• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hristiyan erkek müslüman kadın ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sahsen dini yorum yapmayacagim zaten yasak, ama benim gördügüm: ne kadar da müslümanlarda tolerans yok deniliyorsa en gec isin icine cocuklar girince ateistlerden tut hristiyanlara kadar birden bir "torunum/cocugum müslüman olamaz" konusmasi basliyor. Hic saşmadı simdiye kadar. Bende böyle iliskilerde iki taraftada tolerans yoksa hic o topa girilmemesinin taraftariyim. Gecmis olsun.
Evet her iki ailenin de toleransı yoktu çünkü gönülleri yoktu. Erkek arkadaşımın ailesi benimkiler kadar bir baskıyla çıkmadı belki ama onlar da istemedi beni.

Ben kesinlikle ona hak veriyorum. Kimse zorlamadı isteyeceklerdi ben kabul edeceğimi söylemiştim. Çünkü benim için hiçbir önemi yoktu. Bu onlar için evlenmemiz için bir şart değildi ama evlenınce Hristiyan olmamı istiyorlardı. Ben de olurım demiştim
O zaman ikiniz içinde hayırlısı buymuş deyip önümüze bakın. Ben çok dinine bağlı inançlı biri değilim, ancak bana da buna benzer bi şart kolan olsa asla kabul etmem. Benim için bu din meselesinden çok saygı meselesi.
Kendi inancından başka hiç bir inanca saygısı olmayan insanlarla bir arada olmam.

Merhaba kızlar, fikrinize ihtiyacım var.
Bir buçuk senelik bir ilişkim vardı. Ailem çok baskıcı ve dindar; erkek arkadaşım ise Rum Ortodoks. Ben ayrı yaşıyorum ama ailemin üzerimde hâlâ ciddi bir baskısı var. Ailem, din konusunu ilişkimde kabul etmiyor ve bunu öğrendikleri anda ilişkimi bitirmem için baskı kurdular ve erkek arkadaşımı benim hayatımla tehdit ettiler.

Erkek arkadaşım da bunu biliyordu ve son aylarda ailesiyle tanışma, dini kimliğini söyleme, benim ailemin tepkisi gibi konular bizi çok yıprattı. O beni gerçekten seviyor, ilişki boyunca hiçbir sorunumuz olmadı, birlikte yaşar gibiydik, her gün beraberdik. Ama din değiştirmenin kendi ailesine ve inancına ihanet olacağını düşündüğü için Müslüman olamayacağını söylüyordu. Ben de kimse için din değiştirmesini istemezdim.

Sonunda şöyle bir noktaya geldi:
“Senin için de benim için de gelecekte daha büyük sorunlar çıkacak. Ailen seni kaybederse bir gün beni suçlayacaksın. Bir gün ayrılsak bile sana yaptığım şey çok daha ağır olacak. Seni kötü bir hayata sürüklemek istemiyorum” dedi.

Bu yüzden ilişkimizi bitirdi.
Bunu yaparken yüzüme bile bakamadı, çok kötü bir gündü. Son bir kez yüz yüze görüşüp güzel bir şekilde vedalaşalım dedim ama beni görürse dayanamayacağını, tekrar ilişkiye geri döneceğini ve hepimizin yeniden aynı çıkmaza gireceğini söyledi. O yüzden görüşmeyi de kabul etmedi.

Ayrıldıktan sonra aramızda hiçbir tartışma, ihanet, kavga yoktu. Sadece din ve aile baskısı yüzünden ayrıldık.
O bana “Bunu şimdi anlamayacaksın ama birkaç ay sonra bunun senin iyiliğin için olduğunu göreceksin” dedi.

Ben ise ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Bir yanım onun beni sevdiğini bildiği için çok üzgün. Bir yanım da “Seviyorsan nasıl savaşmadın?” diye kırgın.
Şu an tamamen sessizim, yazmıyorum. O da yazmıyor.

Ama aklım çok karışık.
Bu adam beni gerçekten çok seviyordu.
Sadece aile baskısı yüzünden bıraktı.
Gerçekten doğru kararı mı verdi, yoksa kaçtı mı?
Birkaç ay sonra pişman olur mu?
Yoksa tamamen hayatına devam eder mi?

Ben şu an hem çok yorgun hissediyorum hem de kafamda bin tane soru var.
Bu durumu yaşamış olanlar varsa tecrübelerinizi, düşüncelerinizi duymak isterim.
Sizin adınıza üzüldüm ama belkide en hayırlısı böyle olması her iki tarafta dini bütün değilse sıkıntı olmaz ama diğer türlü her daim sıkıntı olacak çocuk olsa ilerde daha büyük sıkıntı gerçi müslüman olsak ne yazar ne kadar müslümanız ne kadar inanıyoruz tartışılır herşey kağıt üzerinde bir damgadan ibaret aslında...

Merhaba benim de ailem aynı bu şekilde. Erkek arkadaşımı ailem çok sevmişti. Ben de söyleyeli 3 hafta oluyor. Erkek arkadaşım hataylı Rum Ortodoks bu yüzden Türk bir isme sahip ve Türkçe konuşuyor. Ailesi de tabi benim müslüman olmama ne kadar söylemese de önyargılıydı. O yüzden benim ailem istemeyince onlar da destekleyici olmadılar pek. Yani ben öyle düşünüyorum. Ben ailemle iletişimi kestim böyle de devam edicek. Zaten öncesinde de çok sıkı bağ hissetmiyordum. O yüzden zamana bırakmak mı gerekiyor bilmiyorum belki birileri dayanamaz artık başka umıdum kalmadı
sizin durumunuz burada genelde görülen durumdan farklı

atıyorum alman, ABDli, danimarkalı bir hristiyan damat gelir aileye, ooo şiş kebap yer, kırık Türkçesiyle sevimli sevimli gezer, martılara simit atar, zaten ABD-AB vatandaşıdır şengendir, oturum iznidir, ay çift dilli büyüyecek çocuklardır....anadolu müslümanı aileler her ne kadar ona da "gavur" diyecek olsa da içten içe bu abilere (bir de sarışın mavi gözlü ise hele hele eğitimi de iyiyse) karşı bir ezikliğimiz var bizim, ya da onları üstün görmek diyelim. ülkede anket yap %90 ABDde ABde yaşamak istiyor.

bu başka bişey

sizinki bir kere Türk (başka bir ülkenin vatandaşı ve orada yaşıyor ise belirtin ama değil galiba?)

azınlık.

azınlık olmak demek kendi kültürünü ölesiye korumak demek sizinki Danimarkalı olsa ayyy kültürüm dese sevimli bişeydi, ihtilaf değil eğlence meselesi olurdu, İrlandalı olsa st patrick kutlasa vuuu coool olurdu. zaten ortalama beyaz yaka olup dindar milliyetçi vb. olmayan Türk, şehirli bir ABDliden çok farklı yaşamıyor.

ama Hataylı ortodoks rum 500 kişi var bu kimlik onlar için ölüm kalım göstermelik değil, bu taraftan bakınca da coool sevimli bir algısı yok kimse için...çok zor bir dinamik kısacası.

Bana kalsa herkes herkesle evlensin sene kaç olmuş bu ayrımlar yaşanmasın ama maalesef bazı gerçekler var. Bile bile 1.5 yıl devam etmişsiniz ailem dindar diyorsunuz sihirli bir değnek deyip fikirler değişmeyeceğine göre bu durumu da kabul etmek lazım. Olmayacağı çok net belliymiş.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Öyle zaten ona bir yandan hak verirken bir yandan oluşan kızgınlığım da çok dalgalı. Ona kızgınlığım sadece işin başından beri böyle bir senaryo yaşayacağımızı söylemiştim ve hep Halledecepimizi söyledi. Yani ben kurduğum senaryodan farklısını yaşamadık. Hayal kırıklığı mı mükemmel bir ilişkiyi kaybetmek mi ne hissettiğimi bilmiyorum. İlk defa ayrışık acısı yaşamıyorum ama bu seferki keşkeler ve aileye kızgınlık ağırlıklı
Belkide mükemmel bir iliskiniz yoktu en azindan karşı taraf için..sen aileni siliyosun ama karsi taraftan hic bi fedakarlik göremedim ben.

Bana kalsa herkes herkesle evlensin sene kaç olmuş bu ayrımlar yaşanmasın ama maalesef bazı gerçekler var. Bile bile 1.5 yıl devam etmişsiniz ailem dindar diyorsunuz sihirli bir değnek deyip fikirler değişmeyeceğine göre bu durumu da kabul etmek lazım. Olmayacağı çok net belliymiş.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Evet biliyordum kabul etmeyeceklerini. En başından karşımdaki kişiye de söyledim olacakları ve tek çözüm ben ailemi silicem dedim. Buna da kabulüm dedim. Onun da böyle kabul edileceğine dair umutları varmış bunca zaman. Ben de hep olmayacağını söylemiştim.

Belkide mükemmel bir iliskiniz yoktu en azindan karşı taraf için..sen aileni siliyosun ama karsi taraftan hic bi fedakarlik göremedim ben.
Bazen o kısmı da düşünüyorum. Ben bu sorunların olacağını bilerek yola çıktım. Ona da hep olacakları söyledim. Farklı bir senaryo ile de karşılaşmadık ve hemen ayrılmaya karar verme yolunu seçti. Mantıklı olan buydu belki ayrılmaktı ama durup bir sakinleşip bir seçenek çözüm bulmaya çalışabilirdik. Bu da beni üzen kkısımlardan biri. Ben bunu ona söylediğimde ben korkağım dedi

Ama insan şunu da diyor biz evlenmek için her şeyin zor olacağını bilerek bu yola çıktık. Ortak kararımızdı o zaman neden söyledik dedim hep. Umudum vardı dedi

Sevgiliniz en doğrusunu yapmış buraya acılan konuların erkek versiyonu hemen hemen hergün buraya konular açılıyor ilişkim var ama ailesi şöyle böyle sorunlu insanlar birçok kişi aynı cevabı veriyor ayrıl ayrılmazsan evlendikten sonra daha da kötü olur,ayrılmayıp evlenenler yine konu acıyor ailesi şöyle böyle diye bana kötü davranıyorlar filan daha sevgiliyken belliymiş ilerisinde ne olacağı biz sana söylemiştik diyoruz o yüzden sevgiliniz haklı ilerisini görmüş adam ayrılmış.

Son düzenleme:
Evet her iki ailenin de toleransı yoktu çünkü gönülleri yoktu. Erkek arkadaşımın ailesi benimkiler kadar bir baskıyla çıkmadı belki ama onlar da istemedi beni.

Asıl sorun da orda yatıyor. Onun ailesi de kendi dinlerine göre birini ister. Ve sonuc olarak sizde onlara uymak zorunda kalirdiniz böyle konularda. Sizde özgür olmayacaktiniz. Sorunu erkek arkadasiniz da farkindaydi eminim.

Sevgiliniz en doğrusunu yapmış buraya acılan konuların erkek versiyonu hemen hemen hergün buraya konular açılıyor ilişkim var ama ailesi şöyle böyle sorunlu insanlar birçok kişi aynı cevabı veriyor ayrıl ayrılmazsan evlendikten sonra daha da kötü olur,ayrılmayıp evlenenler yine konu acıyor ailesi şöyle böyle diye bana kötü davranıyorlar filan daha sevgiliyken belliymiş ilerisinde ne olacağı biz sana söylemiştik diyoruz o yüzden sevgiliniz haklı ilerisini görmüş adam ayrılmışlar.
Bana en son konuşmamızda sen bu aileden nasıl çıktın anlamıyorum ama her iki aile yanyana gelecek gibi değil demişti. Çok da kırdı üzdü bi yerden acıttı beni. Ailemi de değiştiremem ki . baskın ve kendilerini mükemmel gören kişiler. Ben de mutlu değildim ailemle ki aynı şehirde farklı evlerde yaşıyorum neredeyse 10 senedir

Asıl sorun da orda yatıyor. Onun ailesi de kendi dinlerine göre birini ister. Ve sonuc olarak sizde onlara uymak zorunda kalirdiniz böyle konularda. Sizde özgür olmayacaktiniz. Sorunu erkek arkadasiniz da farkindaydi eminim.
Evet farkındaydı belki de ama en başından bu yola çıkmasaydık belki de neden ben bunca şeyin altına girmeye savaşmaya hazırken savaşın da varlığını en başından beri bilirken ilk yola atıldığımız anda beni bırakıp gitti diyorım. Buna da kırgınım

Bana en son konuşmamızda sen bu aileden nasıl çıktın anlamıyorum ama her iki aile yanyana gelecek gibi değil demişti. Çok da kırdı üzdü bi yerden acıttı beni. Ailemi de değiştiremem ki . baskın ve kendilerini mükemmel gören kişiler. Ben de mutlu değildim ailemle ki aynı şehirde farklı evlerde yaşıyorum neredeyse 10 senedir
siz ateistsiniz sanırım

benim ateist çok arkadaşım var ve ailesi de bunu biliyorsa şayet (bazıları bilir bazıları bilmez çünkü) kız gidip ben spagetti canavarına inanan biriyle evlenecem dese ailesi "ne münasebet" demez. şayet aile problem çıkarması öngörülen bir aileyse kadınlar zaten açıklamıyor bu tercihlerini. mesela gay erkekler de öyle aile sorun olacaksa gizliyorlar.

yani erkek arkadaşınız sizin kimliğinizi inanç yapınızı görmüş, (aileniz de biliyor ya, öyle anladım ben?) "ee ne olabilir ki kızın inanmadığını zaten biliyorlar, yani ailesi illa aşılır" demiştir, bu normal.

siz ateistsiniz sanırım

benim ateist çok arkadaşım var ve ailesi de bunu biliyorsa şayet (bazıları bilir bazıları bilmez çünkü) kız gidip ben spagetti canavarına inanan biriyle evlenecem dese ailesi "ne münasebet" demez. şayet aile problem çıkarması öngörülen bir aileyse kadınlar zaten açıklamıyor bu tercihlerini. mesela gay erkekler de öyle aile sorun olacaksa gizliyorlar.

yani erkek arkadaşınız sizin kimliğinizi inanç yapınızı görmüş, (aileniz de biliyor ya, öyle anladım ben?) "ee ne olabilir ki kızın inanmadığını zaten biliyorlar, yani ailesi illa aşılır" demiştir, bu normal.
Yok ateist değilim. Evet bir allah inancım var ama dinine bağ kuran biri değilim. Böyle düşünmedi ama şunu düşündü sanırım kendi ailesinde muhafazakar müslüman kadınla evlenen birisi vardı ve bunlar kabul edilip evlenilmişti. Ben herkesin ailesi farklı da demiştim. Zaten umudu varmış umutlarım yıkıldı dedi sonuç olarak

Ben kesinlikle ona hak veriyorum. Kimse zorlamadı isteyeceklerdi ben kabul edeceğimi söylemiştim. Çünkü benim için hiçbir önemi yoktu. Bu onlar için evlenmemiz için bir şart değildi ama evlenınce Hristiyan olmamı istiyorlardı. Ben de olurım demiştim
Hem kendisi ben Müslüman olmam diyor ihanet olarak görüyor hem de sizin Hristiyan olmanızı istiyor o zaman niye size böyle bir teklifle geliyor bence de ayrılmanız çok iyi olmuş.

Yok ateist değilim. Evet bir allah inancım var ama dinine bağ kuran biri değilim. Böyle düşünmedi ama şunu düşündü sanırım kendi ailesinde muhafazakar müslüman kadınla evlenen birisi vardı ve bunlar kabul edilip evlenilmişti. Ben herkesin ailesi farklı da demiştim. Zaten umudu varmış umutlarım yıkıldı dedi sonuç olarak
muhafazakar müslüman olsa o kadın hristiyan bir adamla evlenemez ki, müslümandır tamam ama muhafazakar olmadığı kesin, böyle nitelemeniz cidden tuhaf...(evli bile olsalar her ilişkileri zina, her başbaşa kalmaları günah oluyor. bu dine göre böyle, bunun muhafazakarlıkla uyuşan hiç bir tarafı yok).

ama neticede evet, adamın bir umudu varmış siz ne kadar uyarsanız da o kendince "olur gider yaaa" diyormuş, olmayacağına kani olunca da inat etmenin ne kadar yorucu olacağını görmüş çekilmiş.

bence de doğrusunu yapmış.

Adam mantıklı davranmış ve haklı. Evlenip ilişki ilk heyecanını kaybettikten sonra gerçek problemleri görmeye başlayacaktın. Daha sonra acı çekeceğine şimdi çek acını, iyileş ve yoluna devam et bence.

Evet farkındaydı belki de ama en başından bu yola çıkmasaydık belki de neden ben bunca şeyin altına girmeye savaşmaya hazırken savaşın da varlığını en başından beri bilirken ilk yola atıldığımız anda beni bırakıp gitti diyorım. Buna da kırgınım

Söyle düsünün: Ilk basta konu sadece siz ve o oluyorsunuz. Mesele evlilige gelince aileler de dahil oluyor. Ve o zamanda isin realitesi ortaya cikiyor. O sizin güvende olmanizdan bahsetti, ama kendi ailesi de istememis. Ve au anda caniniz yaniyor anliyorum, ama ilerde iki birbirine zit aileler arasinda harcanmaktansa kendiniz varolacaginiz bir ilisiki bulun kendinize. Ikinizde ayni taraftada olunca savaş gerekirse beraber savasirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X