Huzur kalmadı

Sizi sadece damdan dusenler anlar bknz. Ben :) evliliginizin bu sekilde devam etmeyecegini bebek buyudukce herseyin rayina oturacagini dusunuyorum kendi adima da bu umutla hayatta kaliyorum :) bebeginiz kac aylik?
8 aylık
 
Anlattım biliyor gece defalarca uyandığını 10 gündür böyle bebeğim. Bugün dişinin ucu çıkmış umarım düzelir biraz artık çok yoruldum
 
Mutfağa asla girmez. Ama ben de normalde çok sinirliysem hazırlamam bir şey ama nadiren olur bu. Şimdi korona olduğu için gidip elini bir şeylere sürmesin dedim bi de hasta sonuçta diye vicdanen yaptım. Buna rağmen bazı hanımlar benim eşime hastalık zamanı ilgi göstermediğimi iddia ettiler sağolsunlar :)
 
İletişim kurmasanız da talep edin. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Çocuk onunda çocuğu ve yazdığınıza göre sizde çalışıyorsunuz.
Benimde adama heyheyliyim minnet etmicem diye yükü sırtlandığım zamanlar olmuştur. Eee olan bana oldu yine, uğraşan didinen ben oldum. Onun ne ruhu duydu, ne keyfi bozuldu.
İşiniz varken bir şey yapmadan bakıyorsa "işim var çocukla ilgilenir misin" deseydiniz sonrasında ki sinir harbi ve tartışma olmayacaktı.
 
aay yok artık daha neler. Ağır geçirmiyormuş ki, neden ilgi göstereceksiniz bu denli yani. Bence ilgiye ihtiyacı olan uykuya muhtaç, kendisine bağlı bir bebeği olan anneler. Burdaki bacılardan bazıları ilgi göstersen bu sefer de tersi olmuyor diye onu eleştirirler. Adeta kocişkolarımızın bir eli yağda bir eli balda olsun diye ne yapacağımızı şaşırmalıyız :)
 
Aynen vallahi işim gücüm yok bütün hayatım kocam olsun sanki dünyaya sırf kadın erkek ilişkileri için geldik.
 
Ne kadar ilginç değil mi? Gözünün önünde olan bir şeye biz soylenmeden müdahale etmesi gerekirken bizim söylememiz...
 

Bilemedim ki.. Hakketten dediğin gibi fazlasıyla tahammülsüz görünüyor böyle ters cevap verecek bi durum yok ki
 
Ne kadar ilginç değil mi? Gözünün önünde olan bir şeye biz soylenmeden müdahale etmesi gerekirken bizim söylememiz...
E siz söylemeden yapması daha güzel olurdu tabi. Ama kadın beyninin öngörücülüğü ve erkek beyninin yüzeyselliğini düşündüğünde ilginç gelmiyor insana. Sen talep et, yaptır oda öğrensin ev süpürürken insanın belinin kırıldığını o yüzden ayakta bir şeyler yerken kırıntı dökülünce neden dellendiğimizi.

Mesela topladığım mutfağı görüp ona rağmen elindekileri makine yerine tezgaha bırakanlara söyleniyorum evde. Eşimin yüzü düşer bazen ufak çaplı tartışırdık. Şimdilerde bulaşık mak. doldurup boşaltmak onun görevi. Hatta haftanın en az 3-4 günü yemek işide onun. Birimiz bardak bırakalım dır dır etmeye başlıyor, çocukları uyarıyor. "Eee nasılmış beyefendi" diyorum. Oda yaşadı, tecrübe etti çünkü.
 
Bir süre siz onu terslediniz diye o da aynısını yapıyordur
Erkeklerde sorunun temeli ne diye düşünmek yok galiba. Misilleme mantığı var sanki
 
Bunun farklı bir versiyonu bizde şöyle olmuştu:
İlk yıl ben sabah 6, akşam 6 arası işteyim. Başka bir ilçeye gidiyorum. Eve gelince bulaşıklar tezgahın üzerinde ve kurumuş oluyor. Güzelce rica ettim, kullandığın tabağı makineye bırakır misin, kuruyunca zor açılıyor diye. Yani makine tezgahın sadece on cm altinda. Bana dedi ki "sen bana hükmetmeye mi calisiyorsun"
Ben herzamanki gibi şok oldum. Sanki onun pisliğini ben temizlemek zorundayım da üstelik bana kızıyor hakkı varmış gibi. Hem suçlu hem güçlü.
İnsan kusura bakma der gecer. Bulaşık yıkamayı bıraktım. Tek bardak tabak bulamayınca gel birlikte şurayı temizleyelim dedi
 
Abartmıyorsun sadece daha fazla desteğe ihtiyacın var. Yorgunluğunu ve desteğe ne kadar muhtaç olduğunu açıkça ifade edip alabileceğin kadar yardımı almak yerine, pasif agresif davranışlarla eşinin kendisinin anlamasını bekliyorsun. Eşin ise “karım yardıma muhtaç ve uykusuz, biraz ilgileneyim” diye düşünmek yerine “yine tersinden kalkmış bu sabah, hemen kaçayım” diyor muhtemelen. Öncelikle halini, psikolojini açıkça paylaşmalısın. Daha sonra çevrende sana yardım edebilecek kim varsa onları kendin için organize etmeli ve zaman zaman yardım almalısın. İhtiyaçlarını ötelememelisin. Bebeğim 19 aylık ve zaman zaman senin moduna geçiyorum, seni çok ama çok iyi anlıyorum. Uyku düzeni diye bir şey kalmadı ne bebeğimde ne bende. Ne zaman ki ailemden ya da eşimden bana birkaç saat ya da yarım gün vermesini rica ediyorum, o zaman kendime geliyorum ve sonrasında bebeğimle daha iyi ilgilenmeye başlıyorum, kendim de daha iyi hissediyorum. Tabii bu dediğimi ancak eşinin karantinası bittikten sonra yapabilirsin. Kolaylıklar dilerim. Sen haksız değilsin ama eşinin de bir kabahati görünmüyor buradan, eşine yüklenme ama ihtiyacın olduğunda muhakkak destek iste.
 
Sizi cok iyi anliyorum. Kizim 1 yasinda oglum 3 yasinda ve gecelerim yataklari arasinda mekik dokumakla geciyor. Kizim son bir aydir neredeyseher gece 7/8 kez uyaniyor oglumda en az iki kez uyanir. Duzgun uyku cektigimi bilmiyorum ne zamandir. Uykusuzluk yorgunluk insani patlamaya hazir bomba gibi yapiyor. Gerginliginiz cok normal. Ama esinizdede bir art niyet goremedim. Belliki dusuncesiz biri akil etmemistir durumunuzu sormayi.
 
Hadi ya 3 yaşında rahat edilir diye düşünüyordum 3 yaşta da mı rahat yok
 
Aslında eşinin tavrı absürt değil. Ama seni çok iyi anlıyorum. Diş çıkaran her şeye ağlayan. Bacaklarıma yapışan. Gece sayısız uyanan bı bebeğim var. Bazen eşim nefes alsa bile ona bile gıcık oluyorum . Şunu yap. Canım bebek durmuyor. Sen kahvaltiyi hazırla istersen. Bende şuan perişanım. Mutfak berbat bulaşık dolu. Oğlum bacağıma yapışmış aglio sabahtan beri. Asilcak çamaşırlar var. Yemek yok. Anla işte. Yorgunluktan insan daha çabuk kırılır öfkelenir hale gelio.
 
Hadi ya 3 yaşında rahat edilir diye düşünüyordum 3 yaşta da mı rahat yok
Bazi cocuklarla yok malesef. Benin oglum dogdugundan beri zor bir cocuktu bu yuzden karakteri hep boyle kalir diye kosulladim kendimi. Degisirse ne ala. Ama sizin kiziniz 6. aydan sonra huy degistirmis buyuk ihtimalle gecici bir surectir. Insallah bir an once duzelir durumunuz.
 
Birde konu sahibi esin genel olarak anlayisli biriyse sana bu meselenin ustunde cok durmamani tavsiye ederim. Ofkeli oldugun icin patladin esine aslinda onunda pek bir sucu yok. Geri donusu olmayan hasarlar olusturmayin evliliginizde bu gunler gecince birbirinizden uzaklastiginizla kalirsiniz. Biraz daha sakin ve sabirli olmaya calisin gecek insallah.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…