Evet smear testi yaptırmaya benzer bir histi öyle tanımlayabilirim. Ben eylül ayında dış gebelik geçirdim, kasımda sonlandı, doktorum ocakta tekrar denemeye başlamadan hsg önerdi tüplerin durumundan emin olmak için. Tüpler açıkmış o yüzden çok kısa sürdü işlem maksimum 1 dakikadır yani, kontrast sıvıyı enjekte ederken ufak bir basınç hissi ve çok hafif böyle regl öncesi kasık batması tarzı bir his yaşadım, tıkanıklık durumunda bu his biraz daha uzun yaşanabiliyormuş işlem anında açtıkları için. İşlem sonrası ufak kanama olabilir dediler bende olmadı, gün içerisinde kısa kısa o kasılmalardan birkaç kez daha oldu ama asla gözünüzü korkutmasın yani çoğu reglim bu işlemden daha sancılıydı. Ertesi günlerde aynen devam ettim hayatıma hiçbir negatif etkisi olmadı. Sadece tüplerin durumunu değil rahim şeklini, pozisyonunu vb de çok güzel gösteren ve bir sorun varsa müdahale etmenizi sağlayabilen bir işlem, o yüzden ben sorun yaşayan birçok yakınıma da doktorlarına danışıp yaptırmalarını tavsiye ettim, çoğu kişi bilmiyor böyle bir şeyin varlığını.