Hülya Avşar'dan Kılıçdaroğlu'na 50 bin liralık dava

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Kılıçdaroğlu'na 50 bin TL'lik dava
Hülya Avşar'dan Kılıçdaroğlu'na dava şoku. Avşar, "Sarayında otursun, yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" sözleri nedeniyle CHP genel başkanı hakkında 50 bin TL'lik tazminat davası açtı
Sitene Ekle

Sanatçı Hülya Avşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kullandığı ifadelerle kişilik haklarını zedelediği ve toplumsal onurunu aşağıladığı gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'da gazetecilerle gündemi değerlendirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ASKON toplantısında yaptığı konuşmasında kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, yine Cumhurbaşkanlığı sarayı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerinden haberdar olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu konuşmasında "Herhalde gündemde kalmak için benimle tartışmak istiyor. Meraklanmasın ben onunla tartışmayacağım. Çünkü benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır. Sarayında otursun. Ona yine itibar kazandıracak olan Rıza Sarraf'tır. Onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın. Yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" dedi.

AVŞAR DAVACI OLDU

Avşar, bu sözlerden rahatsız oldu. Avukatları Kerem Hasbakkal ve Eda Ergin aracılığıyla Kılıçdaroğlu'na dava açtı. Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin lira manevi tazminat talep etti. Dilekçede, özetle "Avşar, dünyaya mal olmuş, ülkemizin önde gelen ve sayılı sanatçılarındandır. Kamuoyu önünde ölçüsüz ve ağır biçimde aşağılandı. Sanatçı, siyasi ve hayat görüşünü saklamıyor. 30 yılı aşkın sanat hayatı boyunca yaptığı tüm işlerde sevilen sayılan bir sanatçı olması sebebiyle, Avşar'ın bu denli ağır, çirkin ve gerçeğe aykırı bir ithamla yaptığı mesleğe, karakterine ve güvenirliğine hakaret edilmiş, kişilik haklarına saldırılmıştır" dendi. Avşar, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) yöneticileriyle birlikte geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, çıkışta basın mesnuplarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın abartıldığı kadar olmadığını söylemişti.
milliyet

yayına alabilir derken nasıl bi hakaret var anlamadım, ben danışman çalışan şeklinde alabilir anlarım şahsen, demekki öyle anlaşılmamış

bu davanın sonucunu merak ediyorum, bakalım nolacak

Ortada hakaret varsa açsın davasını tabii ki hakkıdır .
Kılıçdaroğlu da neden Hülya Avşar a laf atma gereği hissetmiş ki , ne gereği var .

hülya avşar kendine açılan yerli yersiz davalardan ne çekti, şimdi aynını başkasına yapıyor, yargıyı boşa işgal etmeye üşenmiyorlar

yayına alabilir derken nasıl bi hakaret var anlamadım, ben danışman çalışan şeklinde alabilir anlarım şahsen, demekki öyle anlaşılmamış
hakkında onca yapılan konuşmaları sineye çeken Avşar'ın davayı ne amaçla açtığı belli..yaşlanınca gözünü meclise dikti sanırım..

Ortada hakaret varsa açsın davasını tabii ki hakkıdır .
Kılıçdaroğlu da neden Hülya Avşar a laf atma gereği hissetmiş ki , ne gereği var .
şu sıralar akp ye çok yakın çizgide,kendisinin vekillikle ilgili plnları var bence..

Ya ben anlamiyorum Allah askina karsinizda kim olursa olsun bir kadinin namusuna laf edilmesi nasıl bu kadar hosunuza gidebilir?
Namus bu ya. Kim olursa olsun, ne önemi var ? Bazi yorumlar insani gerçekten utandiriyor.. Kadinligimdan utanıyorum. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…