Hücreme geri dönüyorum 😔

Insallah buyuk konustugun yerden sinanmazsin canisi.. malum tukurdugunu yalatir bu hayat bazen.. napalim cocuklari geri mi gonderelim geldigi yere? Insanlar 40 yillik kocasindan bosaniyor, yani ne demek bu? Insanin basina hersey gelebilir.. uzaktan konusmak atmak tutmak cok cok kolay.. sen ve senin gibilerin yaptigi gibi.. neyseki icimdeki merhamet ölmemis ben ve ben gibilerin burda.. sukurler olsun
Hiç uzaktan atıp tutmuyorum hayatim boyunca böyle olayların göbegindeyim onun dik durmak batıyor size ben yarın bile boşabilirim ama coçuklarımım hayat konforu değişmez aynı kalır kimseye ihtiyacım yok bunu gectiğim aylarca çok iyi anladık eşimle hadi uzatma by

Konu sahibi de sonsuza kadar annesiyle yaşamayacaktı belki de
Düzenini kurana kadar idare edilmeyi bekliyordu
Geçici olarak yardımcı olurdum demeniz tepki almadı yani
Anne haklı, herkss başının çaresine baksın tavrınız tepki aldı
Bakım ülkemizde koşullar belli zaten konu sahibi annesinden bağımsız bir hayat kuramaz en az çoçukların on yaş üştüne çıkması gerekir tamamen ayrılmak için demek ki anne bunu göze alamadı istemedi ondan hak verdim ama annenin kızı giderken elin oğlunun ağzına laf vermesi tamamen yanlış sonucta insan insana her lazım onun sağlığım yerinde iken onlara mülk yapmak için çırpınıyorum.

oh walla ne güzel yazıyor millet. kimseye yorum yazmadım ama sunu okuyunca dayanamadım nedemek ya birini kreşe yolla ewede kadın tut. ne kazanıyorda kime yetirsin o kadın yaa

Asgari ücret 2800 tl
Benim kızımın kresi en uygın kres(yarısını babasının isyeri karsılıyor)1100 tl ödüyoruz.
Ev kirası en kötü 1000 tl
2 cocuk bezi vs ,bide anneyen ayda 200 tl den kadın tutulacak.
Asgari ücretin üstünde calısmadıgına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Mantık olarak asgari üzerinde calısan insan zaten dönmez geri.
Asgari ücret 2800 evet, ben de böyle düşünerek yazdım. Mahalle arası kreşler var 1000 liraya, ayda da annesine bir kere dip temizlik için kadın tutacak 1200. 1600 ile de anne evinde geçinecekler, annenin de maaşı var zaten. Kira filan verdiğini düşünmüyorum konu sahibinin. Boşanma sonrası iştirak nafakası da bağlanacak. Bir şekilde döndürecek kendini. Zaten anaokuluna da başlayabilir küçük olan bir müddet sonra. Evden ayrılırken insan az çok matematik hesabı yapar. Çocuklardan biri ilkokul öğrencisi, diğeri de 3 yaşındaymış. Sıkıntı elbet çekilecek.

Anne evladının her zor gününde yanında olur ona birşey demiyorum tabikide olacak ama tamamen benim üzerime odaklı hayat kurmasını istemem düzeni kurarım ama kendi kabuğuma çekilirim en nihayetinde kötü günlerinde elbette destek olacağız ama ama yıllarcada torun bakamam bunu demek neden kötü algılanıyor.Boşansa bile düzenini kurana kadar ancak yanında durabilirim belirli yaşta konfor alani istemek suç değil.
Sizde düzenini kurana kadar yanında ve destek olurum diyorsunuz.
O zaman burada ki çoğunlukla aynı şeyi düşünüyorsunuz.
Neden tartışıyorsunuz, neyi savunuyorsunuz?

Madem böyle düşünüyorsunuz,
Annesine düzenimi kurana kadar destek ol diyen, masraflar için çalışmaya başlayan konu sahibine değilde,
Neden kusura bakma dön evine, geçici sürede olsa rahatımı bozamam diyen anneye hak veriyorsunuz?

Sizin söylemleriniz elinde her imkanı varken, sırf tembellikten yada iş beğenmemezlikten anne babaya yapışan, parazit gibi yaşayan evlatlar için geçerli. Böyle bir durumda bende çocuğuma "hadi bakalım sık totonu çalış kazan hayatını, hayat bu kadar kolay değil" derim.

Yakın zamanda benim kız kardeşimde boşandı. Güzel bir kurumda çalışıyor, evliliği boyunca da çalıştı. Eğitimli hatta kariyer planları için ikinci üniversitesini okuyor. Boşanınca yeğenimle birlikte anne babamın yanına yerleşti. Çünkü aldığı maaş kira, aylık masraflar, çocuğun eğitimi, yeni ev açmaya yetecek kadar değil. Kardeşim geçici bir süre dese de anne babam ömür boyu başımızın tacısın diyor.
Diğer yandan boşandığı taraf evliliği boyunca çalışmamış, evliyken karısına boşanınca annesine parazit gibi yapışmış. Çocuğunun nafakasını bırak eline harçlık bile veremeyen, sürekli ağlanan bir adam.

Şimdi bu ikisine anne baba olarak aynı tavrı mı göstermeliyiz sizce?

Hiç uzaktan atıp tutmuyorum hayatim boyunca böyle olayların göbegindeyim onun dik durmak batıyor size ben yarın bile boşabilirim ama coçuklarımım hayat konforu değişmez aynı kalır kimseye ihtiyacım yok bunu gectiğim aylarca çok iyi anladık eşimle hadi uzatma by
Ne alaka? Hayat konforun degismiyosa zaten maddi olarak muhtac degilsin demektir.. tok acin halinden anlamaz tabii atip tutuyorsun iste.. bye deyip deyip yazmayanda ne bilim😐😂

Sizde düzenini kurana kadar yanında ve destek olurum diyorsunuz.
O zaman burada ki çoğunlukla aynı şeyi düşünüyorsunuz.
Neden tartışıyorsunuz, neyi savunuyorsunuz?

Madem böyle düşünüyorsunuz,
Annesine düzenimi kurana kadar destek ol diyen, masraflar için çalışmaya başlayan konu sahibine değilde,
Neden kusura bakma dön evine, geçici sürede olsa rahatımı bozamam diyen anneye hak veriyorsunuz?

Sizin söylemleriniz elinde her imkanı varken, sırf tembellikten yada iş beğenmemezlikten anne babaya yapışan, parazit gibi yaşayan evlatlar için geçerli. Böyle bir durumda bende çocuğuma "hadi bakalım sık totonu çalış kazan hayatını, hayat bu kadar kolay değil" derim.

Yakın zamanda benim kız kardeşimde boşandı. Güzel bir kurumda çalışıyor, evliliği boyunca da çalıştı. Eğitimli hatta kariyer planları için ikinci üniversitesini okuyor. Boşanınca yeğenimle birlikte anne babamın yanına yerleşti. Çünkü aldığı maaş kira, aylık masraflar, çocuğun eğitimi, yeni ev açmaya yetecek kadar değil. Kardeşim geçici bir süre dese de anne babam ömür boyu başımızın tacısın diyor.
Diğer yandan boşandığı taraf evliliği boyunca çalışmamış, evliyken karısına boşanınca annesine parazit gibi yapışmış. Çocuğunun nafakasını bırak eline harçlık bile veremeyen, sürekli ağlanan bir adam.

Şimdi bu ikisine anne baba olarak aynı tavrı mı göstermeliyiz sizce?
Cunku neyi savundugunu dahi unuttu😐

Ne alaka? Hayat konforun degismiyosa zaten maddi olarak muhtac degilsin demektir.. tok acin halinden anlamaz tabii atip tutuyorsun iste.. bye deyip deyip yazmayanda ne bilim😐😂
Evet muhtaç değilim en dipten geldim belki ondandır ben çiçekli bahçelerde büyümedim dikenli yollarda büyüdüm çok şükür az çok yaşıyoruz hayatı arkamda kimsem yok bu arada tek başınayım ondandır tuzum kurudur.

Asgari ücret 2800 evet, ben de böyle düşünerek yazdım. Mahalle arası kreşler var 1000 liraya, ayda da annesine bir kere dip temizlik için kadın tutacak 1200. 1600 ile de anne evinde geçinecekler, annenin de maaşı var zaten. Kira filan verdiğini düşünmüyorum konu sahibinin. Boşanma sonrası iştirak nafakası da bağlanacak. Bir şekilde döndürecek kendini. Zaten anaokuluna da başlayabilir küçük olan bir müddet sonra. Evden ayrılırken insan az çok matematik hesabı yapar. Çocuklardan biri ilkokul öğrencisi, diğeri de 3 yaşındaymış. Sıkıntı elbet çekilecek.
Konu sahibinin annesi bence kabuk etmez birlikte yasamayı
Benim kızım 27 aylık krese basladı 10 gün gidiyorsa 10 gün evde hasta😑
İlk sene tam randıman alınamıyor kresden
Annesi ben ugrasmam der muhtemeeln😑

Konu sahibinin annesi bence kabuk etmez birlikte yasamayı
Benim kızım 27 aylık krese basladı 10 gün gidiyorsa 10 gün evde hasta😑
İlk sene tam randıman alınamıyor kresden
Annesi ben ugrasmam der muhtemeeln😑
Ya orası öyle de işte ben de kendimce çözüm üretmeye çalıştım. Yoksa farkındayım durumun ama dönmesinden iyidir diye öneri verdim. Zaten konu sahibi evindedir bile şu an.

Aynen sanki calisan her egitimli super luks icinde yasiyor.. o arkadasin bosansa ayni sekilde seyleri yasar.. cunku calistigi halde yeterli degil.. calisinca sanki dadilar tutup hizmetcilerin maasi cikabilrcwk kapasiteye geliyorsun.. burdaki kadinlar cidden neyin kafasini yasiyor? Realist olmak kendi ayaklarin uzerinde durmak bu mu? Yani durmaya calisiyorsun zaten gucunun yettigi kadar ama yeterli degilse mecbur yardim isteyeceksin.. sanki vahsi dogadayiz kimse kimseden bisey istemesin.. istemesin tabii kimse merakli degil birilerine muhtac olmaya.. ama bu tarz gecici durumlar olabilir insanin hayatinda..dayagini ye otur demek icin nasil bir merhametsizlik olmasi gerekir?
Kadın olumsuz şeyler yaşadığında neden boşanmıyor diyoruz, boşanmaya karar verip bir süre ailesinden destek görmek istediğinde de niye istiyor mu diyeceğiz?
O kadar gerçeklikten uzak ki bu ikisi.
Laf olan beri gele.

Hanımlar birbirinizle neden tartışıyorsunuz ki?
Aslında hepinizin yorumlarında haklı olduğunuz taraflar var, birbirinizin yazdıklarını biraz önyargısız ve tarafsız okusanız hak vereceksiniz.
Konu sahibesi yanlış hatırlamıyorsam evlendiği zamandan beri şiddet ve hakarete maruz kalmış bir kadın, ilk çocuk sonrası bu böyle devam edemez diyebilirdi, iki çocukta şiddetin içine doğmuş yani adam baştan beri böyle.

Öte yandan artık bu şiddetin aşağılamaların içine neden 2 çocuk yaptınız dememiz için çok geç.

Zindan gibi bir eve, evliliğe dönüş yapmaya mecbur bırakıldıysa bundan sonra yapacağı çok net aslında.
Büyüğü okula gidiyormuş, küçük de kreşe verilir, adama da sen değiştiysen ben de değiştim, artık çalışacağım diye rest çekilir madem bu adam çocuklara yazık ediyorsun diyor, madem babalık damarı kabarıyor o vakit çocukların okul masrafını karşılasın, küçüğü de sosyal olsun vb gerekçelerle kreşe yazdırsınlar, kadın çalışsın kenara para atsın, ayrıca çalışacağı için annesinden destek göremedi ama maddi bağımsızlığı olacak deyip belki adam biraz geri adım atar, maaş kartı kocaya verilmemek, tüm maaşı eline saymamak şartıyla tabii ki.

Madem başka yol yok, annem sahip çıkmadı, beni döven, hakaret eden adamın eline kaldım deyip evde oturarak haline üzülmektense kendi şansını kendisi yaratmalı, adamın değiştim lafını fırsata çevirip çalışan kadın olmayı seçmeli, alacağı maaş belki asgari ücret olur ama o bile özgüven sağlar, küçük küçük de olsa birikim yapmasına sebep olur, birkaç yıla kadar belki kendine ev tutup çocuklarıyla yaşama imkanı olur böylece.

Sizlere ailelerin sahip çıkmaması tuhaf gelebilir fakat her aile kollarını açmış beklemiyor, o yüzden kadınlar kendinden başka kimseye güvenerek yola çıkmamalı, kendi göbeğinizi kaşıyacak tırnağınız olmalı.

Şuan tekrardan o acılar çektiğim eve dönmek zorunda olmak beni boğuyor nasıl anlatsam aklıma geldikçe boğuluyorum nasıl tekrardan yaşayacağım?
keşke 2 tarafada gitmeyip düzeninizi kurana kadar kadın sığınma evine gitseniz dicem ama ,boşanma durumunda çocukları babaya falan verme durumu olur mu ilk aklıma o geldi

Yok değil o kurumların şartlarını biliyorum zaten biliyorum tek kurum kadın sığınma evini anlamanızda baya manidar bu ülkede yetkili merciler darp raporu alıp uzaklaşma alıp boşanma davası sonuçta iki çoçuk yapana kadar az çok adam sinyal veriyor bunları görüp yorumlamak bir kapasite istiyor neticede.
Allah herkese akıl vermiş bunu kullanabilmek önemli yumurta g**** gelince çare aramak pek mantıklı değil hiç çoçuksuz hayata başlamak iki çoçukla hayata başlamak arasında fark dünya adil ben ne yapayım...

🙆

Eklentiler

• 81811e5a73c10977077cd940207f7296.webp
    81811e5a73c10977077cd940207f7296.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 39
Evet muhtaç değilim en dipten geldim belki ondandır ben çiçekli bahçelerde büyümedim dikenli yollarda büyüdüm çok şükür az çok yaşıyoruz hayatı arkamda kimsem yok bu arada tek başınayım ondandır tuzum kurudur.
Ee ne guzel iste.. ama iste dedigime cikiyor laf.. tok acin halinden anlamaz.. sorun dipten gelmen degil suan kadini anlamaman..yani herkes ayni sartlarda degil.. kaldi ki konu sahibi cicekli bahcelerde buyuse bile suanki durumu degistirmez. Dayagini ye otur gibi bir tavri hic kimse hak etmez

Kadın olumsuz şeyler yaşadığında neden boşanmıyor diyoruz, boşanmaya karar verip bir süre ailesinden destek görmek istediğinde de niye istiyor mu diyeceğiz?
O kadar gerçeklikten uzak ki bu ikisi.
Laf olan beri gele.
Desteksiz olmaz boyle isler.. sanki
Magarada yasiyoruz kimse
Kimseden yardim istemeyecek..dusene bir tekmede vurmak yakismaz

Kahretsin yine o adam ve annem kazandı..
Bilmeyenler için özet geçeyim. 2ay önce güç bela 2cocugumla anneme güvenerek yanına geldim.Geldiğimden beri eşim bı yandan baskı yaptı eve dön değiştim çocuklara yazık ediyorsun diye. Bende dinlemedim ise başladım. Annem de geri dönmemi istiyor ben çocuklara bakamıyorum ben hiç nefes almicak mıyım düzenim bozuldu maaşım yetmiyor bakmak zorunda değilim diye her gün işten çık diyip durdu. Üzerine ev sahibi ikinci kez kapıya geldi çocuklardan şikayet var başınızın çaresine bakın ben diğer kiracılardan daha çok kira alıyorum sizin yüzünüzden onları kaybedemem dedi.Anneme de tam bahane çıktı. Tamam dedim gidiyorum ben😔 gel bizi al bir an önce dedim o adama..Şimdi yolda geliyor 😔Anneme de dedim senin artık bı kızın yok..İstemediğim adama beni bile bile gönderiyorsun. Ben inanmıştım yola koyacaktır her şeyi ama sen kolaya kaçtın dedim. Yine ben suçlu oldum diyip ağlıyor.. Arkadaşlar elimden gelen mücadeleyi verdim ama demek bı bazı şeyler bizim kontrolümuzde olmuyor..İnsan eti ağır derler ya çok doğru..😔😔
Annen hastalandiginda acaba ona kim bakacak. Duzenim bozuldu git dersen nasil hisseder. Hiç bunlari dusunmedi mi annen. Çok kotu durum. Keşke kiraya çikacak kadar maddi desteyin olsaydida kimseye muhtaç kalmasaydin

Maaşın ne kadardi bilmiyorum ama 1+1 eşyalı bir ev tutup
Küçüğü de Kreşe verme şansın var miydi ?
Annene diyecek lafım yok çok ayıp etmis

Cunku neyi savundugunu dahi unuttu😐
Neyi savundugunu unutmadı aslinda, ne bicim annesin, bu seni kotu anne yapar lafları zoruna gidince 360 derece dönüp iyi anne oldugunu savunmaya calısıyor, haliyle söylemleri çelişiyor.. Yoksa asıl fikri ilk mesajında yazdıkları.. Bir de tutturmuş okusaymis meslek sahibi olsaymış diye evet bu önemli ama insanlar düstükleri zaman ailesinin, sevdiklerinin en cok manevi destegine ihtiyaç duyarlar. Örnegin, kızım evet zor geçıniriz belki ama benim kapim sana açik, birbirimize destek olursak iyi kötü geçiniriz. Kendini yalniz hisetme vb sozler manevi destektir.. Konu sahibinin annesi sorsan kendini iyi anne zanediyordur..

Back
X