- 15 Mart 2023
- 203
- 78
- 28
- 25
- Konu Sahibi yogurtpuding
-
bebekler ya aç oldugundan ya altı pislendiğinden ya gazından ya uykusuzluktan ya kabızlıktan ki kabızlık kaynaklı popo deliğindd çatlaklıkta olabilir ya reflüden ya da alerjiden kaynaklı aglıyordur daha aklıma gelmeyen de durumlar olabilir mesela sütünüz cok yavaş veya hızlı geliyosa tam doymuyodur ne bileyim o kadar cok şey var ki45 gün önce doğum yaptım ilk iki hafta her şey çok güzeldi saatle bebeğimi kaldırır emzirir yatırırdım hiç ağlamazdı bile. Ama sonra bir şeyler oldu gündüz uykuları yok oldu neredeyse gündüz 10-15 dakika uyuyup uyanıyor uyutup yatırıyorum sanki o uyumamış gibi kocaman açıyor gözlerini. Ya uyuyacak ya memede duracak yoksa hep ağlıyor. Belki açtır diye mama desteğine başladım yok karnı tok altı temiz gazınıda çıkartıyor. Hep kucağımda evin içinde gezeyim istiyor oturduğum an basıyor yaygarayı. Doktora mı götürsem bu durum düzelir mi yoksa bebeğimin huyu mu çözemiyorum yoruldum artık kollarımda derman kalmadı
Mama veriyorum arkasından emziriyorum fazlasını çıkartıyor. Reflü başladı ondan mı diye düşünüyorumbebekler ya aç oldugundan ya altı pislendiğinden ya gazından ya uykusuzluktan ya kabızlıktan ki kabızlık kaynaklı popo deliğindd çatlaklıkta olabilir ya reflüden ya da alerjiden kaynaklı aglıyordur daha aklıma gelmeyen de durumlar olabilir mesela sütünüz cok yavaş veya hızlı geliyosa tam doymuyodur ne bileyim o kadar cok şey var ki
3. Ayda düzelir diyorlar inşallah düzelir hayatı sorgulattı banaBizde 10nisan :) Durumlar ne bir eksik ne bir fazla.. Geçen gün benzer bir konu açmıştım.. Benim ikinci çocuk ona rağmen bildiğim bütün doğruları unutturdu.. Sürekli geçecek diyorum kendi kendime bakalım..
Önce kırkı çıksın dediler, şimdi banada 3ay dıyorlar hadi hayırlısı .. Biriki gündür biraz bakınıyor avutmak daha kolay olabılecegi için belkide biraz daha buyumek çünkü şuan gözler hiçbişey görmüyor ne yapsak olmuyor..3. Ayda düzelir diyorlar inşallah düzelir hayatı sorgulattı bana
Evet sadece arabaya binince birde kucakta gezince susuyor ne müzik ne ninni sakinleştirmiyor. Gündüz uyumadığı için gece uykusunada zor geçiyorÖnce kırkı çıksın dediler, şimdi banada 3ay dıyorlar hadi hayırlısı .. Biriki gündür biraz bakınıyor avutmak daha kolay olabılecegi için belkide biraz daha buyumek çünkü şuan gözler hiçbişey görmüyor ne yapsak olmuyor..
Bende gün içinde hiç uyutamıyorum dışarıda uyuyor sadece çocuk arabasında (iki defa çıkarıyorum 2er saat) ayakta uyuyorum resmen kendim sureklıde sokakta duramam ki.. elektrıklı ana kucağında olmuyor balkonda ikinci bir çocuk arabası var ileri geri öylede olmuyor..Evet sadece arabaya binince birde kucakta gezince susuyor ne müzik ne ninni sakinleştirmiyor. Gündüz uyumadığı için gece uykusunada zor geçiyor
Mahvolmuşuz bizBende gün içinde hiç uyutamıyorum dışarıda uyuyor sadece çocuk arabasında (iki defa çıkarıyorum 2er saat) ayakta uyuyorum resmen kendim sureklıde sokakta duramam ki.. elektrıklı ana kucağında olmuyor balkonda ikinci bir çocuk arabası var ileri geri öylede olmuyor..
Eve kımde gelse bana yardımcı olamıyorMahvolmuşuz bizböyle olunca dinlenemiyoruzda başkasıda olsa yanımda yine o ağlarken bırakıp yatamıyorum annelik delilik derlerdi doğruymuş
Saat üçte uyandı beş oldu hala uyumuyor. Daha kaç kere emzirmem lazım bilmiyorum nasıl bu kadar uykusuz olmaya dayanabilirEve kımde gelse bana yardımcı olamıyor
Önce emzirip sonra mama vermeniz gerekiyorMama veriyorum arkasından emziriyorum fazlasını çıkartıyor. Reflü başladı ondan mı diye düşünüyorum
Sütünüz geliyorsa mamaya hic alistirmayin bence. Her seyi tamamsa gazi oldugu icin huzursuzdur. 3 ay sonra sakinlesiyorlar.45 gün önce doğum yaptım ilk iki hafta her şey çok güzeldi saatle bebeğimi kaldırır emzirir yatırırdım hiç ağlamazdı bile. Ama sonra bir şeyler oldu gündüz uykuları yok oldu neredeyse gündüz 10-15 dakika uyuyup uyanıyor uyutup yatırıyorum sanki o uyumamış gibi kocaman açıyor gözlerini. Ya uyuyacak ya memede duracak yoksa hep ağlıyor. Belki açtır diye mama desteğine başladım yok karnı tok altı temiz gazınıda çıkartıyor. Hep kucağımda evin içinde gezeyim istiyor oturduğum an basıyor yaygarayı. Doktora mı götürsem bu durum düzelir mi yoksa bebeğimin huyu mu çözemiyorum yoruldum artık kollarımda derman kalmadı
Yarım saate bir emmek istediği için onun iştahına yetişemiyorum gece yaklaşınca sütüm iyice azalıyor o yüzden mama veriyorum. Gündüz ne yapsamda 10 dakikadan fazla uyumuyorneden mama verdiniz ki? çıkarıyorsa toktur bebek. kilo alımı ve çişli bez sayısı iyi ise mamayı kesin. gerek yok ki bosuna vocugun midesini yormayın.
gazlı bir bebek olabilir mi? benim oğlumdan yola çıkarak söylüyorum huyu suyu 40-50.günden sonra oturdu. memede uyumasına izin vermeyin. benim oğlum da memede uyuduğu için gündüz sadece memede uyuyordu asla bırakamıyordum. bıraksam 5-10 dk uyuyup uyanıyordu. uyku saatlerine dikkat edin. daha kücük bebeğiniz 45 dk - 1 saatten fazla uyanık kalmasın. uyutun bu süreyi gecmeden. çok yorgun olan bebek de uykuya direnir cünkü.
ben doktora gitmenizi gerektirecek bir durum görnüyorum. bebek ilk 3 ay hala kendini anne karnında sanıyor. bu yüzden ritmik hareketler, kucakta yürümek vs onu sakinleştirir. kötü bir sey değil bu. bebeğinizi güvende hissettirin. daha çok kücük, ne istiyorsa, nasıl huzurluysa onu yapın
bebeğin yarım saatte bir acıkması mümkün değil. bakım istediği için meme istiyor. büyük ihtimalle gaz sorunu var. sorununu çözmeye odaklanın benceYarım saate bir emmek istediği için onun iştahına yetişemiyorum gece yaklaşınca sütüm iyice azalıyor o yüzden mama veriyorum. Gündüz ne yapsamda 10 dakikadan fazla uyumuyor
Yarım saate bir emmek istediği için onun iştahına yetişemiyorum gece yaklaşınca sütüm iyice azalıyor o yüzden mama veriyorum. Gündüz ne yapsamda 10 dakikadan fazla uyumuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?