Gebeliğe Hazırlık HSG-TÜP TIKANIKLIĞI- CEVAT BAYRAK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

busraagd

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2025
1
0
1
Gebe Kalama Sürecimde Yaşadıklarım – Belki Birine Umut Olur
Ben 28 yaşında, iki yıllık evli bir kadınım. Evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz ancak bir türlü gebelik haberi alamadığımız için doktora başvurmaya karar verdim. İlk yapılan hormon testlerim tamamen normaldi; yumurtalık rezervim ve çalışması gayet iyi görünüyordu. Bu sonuçlar beni rahatlattı fakat asıl önemli aşama olan rahim filmi (HSG) beni bekliyordu.
Şehir Hastanesi’nde çekilen HSG sonucunda her iki tüpümün de kapalı olduğu söylendi. Bu durum benim için tam bir yıkımdı. Ne geçmişte şiddetli adet ağrılarım vardı, ne de böyle bir problemden şüpheleneceğim bir belirti yaşamıştım. Üstelik bu sonucun ardından doktorum laparoskopi ameliyatı önerdi. O an yaşadığım şaşkınlık, korku ve belirsizlik gerçekten çok ağırdı.
Ancak pes etmek yerine araştırmaya başladım. Bu süreçte pek çok kişinin önerdiği Op. Dr. Cevat Bayrak’a ulaştım. Devlet hastanesinde çekilen görüntüleri kendisine gönderip durumu anlattım. İlk söylediği şey “Gel, bir de ben değerlendireyim. Açılma ihtimalin var.” oldu.
Bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden yola çıktım. İyi ki de gitmişim… Muayene ve işlem sırasında sol tüpümün zaten açık olduğunu, sağ tüpümün ise uyguladığı işlemle (Selektif salpingografi)açıldığını öğrendim. Yani neredeyse laparoskopiye gidecekken aslında kapalı görünen tüplerin görüntü kaynaklı olduğunu anlamış oldum. İlk yaşadığım büyük yıkımın yerini bu kez kocaman bir rahatlama ve umut aldı.
Bu yüzden özellikle rahim filmi çektirmeyi planlayan kadınlara şunu tüm samimiyetimle söylemek istiyorum:
Lütfen bu aşamada paradan kısmayın. HSG, gebelik yolculuğunda çok kritik bir adım ve doğru ellerde çekilmesi gerçekten tüm süreci değiştirebiliyor. Dr. Cevat Bayrak’ta çekilen HSG hem çok daha net sonuç veriyor hem de tamamen acısız, konforlu ve güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. Üstelik ücret olarak da abartılı bir rakam değil.
Eğer gebelik planlıyorsanız, HSG’den korkuyorsanız ya da tüplerinizle ilgili olumsuz bir sonuç alıp umutsuzluğa kapıldıysanız… Benim yaşadığım gibi gereksiz bir yıkım yaşamamak için doğru doktora gitmenizi yürekten öneriyorum.
Unutmayın, bazen kapalı görünen tüpler aslında kapalı değildir ve doğru uzmanla bu durum tek seansta çözülebilir.
Bu süreci paylaşarak bir kişiye bile moral verebilirsem ne mutlu bana.
Kalbinizi güçlü tutun, umudunuzu bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…