Gebeliğe Hazırlık HSG çekimi ile bilgi almak istiyorum HSG filimi çektireniniz varmı aranızda nasıl bir süreçten geçtiniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

glden29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
474
110
33
32
Kocaeli Umuttepe araştır hastanesinde HSG yani rahim filimi çektireniniz varmı aranızda

Ben başka yerde çektirmiştim 2 dk süren kısa bir işlem anestezisi çektim hafif ağrılı

Ben subat ayında istanbulda cekildim, inanın korkulacak hiç birsey yok adet sancisi gibi anlik sanci oldu, hatta bu ay bir daha cekilcem. Gecmis olsun simdiden size.

İstanbulda çektirdim 5 dk sürmedi anestezi almadım. Korkulacak bişey yok çektirin kurtulun :)

Nasıl geçti peki memnun kaldınızmı
Girmeden önce çok okudum çok araştırdım izlemediğim video okumadığım yazı kalmadı. Özelde anestezi altında mı çekilmeli yoksa Umuttepe de olsa zor olur mu gbi beynimi meşgul ettim. Sonra rahim filminde 2 dk adet sancısına dayanamayacaksam doğum nasıl yapıcam diye bi cesaret geldi. Öncelikle sizden temiz çarşaf, ıslak mendil, havlu kağıt ve buscopan ilaç istiyorlar. Randevuya gittiğinizde aç mısın diye soruyorlar açsan kahvaltı yap ilaçtan 1 tane al gel diyorlar (yaklaşık yarım saat 45 dk süre veriyorlar) odaya giriyorsunuz kabin var oraya gidip altınızdaki herşeyi çıkartıp çarşafa sarılıp gelmenizi sedyeye yatmanızı istiyorlar. Doktor gelip çarşaf aralığından bacaklarını dikip karnına çekmeni istiyor önce rahim girişine huni şeklinde olduğunu düşündüğüm rahim ağzını açık tutacak birşey yerleştiriyor bunu hissediyorsun ama acılı değil. Burası önemli rahim iç duvarına ağrı kesici iğne yapıyor minik anestezi olması için diye düşünüyorum. Sonra ince birşeyle ilerliyorlar ekrana yansıyor izleyebiliyorsun. Sonra mavi su gönderiyorlar bu gerçekten adet ağrısıyla bir bi ağrı. Önemli olan rahmini kasmamak derin nefes almak dişlerini ve avuçlarını sıkmanı tavsiye ederim. Gerçekten 2 dakika sürüyor sonra kıl şeklinde olan hortumu çıkartıyorlar sonra ağız kısma koyulan hüna çıkıyor ve hafif doğrularak kalkmanı söylüyorlar içinden sular çıkıyor çarşaf onu tutmaya yarıyor tekrar kabine dönüp giyinmeni söylüyorlar. İlgi alaka olarak özel hastaneden hiçbir farkı yok. İşlem sonrasında karşı binaya üroloji kısmına yönlendiriyorlar doktor reçete yazıyor. Enfeksiyon kapmaman için antibiyotik ilaç ve mide koruyucu yazıyor 1 hafta kullanıyorsun ilişki yasak. Hepsi bu :) umarım hayırlısıyla atlatırsın sende. Benim kadar canı tatlı birini görmedim ben bile bu şekilde atlattıysam herkes herşeyş yapar çok korkuttum kendimi girmeden korkudan ağladım kapıda. Çıktım normal hayatıma döndüm hiçbirşey olmamış gibi. Sende korkutma sakın kendini çok güzel geçicek öyle düşün:)

Gerçekten Gerçekten çok güzel bi aydınlatıcı bilgi oldu benim için bir kaç sorum olcak ilişkiyi kaç gün yasak ediyorlar birde doktora rica ettiğimiz zaman eşimizde bizimle birlikte filim odasına girebiliyormu ben eşiminde girmesini istiyorum çünkü

Allah sizden razı olsun şöyle bir yorum o kadar aradım ki bir türlü bulamadım başlık sahibi de sormuş ben de sormak istiyorum ama ilişki ne zamana kadar yasak antibiyotik bitene kadar mı

Sonomed kadıköy şubesi harıka 5 dakıka oluyır sıfır ağrı anestesiz

Regl san sonra ilişki olmaz regl 7-8-9 cu gunde yapıloyor

Allah sizden razı olsun şöyle bir yorum o kadar aradım ki bir türlü bulamadım başlık sahibi de sormuş ben de sormak istiyorum ama ilişki ne zamana kadar yasak antibiyotik bitene kadar mı
Hsg denmı? 2 gun yasak

Bana adetimin bitiş tarihini sordular 7 Şubat dedim 14 şubata gün verdiler yani bittikten sonra aradan bir hafta geçince gün veriyorlar doğru mu
Bende reglın bitiş yok başlagıc tarihinde 7-8 güne verdıler her yer farklıdır belki ben sonomed kadıkoy şubesınde oldum

Bende reglın bitiş yok başlagıc tarihinde 7-8 güne verdıler her yer farklıdır belki ben sonomed kadıkoy şubesınde oldum
Bende bugün orda oldum ilişki nezaman dediler size bana demediler birşey gebelik oluştu mu acaba a

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…