- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Ben zorunda mi dedimBi avukat tutun kendinize
Burda kimsesize hukuki yardım vermek zorunda değil
Hayret bişey. Gidin az ötede kusun içinize dolan kini
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben zorunda mi dedimBi avukat tutun kendinize
Yani bu konu tartışmalı aslında tapu memurunun yaklaşımına göre değişecektir ama muhtemelen kabul ederOnun için eşinin onayı gerekmiyor mu ?
Bence kabul etmez büyük ihtimal çünkü evlenmeden evvel alınmışsa ev sonuçta eşin onayını da ister .Yani bu konu tartışmalı aslında tapu memurunun yaklaşımına göre değişecektir ama muhtemelen kabul eder
Onun bi önemi yokBence kabul etmez büyük ihtimal çünkü evlenmeden evvel alınmışsa ev sonuçta eşin onayını da ister .
Tapuya ortak isim yazdırmak Gerek aslındaBiz de ev alirken tapu islemlerinde imza attim okudum birsey anlamadim benim imzamin gerekli oldugunu soylemisler dedi esim sonra da unuttum gitti neydiki imza..evlendikten sonra aldik esimin adina ev.
Bi avukat tutun kendinize
gerek yokmus bosansakta bu evin yarisi senin diyor oyle bir durumda satip yari parasini bana verecegini soylemistiTapuya ortak isim yazdırmak Gerek aslında
Insanlara güven olmaz yine degerek yokmus bosansakta bu evin yarisi senin diyor oyle bir durumda satip yari parasini bana verecegini soylemisti
Tabiki o zaman isler degisir.ben eve gidince tapuya bir bakayim belgelere neye imza atmisim.hatta imza attigim seyin fotosunu cektim bi bulayim onu.tesekkur ederim.Insanlara güven olmaz yine de
Rica edetim kolay gelsinTabiki o zaman isler degisir.ben eve gidince tapuya bir bakayim belgelere neye imza atmisim.hatta imza attigim seyin fotosunu cektim bi bulayim onu.tesekkur ederim.
Gerek yok eşin izni istense zaten koyduramaz ki ozaman kiracı olarak oturduğun eve bile koydurabiliyorsun sizden habersiz sözleşmeyi bozmasın diye bu tip durumlarda,ev evlenmeden önce alındıysa zaten ortak olmaz boşanma anında zaten alım tarihi,evlilik tarihi incelenir,konu sahibi hangi tarihte alındığını söylememiş galiba.Bence kabul etmez büyük ihtimal çünkü evlenmeden evvel alınmışsa ev sonuçta eşin onayını da ister .
Yani habersiz bile koydurmak istese olur yapabilir diyorsunuz öyle mi ?Gerek yok eşin izni istense zaten koyduramaz ki ozaman kiracı olarak oturduğun eve bile koydurabiliyorsun sizden habersiz sözleşmeyi bozmasın diye bu tip durumlarda,ev evlenmeden önce alındıysa zaten ortak olmaz boşanma anında zaten alım tarihi,evlilik tarihi incelenir,konu sahibi hangi tarihte alındığını söylememiş galiba.
Ama şerh koydurunca eşinin haberi olabiliyor sanırım burada mı okumuştum öyle hatırlıyorum eğer e- devlet kullanıyorsa eşi sistemde ki telefona mesaj gidiyor diye okumuştum.
Kredi ile mi aldınız evi kredi çekilirken de imza istiyorlar konut kredisinde.Biz de ev alirken tapu islemlerinde imza attim okudum birsey anlamadim benim imzamin gerekli oldugunu soylemisler dedi esim sonra da unuttum gitti neydiki imza..evlendikten sonra aldik esimin adina ev.
Evet yapabilir eşin haberi olmadan şerh koydurabilir,hatta sadece ev değil arabaya bile koyduruluyor diye biliyorum.Yani habersiz bile koydurmak istese olur yapabilir diyorsunuz öyle mi ?
Evlilikten sonra ALINAN mallar için mi geçerli bu ? Mesela evin tapusunu götürmem gerekiyor mu ?Evet yapabilir eşin haberi olmadan şerh koydurabilir,hatta sadece ev değil arabaya bile koyduruluyor diye biliyorum.
Önce alınan içinde geçerli olur sonuçta oturuyorsunuz aile konutu diye geçiyor,ikametgah ve evlilik cüzdanı yeterli diye biliyorum ama başka birşey isterlerse onu tapu dairesinde söylerlerEvlilikten sonra ALINAN mallar için mi geçerli bu ? Mesela evin tapusunu götürmem gerekiyor mu ?
Tamamdır Aklımda bulunsun . Dünya'nın bin bir türlü hali var.Önce alınan içinde geçerli olur sonuçta oturuyorsunuz aile konutu diye geçiyor,ikametgah ve evlilik cüzdanı yeterli diye biliyorum ama başka birşey isterlerse onu tapu dairesinde söylerler
Evlilik cuzdaniyla tapuya gidiyorsunuz. Tasinmaza aile meskeni diye şerh koyduruyorsunuz.Kızlar eşimle bosaniyorum. Beraber çalıştığımız aldığımız ev onun adına. Benim iznim olmadan satmamasi için ne yapabilirim . Nasıl engelleyebilirim