Selamlar, 2 saat önce HSG çektirmiş biri olarak, belki araştırma yapanlar görür diye bu başlık altına yazmak istedim.
1 yıl kadar önce rahmimden myom alınması gerekliliği ile operasyona girdiğimde tüplerimde tıkanıklık olduğu farkedilip açılıyor. Bir süredir denemelerimiz sonucu gebelik oluşmayınca tüplere tekrar bakmak istedik. Acıbadem Altunizade hastanesinde çektirdim, 10bin liraya yakın bir ödemesi çıktı, bildiğim kadarıyla bazı özel sağlık sigortaları bunun belli bir kısmını karşılıyor.
Kesinlikle anestezi yaptırın diyenler olmuş, acı eşiğiniz çok çok düşükse olabilir ancak öyle değilse bence gerek yok. Rahim ağzınızı sterilize ettikten sonra işleme başlanıyor. Tam olarak adet sancısı gibi bir ağrı oluyor ancak çok kısa süreli. Sonrasında bende, hani adet ağrısı geçince kasılmalardan yorulursunuz ya öyle bir ağrı yorgunluk ve hafif bir mide bulantısı oldu. Çok şükür sonuçlar güzel.
Burda yazılanları okuyunca doktora özellikle sordum, ilişkiye girebilir miyiz diye. Enfeksiyon riski için 3 gün girmeyin dedi ANCAK 1 ay boyunca korunarak ilişkiye girin radyasyon aldınız yumurtalıklarınız da öyle, hamile kalmamanız gerek bu dönem dedi.
Bunun dışında enfeksiyon riski için sanıyorum; monodoks diye bir ilaç verdi, 12 saatte 1 tok karına 3 gün kullanılacak. Eczacı ilacı kullandıktan sonra 1 saat kadar dik pozisyonda durmamı uzanmamamı söyledi özellikle.
Herhangi bir ağrı kanama vs yaşamadım. Doktor da çok tatlıydı, bilginize.