Hüngür hüngür ağlıyorum

ben de memurum . yazı işlerine bakıyorum . evrağa cevap yazmak için takviminde cevap günlerini işaretlerim. gözümden kaçan olur ise olmadı şimdiye kadar ama olursa da eğer iş yerinde sorumluluk sahibi olduuğunuz düşünüyor ise sehven hata olduğundan dolayı diyerek halleder amirler . ya da hallettirirler yine bana. ama yine var bazı memur arkadaşlar . sürekli hata yapıyorlar. sürekli. ilk 1-2 -3 e belki uyarıyorlar sadece. bak dikkatli ol. bu böyle yapılır vs vs . diye. ama 1 yıllık memur hala aynı hataları yapıyor ise ve artık bunda bi sorumsuzluk sezilmiş ise ona aynı toleransı göstermiyor artık amir . bi yerde kopuyor artık o da.
Anladım

Anladığım kadarıyla memursunuz yani okumuş bir insanız. Lisede kompozisyon yazmadınız mı? Her cümlede yatım yarım yazmışsınız. Mesleğinizi ve ne hata yaptığınızı ve sonucunda neler olabileceğine yazsanız ona göre yorum yapılır
Yazdım ya zaten

Konu Sahibi üzerinden devlet memurlarına saldırılmış herzamanki gibi . Öncelikle herkes şunun bir farkına varsın memur olan hiçkimsenin önüne tepsiyle hazır gelmedi o kadrolar .
Bizzat kendimden örnek vereyim 4 yıllık üniversite bitirdim mezun olduktan sonra 2 yıl eve kapandım . KPSS den 85 puan aldım . Bu puanla kurumun açtığı yazılı sınava girmeye hak kazandım . Kurum sınavını da kazandıktan sonra mülakatta ter döktüm . Ve ardından 3 yıl uzman yardımcısı olarak çalıştıktan sonra yeterlilik sınavını verdim . Ardından tekrar kurum içi mülakatı da geçerek uzman oldum .
Tüm bunları yaparken kafamda saç kalmadı. Herkes bu aşamaları layıkıyla yapsın ondan sonra kamu çalışanlarını eleştirsin
Hakkını verene saygımız sonsuz ama konu sahibi emeğimle geldim,herkes torpilli onlarda hata yapıyor vb cumleler kuruyor,bu bana şunu hissettiriyor"ben hakkımla geldim,memurda oldum,hakkıyla gelmeyen hata yapıyorsa birşey olmuyorsa benimde umurumda değil"alt metin bu resmen. Öyle rahat ki,akıl alır gibi değil. Tabiki hata yapılır,hepimiz yapmışızdır,yapabiliriz ama sorumluluk almak gerekmiyor mu? Dersinki zamanında farkettiğinde ben bunu atlamışım ,nasıl hallederim diye amirine ,muhakkak yol gösterilir ama üzerini kapatıp,1 sene sonra ortaya çıkınca hala hataya üzülmeyip,başıma ne gelir kafası hos değil. Birde "oha memurum ben olum,kolaymı işten çıkarmak"minvalinde cümlelerde gayet sakil duruyor. Bu yaklaşım insanları çileden çıkaran inanın.
Bu arada babamda memurdu,ailemde fazlaca memur var,baba tarafımda memur olmayan yok diyebilirim. Emeğiyle gelip aldığı maaşin hakkını veren herkese saygım sonsuz ama özel sektör yada devlet dairesi farketmez,işinin hakkını veremeyen,sorumluluk alamayanı eleştiririm.
Siz bir memur olarak,böyle çalışma arkadaşınız olsa,arkasını toplasanız emin olun boşveremez,idare edemezsiniz. Sonuçta işini savsaklayan,önemsemeyen kim varsa yanımızda yamacımızda bize de dokunur ucu bir şekilde.

bak şimdi yine az önce bi birimden aradılar evrak a cevap gelmemiş . günü 2,5 ay geçmiş. benim üzerimde mi evrak diye baktım . şükür değilmiş . başka bi arkadaş yapmış hatayı. bu kaç oldu . amir şu an burda değil ama haberi olmuş . kıyamet kopacak. çünkü bu 5 mi 6 mı oldu bilemiyorum. ama korkuyorum. ne yalan söyleyeyim.gergin ortamlar beni fazlasıyla strese sokuyor .

bak şimdi yine az önce bi birimden aradılar evrak a cevap gelmemiş . günü 2,5 ay geçmiş. benim üzerimde mi evrak diye baktım . şükür değilmiş . başka bi arkadaş yapmış hatayı. bu kaç oldu . amir şu an burda değil ama haberi olmuş . kıyamet kopacak. çünkü bu 5 mi 6 mı oldu bilemiyorum. ama korkuyorum. ne yalan söyleyeyim.gergin ortamlar beni fazlasıyla strese sokuyor .
Benide öyle

Simdiki hukumeti tirnagim kadar sevmem .
Ama yaptigi tek iyi bi sey varsa
O da gorevini layigiyla yerine getirmeyen memuru /amiri kapinin onune koymak !
Yillardir yapilmasi gereken buydu zaten ...
He bu arada imi bin imik virdim
Kpss den 85 ! Aldim falan cok komik..
Yeni bi ulke kesfetmediniz yani :D
Belli bir zekaya sahip herkes calistigi takdirde bu puanlari alabiLir ..
Bu size ekstra bi imtiyaz saglamaz !
He ne diyodum sitkimiz siyrilmisti
Bön bön bakan memurdan
Kendini doktor sana kompleksli hemsirelerden .
Iki lafi bi araya getiremeyen gise gorevlilerinden ..
Hasbel kader atanmis insanlardan ...

Yeni bi ulke kesfetmediniz yani :KK70:
Bön bön bakan memurdan
Bön bön bakan memurdan
sizin mesleğiniz özellikleriniz tecrübeleriniz nedir öğrenebilrmiyiz bu kadar güzel yazdığınıza göre bayağı kariyer sahibi bir insan olmalısınız ve yeterli zeka da

Bön bön bakan memurdan
Ha birde şu var o işten atılanlar işini iyi yapmadığı için atılmadı böyle bir durum olmasa halen görev yerlerinde olurlardı

sizin mesleğiniz özellikleriniz tecrübeleriniz nedir öğrenebilrmiyiz bu kadar güzel yazdığınıza göre bayağı kariyer sahibi bir insan olmalısınız ve yeterli zeka da

Çince tercümanim canim ben ...
Super zekam oldugu icin yazmadim bunlari
Zaten bilinen seyler ..
Bazi ! Memurlardaki olan ozguven basbakanda yok masallah :D

Ha birde şu var o işten atılanlar işini iyi yapmadığı için atılmadı böyle bir durum olmasa halen görev yerlerinde olurlardı

Cumhurbaskaninin son konusmasini dinlememissin sanirim
Boyle bir uygulama hayata gecirilecek
15 temmuz olaylarindan bahsetmiyorum :KK66:
Genelden bahsediyorum

Son düzenleme:
şu an yine puanlama vs bi şeyler geldi memurlara. yeni haberin var mı bilmiyorum.
ve eğer üst üste aynı hataları yapıyorsan bi şekilde seni bi yerlere gönderebilirler. kimsenin gidemeyeceği ya da gitmek istemeyeceği yerlere.
ama artık eskisi gibi değil . garanti memurluk yok.

Bön bön bakan memurdan

Artı olarak ne bu küçük dünyaları ben yarattım havaları ? Biz özelde bu kadar afra tafra yapsak anında kapının önüne koyuluruz. Zaten bizde uyarıymış sicilmiş de yok direkt atıyorlar. Ben mum gibi çalıştım senelerce yine işe girince yine mum gibi çalışacağım. Ama işten atılma korkusundan önce kendime olan saygımdan yapıyorum bunu. Aldığım maaşı hak etmek isterim, asalak gibi yapışmayı sevmem, faydalı olmak beni mutlu eder. Ha ama şu da var aç parantez, özel sektörde de mesaiyi boşa geçirenler olacağı gibi memurlar da da vardır. Özel deli gibi çalışıyor memur yatıyor diye bir şey yok yani. Kişiden kişiye değişiyor işe duyulan saygı.

Back
X