Hürrem mi mahidevran mı?

sudemhdvrn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2025
4
2
1
19
muhteşem yüzyıl da siz Mahi Devran ımı yoksa Hürrem i mi haklı buluyor sunuz ? En çok Sultan Süleyman a hangisi yakışıyor ? Bence mahidevran daha güçlü karakterdi hürremi ezdi dizide siz ne düşünüyorsunuz kızlar?

İkisi de haklı . Mustafa padişah olsaydı Hurremin çocukları ölecekti. Ama akıl ve güç olarak soruyorsaniz tabi ki Hürrem Sultan tarihi olayları o günün şartlarında yorumlamak gerekir. Teamuller acı ve kötüydü. İki kadını da haklı ve mağdur görüyorum. Erkek egemen bir dünya varmış o zaman.

Mustafa kardeşlerini seviyordu aslında. Neden öleceklerdi ki? cahil kaldım bu konuda...

Mustafa kardeşlerini seviyordu aslında. Neden öleceklerdi ki? cahil kaldım bu konuda...
Estağfurullah. Kanunlar o şekildeymis. Padişahlar buna uymak zorunda. Daha sonra bu kanun değiştiriliyor. Sultan Ahmed kardeşini öldürmüyor. Bundan sonra şehzadeler içinde en büyük olan sehzadenin tahta çıkması kuralını getiriyor.ama bu defa çıkar grupları farklı şehzadelerin etrafına toplanıyor. Hep bir seçenek daha olduğu için padişahı tahttan indirtme tehdidiyle istedikleri herseyi almaya başlıyorlar. Yine şehzadeler genç - yasli demeden ölüyor aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…