çok yorgun hissediyorum hem de kafamda bin tane soru var.
Bu durumu yaşamış olanlar varsa tecrübelerinizi, düşüncelerinizi duymak isterim.
Şu Din meselesi hakkında yazacak bi ton şey var ama yazmicam.

Keşke Ailen kızımız müslüman değilde gerçekten İnsan olan kalbi temiz biriyle evlense karşısına iyi insan çıksın diye dua edebilse.

Gördük bizim insanları da hergün c*nayet.

Söyleyeceklerim bukadar.

Ben söylemedim erkek arkadaşım ve babam yüz yüze konuştuklarında söylemiş

Şu Din meselesi hakkında yazacak bi ton şey var ama yazmicam.

Keşke Ailen kızımız müslüman değilde gerçekten İnsan olan kalbi temiz biriyle evlense karşısına iyi insan çıksın diye dua edebilse.

Gördük bizim insanları da hergün c*nayet.

Söyleyeceklerim bukadar.
Kesinlikle öyle zaten Keşke böyle olsaydı Keşke herkes birbirine saygı gösterebilseydi buna o kadar isterdim ki

İnanmadığım din diyorsanız başlığa müslüman kadın ilişkisi demeniz de doğru olmamış.Ailenize siz de inanmadığınızı söyleseniz belki en azından sessiz kalıp tepki vermeyebilirlerdi.
Inançlı olmasam da Aileme göre sorunun buradan kaynaklandığını belirtmek için açıklayıcı olacağını düşündüm

Sevgilinizin sizi zannettiginiz kadar sevmiyor olma ihtimali üzerinde durdunuz mu hiç?

Aslında aileyi silip atmalar, tüm her şeyle mücadele etme arzusu sadece sizde varmış. Sevgiliniz bu yola hiç girmemiş.

Girmemesi evet mantıklı ama bakın ailesini kaybeden sonunda siz oldunuz. Dahası sevgiliniz bunun yeterli olduğuna ikna olmamış, sizi terk etmiş.

Madem din değiştirmeyi kabul etmişsiniz, ortada diri duran sorun neydi? Siz şu an neden terk edildiniz?

Siz din değiştirmeyi reddetseydiniz hadi bi derece anlarim ama siz onun dinine geçmeyi kabul etmişken neden terk edildiniz?

Çünkü sandığınız kadar sevmiyor sizi. Siz onu bütün ailenizden çok seviyor olabilirsiniz ama o sizi ailesinden, dininden, kültüründen çok sevmiyor.

Bu konuda haklı ya da haksız yok. Siz onu her şeyden çok seviyorsunuz diye aynı şeyi de ondan bekleyemezsiniz.

Ama ortada adam açısından bir dram yok.

Önünüze bakın bence bundan sonra. Ben sizin yerinizde olsam ailemle barıştırdım. Çünkü gördüğünüz gibi erkekler büyük fedakarlıkları anlayıp degerlendirebilecek kadar iyi bir kalple donatilmamislar.
Ben ailemle görüşmeyi ayrıldıktan sonra kestim yani ayrılmadan öncesinde kestiğim bir şey değildi zaten ince bir bağ vardı Bana göre ben o bağı da koparmaya Karar verdim çünkü bu kadar müdahaleci olmak hoş değil. Ve Evet Ben de bazen bunu düşünüyorum Ben her şeyin altına girmişken karşı taraf neden kendime olduğu gibi kabul ettirmek istedi Beni Sevmedi mi diye ama yaşadığımız zamanı düşününce de ona da bu konuda haksızlık ettiğimi düşünüyorum çünkü aslında gerçekten Korkaklık etti yani aşk benim sevgilime göre de sonuna kadar mücadele etmeyi gerektirir. O korktu yapamadı ama bunu sevgisizlikle de ölçmek bu zamana kadar yapılanlara ters geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X