• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hsg çektiren arkadaşlar varsa yardım edin lütfen?

merhaba arkadaşlar ben 2 aralıkta çektirdim kortuğum gibi kesinlikle olmadı
doktorum adet bitiminden sonra ne kadar çabuk yapılıra okadar iyi olur dedi yumurtlama döneminden önce normale dönmek içinmiş çünkü 2 yada 3 gün ilişki yasak geç çekilincede o ay hamile kalma şansı azalırmış kesinlikle anesteziye gerek yok 5 dk bile sürmeyen bi işlem için beyni uyuşturmanın çok sağlıklı olmadığına inanıyorum sonuçta onda bile bir risk var bidaha uyanamıyan insanlar oluyor yapılacak şeyler çok basit
1 HSG DEN ÖNCE AĞRRI KESıCı ALMAYI ıHMAL ETMEYıN
2 ANTıBıOTıK ALIN
3 MUTLAKA PED ALIN
4 YANLIZ GıTMEYıN
5 EN AZ 2GÜN ıLıŞKıYE GıRMEYıN
tavsiyem adet bittikten 2 gün sonra gidin benim tüplerin ikiside kapalı çıktı ama ilacın etkisiyle açıldı doktorum bu ay hamile kalabilirsin dedi sabırsızlıkla bekliyorum inş. adet olmam:Saruboceq:

ylnrkn..... ben m.parkta tedavi görüyorum ama filmi bu cuma tıpta çektirecem.sen nerde çektirdin.ya doktorum bana kolay bi işlem değil,bana kalırsa önce bi sefer aşılama deneyelim olmazsa çekeriz dedi ama ben yinede çektirmeyi düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar, ben de dün hsg çektirdim. 3 aydır çektirmeyi planlıyorum, aksilikler bu ay çektirebildim. eskişehir anadolu hastanesinde. doktorumu tarife söz bulamıyorum, gerçekten eşsiz bir hekim, buralarda çok da ünlü kendisi zaten. iğneleri falan görünce kalbim güm güm atmaya başladı. "ben çok korkuyorum" diye sayıklamaya başladım. başım döndü gözlerim karardı baya tırstım yani. hatta hemşire beni doktora şikayete gitti. neyse ben hazırlandıktan ve o masaya çeyrek daire dönerek yerleştikten sonra sevgili doktorum gelip bana yapacağı herşeyi sırasıyla anlatıp korkmamamı söyledi. kendisi gerçekten çok sabırlı ve iyi bir dinleyici. konuşarak sizi herşeye hazırlaması ve kendi deyimi ile realist bir hekim oluşu ona güvenmemi sağlıyor. işlem başladı. iğne de zıpladım biraz. ama ilaç verilmeye başlayınca sabrettim.ellerimi sımsıkı masaya kenetledim. içimden dualarımı okurken doktorum nasıl hissettiğimi sordu aralıklarla, ağrıdığını ama dayanabildiğimi söyledim. AĞRIYOR AMA DAYANABıLıNıYOR! bu işlem için anestezi almaya kesinlikle gerek yok, bunu söyleyen doktoruma iyiki ikna olmuşum. çektirecek olanlara tavsiyem; canı çoook tatlı biri olarak kesinlikle dayanacaksınız diyorum. doktorum ramazan bayırlı, kendisine çok teşekkür ediyorum. (buralara geliyor bu haklı övgüleri okuyabiliyorsa :)

Arkadaşlar ben dün ıstanbul Fındıkzade Radyomar' da HSG çektirdim. Ben de yazıları ve şehir efsanelerini duydukça işlemden kaçtıkça kaçtım. Ama inanın hepsi boşunaymış. Daha önce vajinismus geçirmiş ve rahim ağzında yara olan birisiyim ve tüm samimiyetimle söylüyorum HıÇBıRŞEY HıSSETMEDıM. HSG yi çeken Doktor Cevat Bey şeker gibi bir adam ve o kadar yumuşak davrandı ki. Konusunun da uzmanı.ışlem tam 8 dk.sürdü. Ama neredeyse bir saati bana olacakları anlatmaya ve sakinleştirmeye ayırdı.Muhteşem biri. Ağrıyı bırakın küçük bir sızı bile hissetmedim. ışlemden önce moralim bozuktu hatta içeriye girdiğimde dizlerim titriyordu ama bittiğinde ne kadar salakmışım dedim. Normal muayeneden çok daha bile kolay geçti. Hepinize Radyomar'ı ve Cevat Bey'i tavsiye ediyorum. Ben ününü duyup Tekirdağ dan giitim.ıyi ki de gitmişim.Son teknoloji bir cihaz kullanıyorlar ve bu da rahmi poz verdirmeye zorlamadan (doktorun deyimiyle) filmi çekmeyi sağlıyor. yani öyle eski de olduğu gibi itip çekerek canını yakmıyorlar. Dolayısıyla tahriş falan da olmuyor. Spekulum la rahim ağzını açıp tükenmez kalem içinden de ince, yuşuşak bir katateri rahim ağzına yerleştirip azıcık şişirip bunun içinden sıvıyı rahme veriyorlar. Ben görüntüde görmesem sıvı verildiğini bile anlamayacaktım. Sonra sıvını dolaşımı sırasında filmini çekiyorlar. Sen sadece rahat bir sedye de yatıp keyfine bakıyorsun.
Son söz olarak KIZLAR TEKNOLOJı BU KADAR ıLERLEMıŞKEN HıÇ KORKMAYIN. DUYDUĞUNUZ PSıKLOJıK RAHATSIZLIK ıNANIN HSG DEN ÇOK DAHA ACI VERıYOR.

Arkadaşlar ben dün İstanbul Fındıkzade Radyomar' da HSG çektirdim. Ben de yazıları ve şehir efsanelerini duydukça işlemden kaçtıkça kaçtım. Ama inanın hepsi boşunaymış. Daha önce vajinismus geçirmiş ve rahim ağzında yara olan birisiyim ve tüm samimiyetimle söylüyorum HİÇBİRŞEY HİSSETMEDİM. HSG yi çeken Doktor Cevat Bey şeker gibi bir adam ve o kadar yumuşak davrandı ki. Konusunun da uzmanı.İşlem tam 8 dk.sürdü. Ama neredeyse bir saati bana olacakları anlatmaya ve sakinleştirmeye ayırdı.Muhteşem biri. Ağrıyı bırakın küçük bir sızı bile hissetmedim. İşlemden önce moralim bozuktu hatta içeriye girdiğimde dizlerim titriyordu ama bittiğinde ne kadar salakmışım dedim. Normal muayeneden çok daha bile kolay geçti. Hepinize Radyomar'ı ve Cevat Bey'i tavsiye ediyorum. Ben ününü duyup Tekirdağ dan giitim.İyi ki de gitmişim.Son teknoloji bir cihaz kullanıyorlar ve bu da rahmi poz verdirmeye zorlamadan (doktorun deyimiyle) filmi çekmeyi sağlıyor. yani öyle eski de olduğu gibi itip çekerek canını yakmıyorlar. Dolayısıyla tahriş falan da olmuyor. Spekulum la rahim ağzını açıp tükenmez kalem içinden de ince, yuşuşak bir katateri rahim ağzına yerleştirip azıcık şişirip bunun içinden sıvıyı rahme veriyorlar. Ben görüntüde görmesem sıvı verildiğini bile anlamayacaktım. Sonra sıvını dolaşımı sırasında filmini çekiyorlar. Sen sadece rahat bir sedye de yatıp keyfine bakıyorsun.
Son söz olarak KIZLAR TEKNOLOJİ BU KADAR İLERLEMİŞKEN HİÇ KORKMAYIN. DUYDUĞUNUZ PSİKLOJİK RAHATSIZLIK İNANIN HSG DEN ÇOK DAHA ACI VERİYOR.

nm bende dün 11 gibi çekildim filmimi.bende çok korkuyordum cevat bey benimlede konuştu çok iyi biri.ama ebn bayana çektirdim.çok az ağrı oldu tabi dayanılmıycak gibi değildi zaten devamlı konuşturuyorlardı bu kadar korktuğum şey bumuydu diyip kzıdım kendime.ama orda kullanılana alet son tekn. old. için belkide canım yanmadı.bende izmitten gittim.benim tüplerimden biri açık onda problem yokta doğuştan bir tütüpüm yokmuş.çok moralim bozuk şimdi tek tüple hamile kalanları okumak için umutla araştırma yapıyorum.Allah herkese nasip etsin en yakın zmanda...

Arkadaşlar ben dün İstanbul Fındıkzade Radyomar' da HSG çektirdim. Ben de yazıları ve şehir efsanelerini duydukça işlemden kaçtıkça kaçtım. Ama inanın hepsi boşunaymış. Daha önce vajinismus geçirmiş ve rahim ağzında yara olan birisiyim ve tüm samimiyetimle söylüyorum HİÇBİRŞEY HİSSETMEDİM. HSG yi çeken Doktor Cevat Bey şeker gibi bir adam ve o kadar yumuşak davrandı ki. Konusunun da uzmanı.İşlem tam 8 dk.sürdü. Ama neredeyse bir saati bana olacakları anlatmaya ve sakinleştirmeye ayırdı.Muhteşem biri. Ağrıyı bırakın küçük bir sızı bile hissetmedim. İşlemden önce moralim bozuktu hatta içeriye girdiğimde dizlerim titriyordu ama bittiğinde ne kadar salakmışım dedim. Normal muayeneden çok daha bile kolay geçti. Hepinize Radyomar'ı ve Cevat Bey'i tavsiye ediyorum. Ben ününü duyup Tekirdağ dan giitim.İyi ki de gitmişim.Son teknoloji bir cihaz kullanıyorlar ve bu da rahmi poz verdirmeye zorlamadan (doktorun deyimiyle) filmi çekmeyi sağlıyor. yani öyle eski de olduğu gibi itip çekerek canını yakmıyorlar. Dolayısıyla tahriş falan da olmuyor. Spekulum la rahim ağzını açıp tükenmez kalem içinden de ince, yuşuşak bir katateri rahim ağzına yerleştirip azıcık şişirip bunun içinden sıvıyı rahme veriyorlar. Ben görüntüde görmesem sıvı verildiğini bile anlamayacaktım. Sonra sıvını dolaşımı sırasında filmini çekiyorlar. Sen sadece rahat bir sedye de yatıp keyfine bakıyorsun.
Son söz olarak KIZLAR TEKNOLOJİ BU KADAR İLERLEMİŞKEN HİÇ KORKMAYIN. DUYDUĞUNUZ PSİKLOJİK RAHATSIZLIK İNANIN HSG DEN ÇOK DAHA ACI VERİYOR.

bende aynı yerde yaptırdım kesınlıkle katılıyorum doktor ve hastane cok onemlı cok..ucuz ellere bırakmayın kendınızı

slm kızlar benimde çektirmem gerekiyo ama hem korkuyorum
hemde nerede cekıncemı bilmiyorum.araştırıyorum şimdilik.
adet bıttıkten hemn snra dedi drum bana.
insallah işe yarar.

Kızlaaarr hiç korkmayın lütfen ve işlem sırasında kendinizi kasmayın,rahat bırakın. Kendinizi kasarsanız acır biraz. ama abartılacak bir şey yooookk!

Berrancım ne zamandı seninkisi? Çektirdin mi? Burda arkadaşlarımızla paylaşalım,onlar da rahatlasınlar. opuyorumnanaktan

arkadaşlar ben 2 ay önce adanada üniversite hastanesinde çektirdim gerçekten çok basit bir işlem beni de çok kokutmuşlardı çok araştırdım ama hiç korkacak bişey yok kesinlikle sadece karında bir sızı gibi bişi oldu o kadar hissetmedim bile ama içimden dua okudum işlem boyunca zaten 5 dak falan sürüyo kimsenin dediğine bakmayın sadece yarım saat önce 1 ağrı kesici alın tamam gerekiyorsa mutlaka çektirin ertelemeyin çünkü faydası bile oluyormuş kapalı kanalları açabiliyor bazen çünkü korkmayın sakın, rahat olun yeter.

ya arkadaşlar hsg banada şart oldu ancak vakıf gureba hastanesi çekmiyor acaba bildiğiniz devlet hastanesi varmı hsg çeken sigortam var ve özele para vermek istemiyorum.

ya arkadaşlar hsg banada şart oldu ancak vakıf gureba hastanesi çekmiyor acaba bildiğiniz devlet hastanesi varmı hsg çeken sigortam var ve özele para vermek istemiyorum.

cnm devlet hastanelerı cekıyo mesela kartal lütfi kırdar ve zeynep kamılde var ama onlar aylar sonraya gun verebılıyolar bazen ben özel bı tıp merkezınde cektırdım gıttgım gun hemen aldılar super ılgılendıler.. emın ol devlette o alakayı bulamazsın.. düşünürsen adını verırım sana nereesı oldugunu

bencede o kadar korkmaznızı gerektircek bişey yok ben iki kez çektirdim .ama çeken dr dan fark ediyo .ben ilk çektirdiğimde canım çok yanmıştı.kicinsinde çekildiğini bile hissetmedim nerdeyse.ama yinede içinizi farh tutun...

Arkadaşlar ben de hsg çektirmek istiyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Doktorum bugün bana hsgnin fiyatı 150 tl dedi. Bir de devlet karşılamıyormuş. Bir kısmını da mı ödemiyor?? fisfisfis

ben ilk çektirdiğimde bir buçuk yıl önceydi ve 350 tl ye çektirmiştim.devalet hastanelerinde çekilmiyo özelde çektirmiştim.ikinciyi geçtiğimiz yaz çektirdim ssk ile anlaşmalı bi özel hastenede ve ücretine inanmıycaksınız 18 tl muayene ücretide dahil..

arkadaşlar, bu ay hsg çektireceğim ve okuduğum bazı yorumlardan inanılmaz korktum.inanım yüzümü geçtim ellerim bile sapsarı oldu:çok üzgünüm: görümcem çektirmiş ve inan normal doğum gibi bişeydi dedi
korkmama rağmen, olsun diyorum bu yolda çekerim ben bu acıları
rabbim kimseyi evlat hasretiyle ve derdiyle imtihan etmesin.
şimdiden cevap veren arkadaşlara çooook teşekkürle.
Mühendis olmadan önce hastanede radyolojide teknisyendim. Bu filmin çekimlerinde teknisyen olarak bulundum yıllarca. Korkulacak birşey yok, muayene gibi aynı. ılaç verilirken hafif bir basınç hissi ve ağrı oluyor, tıkalı kanallar ilacın basıncıyla açılıyor çoğunlukla. ''Beni bayıltsınlar da öyle çekileyim'' diyenler için de küçük bir not: bayıltıcı ilaç verilmeden önce zaten herşey yapılmış, aletler yerleştirilmiş oluyor. Sadece ilacın verildiği anda baygınsınız. Boşuna özel hastanelerde anestezi parası ödemeyin :)

Arkadaşlar ben de hsg çektirmek istiyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Doktorum bugün bana hsgnin fiyatı 150 tl dedi. Bir de devlet karşılamıyormuş. Bir kısmını da mı ödemiyor?? fisfisfis

sigortanın bazı hastaneleri yarı fiyatını alıyor özel hastanelerle anlasması varsa oluyor benim eltim çektirdi benimde sigortam vardı ama ben özel bir yere gittim doktorum önerdi anlatıldıgı bişey degilmiş hiç canım acımadı özel kılinikte çektirdim yine olsa yine çektirirdim korktugum yanıma kar kalmış kormayın çektiricek olan arkadaslar canım hiç acımadı ne muayene ederken ne aletleri yerleştirirken nede ilacı rahime verirken :olmaz: kormak iyi degil insan bebek için neler yapmaz demi katılan varmı bana acaba olumunekankayizsmile

zeynep kamil en son 30 milyona çekiyodu bide süleymaniye dogum evi var ben senin yerinde olsam özele giderim tavsiye edebilirim istersen benim sigortam oldugu halde özele gittim hiçte canım acımadı biraz pahalı ama olsun vallahi degdi derim ben
kaydirigubbakcemile5

bende bugün çektirdim ama resmen öldümm öldüm dirildimm
çektirmeden önce birsürü yorumlar okudum ve çok korkarak gittimm o masaya yattığımda ise tirtir tirtiyordum.okadar kendimi kastımki 2kez alet kırıldıı 3.sünde biraz rahatlamaya çalıştım ve o sıvı verilirken çığlık atmışım farkında değilim sanırım kendimi çok kastığım için bu şekilde oldu ala sancım var kasıklarım hala ağrıyor hayatımda yaşadığım en acı tecrübeydi bu. ama allahım inşallah sonunu hayırlı eder küçük bi mucize içinn katlanıyorum bunca acıya:(

arkadşlar ben de çektirdim korkarak gitmiştim ama sunu soyleyeyim benim bir kanalım tıkalıymıs o yuzden acı cektim film sırasında ve sonrasında yaklasık 15 gun once çektirmiştim şimdi kafam karıstı doktor laparoskopi dedi yaa bilemiyorum napcam?hsg sonucunda tıkalı olanlar var mı nler yaptınız paylaşrsanız sevinirim

Back
X