Huffington Post: Erdoğan oy için iç savaş başlattı

ZeyMurEl ZeyMurEl ,Erdoğan ın terörü patlatabilmesi çokta zor değil aslında.
Suriyeyle savaşa girme planları yaparken kendi türbemizi bombalayıp savaşı haklı göstermek isteyen bir zihniyet,suruç patlamasının pimini çekmiş olabilir belkide.Sonrasında herhangi bir hamle yapmalarına gerek yoktu.
Hdp ye gelince hesap etmediği şekilde gelişiyor olaylar,ama PKK dan kopamıyorlar çünkü PKK desteklemezse bir hiç olduklarını biliyorlar.
Herhalükarda ben 2 partininde bu süreçte bilinçli (veya çok iyi niyetli düşüneyim bilinçsizde olabilir) parmağı olduğunu düşünüyorum.

Diyorsunuz ki vur emri daha yeni verildi.
Ama bakın ardından çıkan habere: Erdoğan oy için savaş başlattı!
Yani n'apsa suçlu olması çok tuhaf bir durum değil mi?

Vur emri vermesi suç, vermemesi suç.
3-4 seneye kadar doğuda kan akmaması suç (doğuyu sattı algısı), kana kan dişe diş demesi suç.
Sen devletsin, sosyal sorumluluğun var, elbette karşılık verdireceksin, vereceksin.
Öyleyse oy için diye yanıltılması da çok tuhaf değil mi?
Bu Akp olmasaydı da başka parti olsaydı yine de bunu mu diyecektik?

Erdoğan'ın ve ekibinin her yaptığını onaylamak zorunda değiliz.
Ama kalkıp Pkk'yı görmezden gelerek suçu ''devlete'' yıkmak en basit ifadesiyle acımasızlık.
Bunu anlayabileceğini umduğum insanlar var burada.
Umutsuz değilim.
Yoo bence vur emri vermesi suc değil. Yapmasi gerekeni zamaninda degil de sonradan yaparsa elbette suc. Cozum sureci diyerek pkknin dagdan inip sehirde bu derece yapilanmasindan sonra ateskesin bitirilmesi ne anlam ifade eder ki? 100den fazla asker polisimiz sehit olduktan sonra vur emri verilmesi dogal olarak elestirilmez mi?

Ben herhangi bir partiyi desteklemiyorum Hdp yi de ayni sekilde pkk ile es deger görüyorum. Baska bir parti de ayni tutumda olsa yine elestirilerim ayni sekilde olacakti.

Devlet tabi karşılık verecekti ama secimlerde oy kaybettikten sonra degil de hamile karisinin yaninda sehit edilen, carsi izininde sehit edilen askerlerinden sonra karsilik verseydi samimiyeti sorgulanmazdi.

Devlet tabi karşılık verecekti ama secimlerde oy kaybettikten sonra degil de hamile karisinin yaninda sehit edilen, carsi izininde sehit edilen askerlerinden sonra karsilik verseydi samimiyeti sorgulanmazdi
Veya bu 3-4 yıllık süreçte mühimmat depolamışlar diye itirafta bulunmasalardı,oda sorgulanmazdı?
E ozaman sorarlar adama işte ''sen neden izin verdin,askerine karşı kullanılacak silah depolanmasına '' diye.

Hı hı, çünkü Pkk ve uzantısı Hdp masumca(!) önce Kobani için yakıp yıkarken ve yetmeyip gariban doğu halkına eziyete başlamışken,
askerleri haince pusuya düşürürken, devetin milletin malına zarar verirken, Demirtaş silahlanın çağrısı yaparken, sırtlarını Pkk'ya dayarlarken
Hdp milletvekili Pkk tükürüğüyle boğar derken, Hdp'li diğer m.vekili Pkk'ya erzak yardımında bulunurken, ve daha niceleri için Erdoğan suçlu!
Devlet görmezden gelmediği için, askerinin kanını yerde bırakmadığı için suçlu,
Hayir yanlis biliyorsun hukumet bu dediklerinin hepsini gormezden geldi. Kobani olaylarından sonra kim gozaltina alindi kim tutuklandi Yasin'in katillerini kim buldu? Kimse!

Hukumet Kobani olaylarini, sehit edilen askerlerini, pkknin sehirde yapilanmasini gormezden gelirken ; oy kaybettigi ilk secimden sonra cozum surecini bitirdi.

Iki asker icin bombalanmaz diyenler kimler onlari da biliyoruz. Sehide kelle birkac mehmet icin meclis toplanmaz diyenleri de biliyoruz. Carsida, karisinin yaninda sehit edilen askerlerden sonra bunlar cozum surecine zarar veriyor diyerek gormezden gelenleri de biliyoruz.

Yoo bence vur emri vermesi suc değil. Yapmasi gerekeni zamaninda degil de sonradan yaparsa elbette suc. Cozum sureci diyerek pkknin dagdan inip sehirde bu derece yapilanmasindan sonra ateskesin bitirilmesi ne anlam ifade eder ki? 100den fazla asker polisimiz sehit olduktan sonra vur emri verilmesi dogal olarak elestirilmez mi?

Ben herhangi bir partiyi desteklemiyorum Hdp yi de ayni sekilde pkk ile es deger görüyorum. Baska bir parti de ayni tutumda olsa yine elestirilerim ayni sekilde olacakti.

Devlet tabi karşılık verecekti ama secimlerde oy kaybettikten sonra degil de hamile karisinin yaninda sehit edilen, carsi izininde sehit edilen askerlerinden sonra karsilik verseydi samimiyeti sorgulanmazdi.

Çok hoş.
Eşimle de bu konuyu tartışırken o da kızıyor, geç kalındı, diye.
Oysa bence ortada bir emek vardı, kendilerince samimiyetle başladıkları bir süreç vardı.
Bizler bazen kıytırık ev eşyalarımıza bile kıyamazken bir devletin birçok şeyi gözden çıkarması kolay olmamıştır.
10 sene diyelim, kurduğunuz bir düzen var.
Biraz toparlamışken, gelişmeye çalışırken, en ilkel şekline kim geri dönmek isterdi tekrar?

Doğulu arkadaşlarımın çoğu memnundu gidişattan.
Ben bile onların yerine daha çok kızmıştım örneğin Kobani'den sonra, karşılık verilmemesine.
Ki Akp'nin bazı üyeleri de bir süre görmezden gelmeye çalıştık, diyor zaten.
Ancak ben inanıyorum ki o zaman da demokrasinin önü tıkanıyor, devlet çok erken savaş başlatıyor, denilebilirdi, anlatabiliyor muyum?
Bugün bile hala insanlar ''oy için yapıyor'' diyorsa o zaman daha da saçmalanabilirdi.

Veya bu 3-4 yıllık süreçte mühimmat depolamışlar diye itirafta bulunmasalardı,oda sorgulanmazdı?
E ozaman sorarlar adama işte ''sen neden izin verdin,askerine karşı kullanılacak silah depolanmasına '' diye.

İtiraf mı tahmin mi?
Bunu bizler bile şu an tahmin ederiz de o açıdan.

Evet işte asıl sorun bu mavi olan.

RTE'nin ve AKPli arkadaşların görmediği ya da görmezden geldiği.

Biz 5 yıl önce çözüm süreci saçmalık, teröristle çözüm olmaz bu süreci bitirmez derken onlar ya siz barış istemiyorsunuz, siz kan diyorsunuz diyip sürece olumlu tepkiler verdiler. Sürece karşı çıkan AKPli var mı lütfen çıkıp karşıydık desin, terörle masaya oturulmazdı ama RTE hata yaptı buna rağmen oy verdik desin. Ne onu dersiniz ne de destekledik dersiniz.

RTE'nin yaptığı bu hamle aşırı derecede kötü bir stratejik hataydı. İyi niyetli ise hiç olamaz. Tek amaç kürt oylarıydı, net. Hiç bir ülke ama hiç bir ülke tarihte terörle anlaşma yapmadı, böyle bir şey olamaz. Ne dinle ne de siyasetle alakası yok bunun. Terör ve devlet anlaşsın, bunun mantığı, izahatı olabilir mi? Sonra o örgüt elbette seni kendiyle bir görür, sen adama devlet muamelesi yapıp anlaşma yapıyorsun.

İşte o süreçte de PKK bildiğin semirmiş, palazlanmış. Aslında hiç barış yokmuş, AKP kandırılmış (?) ki biz de bunu biliyorduk, diğer partiler uyarınca da RTE'nin kürt oyları uğruna neler dediğini de çok net hatırlıyoruz.

Şimdi suçlu kim???? Kimin hata biz de demesi gerekirken hala bu süreci HDP'nin barajı geçmesine bağlıyor? Ya da HDP'ye oy verenlere. Barajı geçmese bi gün yine bunlar olacaktı çünkü onlar pusuda yatan bir düşmandı, HDP bile sadece bir piyon, HDP olmasa da PKK var anlayın yani anlayın.....

Hayir yanlis biliyorsun hukumet bu dediklerinin hepsini gormezden geldi. Kobani olaylarından sonra kim gozaltina alindi kim tutuklandi Yasin'in katillerini kim buldu? Kimse!

Hukumet Kobani olaylarini, sehit edilen askerlerini, pkknin sehirde yapilanmasini gormezden gelirken ; oy kaybettigi ilk secimden sonra cozum surecini bitirdi.

Iki asker icin bombalanmaz diyenler kimler onlari da biliyoruz. Sehide kelle birkac mehmet icin meclis toplanmaz diyenleri de biliyoruz. Carsida, karisinin yaninda sehit edilen askerlerden sonra bunlar cozum surecine zarar veriyor diyerek gormezden gelenleri de biliyoruz.

Bir önceki yazımda da dedim.
Kobani'den sonra ben de kızmıştım.
Ama bakın, benim üçer beşer doğulu arkadaşım beni sakinleştiriyordu o dönem.
Hayır, tekrar eskiye dönülmemeli, diyordu.
Bu da devlet en nihayetinde.
Ben bile bazı tepkileri ölçebiliyorsam, onlar da birtakım tepkilerle devam ediyorlar/bırakıyorlar, diye düşünüyorum.

Çok hoş.
Eşimle de bu konuyu tartışırken o da kızıyor, geç kalındı, diye.
Oysa bence ortada bir emek vardı, kendilerince samimiyetle başladıkları bir süreç vardı.
Bizler bazen kıytırık ev eşyalarımıza bile kıyamazken bir devletin birçok şeyi gözden çıkarması kolay olmamıştır.
10 sene diyelim, kurduğunuz bir düzen var.
Biraz toparlamışken, gelişmeye çalışırken, en ilkel şekline kim geri dönmek isterdi tekrar?

Doğulu arkadaşlarımın çoğu memnundu gidişattan.
Ben bile onların yerine daha çok kızmıştım örneğin Kobani'den sonra, karşılık verilmemesine.
Ki Akp'nin bazı üyeleri de bir süre görmezden gelmeye çalıştık, diyor zaten.
Ancak ben inanıyorum ki o zaman da demokrasinin önü tıkanıyor, devlet çok erken savaş başlatıyor, denilebilirdi, anlatabiliyor muyum?
Bugün bile hala insanlar ''oy için yapıyor'' diyorsa o zaman daha da saçmalanabilirdi.

Daha yeni dolmabahcede pozlar verilirken ne degisti de birden cozum sureci bitirildi? Aponun mesjlarina duygulanan bazi akpliler ne degisti de birden pkk dusmani kesildi? Pkk secimden sonra kudurmadi ki. Tsk acikladi ne kadar eylem yaptığını verdigimiz sehitleri . Secim sonrasi mi akli basina geldi Akpnin?

Oy icin yapiliyor ve bu sacmalik degil. Saldirilarin sonucu secime yansir umarim diyen bir cumhurbaskanimiz var. Operasyonlar AKP'nin oyunu yukseltiyor diyen Akp milletvekilleri var. Dağlıca sehitlerinden sonra bu olay secime nasil yansir diye program yapan devletin kanali var.

Yani biz her seye sizin gibi gozlerimizi kapatamiyoruz kusura bakmayın. Bu yuzden bize sacmaliyorsunuz diyemezsiniz.

Tahmin ya da itiraf bir sey degistirmez ki. Bu ulkenin istihbarati ne is yapar bunlar silahlari depolarken biz ne yapiyormusuz?

Bu aciklama tamamen acziyet

Kürt halkının hepsi Pkk'ya karşı değil.
İnsanlar kendi evinin mahzenin silah depolamışsa, yardım ediyor.

Anlıyorum ne demek istediğinizi, gayet net anlıyorum.
Ama diyorum ki bakın Doğulu insanlar Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle küs yaşadılar bir süre.
Bence samimiyetle başlandı ancak yine de çözüm süreci fiyaskoydu derken, doğulu insanların çoğunluğu memnundu.
Ya devlet başa, ya kuzgun leşe, derken, hayır diyenler vardı.
Bir gemi geçerken boğazdan bizi vuracak silahları taşırken, Pkk desteklenirken birçok yönden, devlet boğazdan geçen gemileri arama ya da ücrete tabi tutma hakkına sahip değildi.
Hala da değil.

Kendi Sözleriniz bitti de alıntılarla mı laf söylüyorsunuz birbirinize?
Ben demedim Hasan abi, Ayşe abla dedi, ben hakaret etmedim deyip kenara mı çekileceksiniz?

Cici hanımlarsınız ya, siz söylemiyorsunuz abiler ablalar söylüyor, paylaşarak o sözlere katılmış olmuyorsunuz yani değil mi?

Hangi taraf olursanız olun, yeter alıntılarla laf soktuğunuz, bazı bildirimleri açık bırakacağım ki Kazen görsün.
Birde şu alıntılarla laf sokup hakaret etmelere çözüm önerisi isteyeceğim kendisinden.

Son birşey daha banlananların veya üyeliğini kullanmayanların arkasından konuşmayın, yazınca söz hakkı doğuyor, sonra karşı taraf yazınca ama bizi kışkırtıyor diyorsunuz.

Bu uyarıyı hepiniz üstünüze alının zira hepinizedir lafım.

Daha yeni dolmabahcede pozlar verilirken ne degisti de birden cozum sureci bitirildi? Aponun mesjlarina duygulanan bazi akpliler ne degisti de birden pkk dusmani kesildi? Pkk secimden sonra kudurmadi ki. Tsk acikladi ne kadar eylem yaptığını verdigimiz sehitleri . Secim sonrasi mi akli basina geldi Akpnin?

Oy icin yapiliyor ve bu sacmalik degil. Saldirilarin sonucu secime yansir umarim diyen bir cumhurbaskanimiz var. Operasyonlar AKP'nin oyunu yukseltiyor diyen Akp milletvekilleri var. Dağlıca sehitlerinden sonra bu olay secime nasil yansir diye program yapan devletin kanali var.

Yani biz her seye sizin gibi gozlerimizi kapatamiyoruz kusura bakmayın. Bu yuzden bize sacmaliyorsunuz diyemezsiniz.

Tek bir mesajımda dahi size şu tarz bir şey demediysem lütfen siz de o çizgide kalın.
Her şeyi onaylamadığımı anlatmaya çalışırken bu söylem ne kadar hoş, ne kadar yerinde?

Neyse.
Neden oy için yapılsın diyorum ben de.
Seçimin ertesi günü seçmen bize bir ders vermek istedi, anladık, diyen insanlar bir şeyleri anlamış olmasın, diyorum ben de.

Ayrıca evet, mesela seçime yansısın ben de isterim.
Bizim vergilerimizle, şehitlerimizin kanı ellerinde olanlar, Pkk, sizi tükürüğüyle boğar, diyen ve daha nicesini söyleyip yapan insanlar orada oturmasınlar.
Birçoğumuzun vekili değilse çoğulcu değil çoğunlukçu bir demokrasi kurulsun, evet bunlar hep olsun.
Bakın, biz de bunları konuşuyoruz.
Ben de oy topluyor değilim, siz de değilsiniz, değil mi?

Back
X