Gebeliğe Hazırlık HSG sonrası adet gecikmesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

yamures

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
407
268
303
İstanbul
Kızlar merhaba, 27 yaşındayım eşimle yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz. Gittiğimiz doktorlar tedavi için yaşımızdan dolayı bir süre daha beklememizi söyledi, olmaması normalmiş. En son gittiğimiz doktora durumu anlattım bende HPV çıktı ve ilerleyen zamanlarda çocuğumuz olmaz diye çok korkuyoruz. Doktor aşılama yapılacağını söyledi. Tüm tahlilleri yaptırdık benim her şeyim normal, eşimin sperm sonucunu bekliyoruz. Bu arada ben HSG çektirdiğim için o sırada denemeye devam edelim dedik. HSG sonrası ilk adetim ve tam 8 gün gecikti. Kanda gebeliğe baktırdık sonuç negatif. Doktorum tatilde bende tesadüfen devlet hastanesindeki randevulara bakarken hemen randevu buldum ve gittim. Gitmeseydim daha mı iyiydi bilmiyorum. Doktor çok kırıcı davrandı. Bana sert bir dille 1 ay geciksin öyle veririm dedi sizinde HSG sonrası böyle bir adet gecikmeniz oldu mu?

Gecikmenin HSG'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Hormonlara etki eden hiçbir yanı yok çünkü. Ben de 2 ay önce çektirdim ve o ay tam gününde regl olmuştum. Geç yumurtlama, yumurtlamama, stres veya başka bir şey reglini geciktirmiş olabilir. Doktoru da önemseme. Memnunsan kendi doktoruna devam et.

Haklısın belki stres yapıyorum oldu olacak diye ama yıllardır kendimi pco sanıyordum son 6 aydır olmadığımı öğrendim. Her zaman hormonlarım düzgün çıkardı, adet gecikmem olmazdı sadece rahim şeklinden dolayı pco demişti bir doktor bende hep öyle inandım. Şimdi de bebek istiyorken acaba polikistik over miyim?

Rahimle pco'nun ne ilgisi var ki? Hiç rahim şekliyle polikistik over sendromunun anlaşıldığını duymamıştım. Eşiniz test yaptırdı mı? Eğer yaptırmadıysa kendinizi hsg'den mi adetim gecikti, pco muyum vs diye üzmeyin. Eşiniz test yaptırdıysa bile bir süre sonra ikinciyi yaptırsın, çünkü sperm çok değişken bir şey.

Zaten gittiğim doktor o kadar tutarsız konuştu ki resmen moralimi bozdu gönderdi beni Ben yine kendi doktorumun söyledikleriyle hareket edeceğim tek sıkıntım şu anda adet olamamam. Eşimin de bir kez değil belirli aralıklarda yaptırması gerekiyormuş, aşılamayı da hepsinin sonucuna bakarak karar verecekler anladığım kadarıyla. O aşamalara daha gelmediğimiz için çok kurcalamadım

Eşinizim somucu ne cıktı bebek sahibi oldunuz mu

Eşinizim somucu ne cıktı bebek sahibi oldunuz mu
Merhaba, pandemi nedeniyle hastanelere gitmeye korktuk. Eşime bazı kürler yaptım sperm testi çok kötü çıkmıştı. 7 milyon olan ileri hızlıyı yaklaşık 2 ayda 20 milyona getirebildik ama yeterli bir sonuç değil. Ama yine de bence %8 den %25 e yükselmesi büyük bir başarı diye düşünüyorum. Morfolojiside %3, kötü bir değermiş sanırım. Doktorum sonuçların pek iyi olmadığını, sınırda değerler olduğunu söyledi ve güvendiği bir üroloğa yönlendirdi bizi. Üroloğun görüşünü alalım yoksa tüp bebeğe doğru gidiyormuşuz. Bende doktoruma güvendiğimden devlet hastanesinde oyalanmaktan vazgeçtim. Haftaya doktorumun önerdiği üroloğa gideceğiz ve ona göre kendi kadın doğum doktorumla iletişim halinde olacağım bakalım.

Canım merhaba benm de çektirdiğim ay 4gün gecikmem olmustu bende hsg ye yormuştum bilmiyorum

Sonucunuz ne durumda acaba

Sonucunuz ne durumda acaba
Sonucum 2 başarısız tüp bebek, harcanan paralar, manevi olarak yıpranma şeklinde devam ediyor. Her durumda güçlü kalmaya çalışıyoruz ama bilmiyorum. Rapor alıp özelde tekrar tüp bebek yaptıralım dedik. Her şeyi hazırladım, götürdüğüm. Götürdüğüm gün yönetmelik değişti dediler. Olmayan spermle 3 kere doğal yolla sonra 2 kere aşılama en son tüp bebek raporu şeklinde bizi oyalayıp duruyorlar. Maddi olarak her şeyi tükettik, krediler falan daha ödemeleri bitmedi. Evde iki kişi çalışıyoruz ama düzlüğe çıkamadık bir türlü.
Umarım isteyen herkes sağlıkla ve huzurla bebeklerine kavuşur

Güçlü kalmayı başarabilmişsiniz umarım en kısa zamanda bu yaşadıklarınıza değecek mutlu bir haber almanız dileğiyle düzlüğe bebeğinizle birlikte çıkarsınız umarım ben de hsg çektirdim gecikmenin 4.günündeyim iki tane test yaptım negatif siz de kaçıncı gün olmuştunuz çok özür dileyerek soruyorum cevap vermek zorunda değilsiniz teşekkür ederim

Umarım herkes için içtenlikle dileğim bu, Allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın
Estağfurullah olur mu öyle şey tabi ki de yardımcı olabileceğim her konuda cevap veririm. Bende burada, internette saatlerimi geçiriyordum sizi çok iyi anlayabiliyorum. Uzun zaman oldu çok net hatırlamamakla birlikte yaklaşık 2 haftalık bir gecikmem olmuştu diye hatırlıyorum. Ben artık testlere de inanmıyorum. Bir kere pozitif gördüm ve kanda negatifti. Asıl gerçeği eğer geç döllenme yoksa kanda çıkandır diye düşünüyorum. Negatif gördükçe sakın üzülmeyin, umudunuzu da kaybetmeyin. Stres yaptıkta, düşündükçe gecikmede yaşıyoruz. Bana kalırsa gecikmeniz 1 hafta olduktan sonra kanda test yapın. Varsa eğer o zaman kanda çıkması çok büyük olasılık.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, sağlıklı günler diliyorum

Sizib Degerleriniz tüp bebek icin çok kötü değil aslında morfoloji 0 olduğu sayı 4 milyon olduğu halde tüp tutanlar var 2 denemeyi de aynı yerde mi yaptırdınız bizim morfoloji 0 mesela bakalım nasıl olacak bubay başlayacağız tedaviye

Evet aynı yerde yaptırdık. Bir ara değerlerimiz çok daha kötü çıktı, sonra düzeldi. En son ne durumdayız hiç bilmiyorum. Ben bizden de kötü durumda olup hamile kalan gördüm. Demekki bizimki nazlı çıktı, 3 yıldır gelemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…