hsg

lady1234

Loading...
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
1.999
896
Merhabalar hocam
Hormon tahlillerimin hepsi normal sadece lh hormonum sınıra yakın
1 senedir gebelik olmuyor
Eşim spremiypgram yaptırdı hepsi normal gözüküyor
Benim sağ overimde polikistikoverim var
2 ay klomen tedavisi oldum drum yumurtan oluşuyor ve çatlıyor kendiliğinden dedi hsg istedi ekte size gönderiyorum sonucumu bu durumda önerebileceğiniz bir yöntem var mı ? Sizinde fikrinizi almak istiyorum

Hsg sonuxu

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 109
Merhabalar hocam
Hormon tahlillerimin hepsi normal sadece lh hormonum sınıra yakın
1 senedir gebelik olmuyor
Eşim spremiypgram yaptırdı hepsi normal gözüküyor
Benim sağ overimde polikistikoverim var
2 ay klomen tedavisi oldum drum yumurtan oluşuyor ve çatlıyor kendiliğinden dedi hsg istedi ekte size gönderiyorum sonucumu bu durumda önerebileceğiniz bir yöntem var mı ? Sizinde fikrinizi almak istiyorum
Merhabalar :
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Sızın durumunuzda 2 kez yumurtlatma tedavılerı yapılmıs olması nedenı ıle tup bebek tedavısıne gecılebılır.Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

X