huzur nasil bulunur?

n0b0dy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
295
20
118
Turkiye
rahatsizim. gunleri sirf gecsin bitsin bugunde hadi diye yasiyorum.. kucucuk seylere takiyorum, hayatimda bisey degistirmeseler yada farketmeseler bile. sacma olduklarini bilsemde hep kafamda biseyler donuyo. hergece sirf bugunde bitsin diye uykuya dalip, kabusta degil, rahatsiz edici ruyalarla uyaniyorum. huzursuzum ve huzur bulamiyorum.

yuzde yuz huzurlu hanimlar, var mi? boyle insanlar yasiyo mu? yasiyosa, nasil yapilio?

tersekkurler

Yuzde yzzz huzurrr imkansiiizzz..
Ama snn bu kdr umutsuz olman iyi degil.
Mutlu huzlu olmak icin ilk once kendni sewmelisin.biraz once bir soz okuduum.
"Yasadiginiz hayati sewerseniz, sevgi dolu bir hayat yasarsinz" di. Bu sozu dikkate al.
Hayat coook kisaa, mutlu olmak snn elindee.
Kimse seni uzemez, sen istemedikceee..
Kimse seni mutlu edemez sen istemedikcee.
İstemek onemli...
Aynadaki seni huzurlu gormeyi istee.

herhangi bi kimsenin yuzunden degil ki bu. yani taktigim sorunlar sorun bile degil cogu zaman. ama derinden gelen bi huzursuzluk bana herseyi negatif gosteriyo.

dusunuyorumda sanki bazi insanlar var (belkide yok, bana varmis gibi geliyo) herseyden mutlular, hergunu sonuna kadar yasiyolar, hicbiseyi takmiyolar. ama sonra kendime bakiyorum, disardan bakinca ben o insanlardan biriyim, ama icten icten hayattan bikmisim aslinda. problem olanda bu hayattan bikipta olmek isteyen biri degilim, hani olsen ne yazar olmesen ne. limbo'dayim oyle..

hayatım bende rahatsızım hiç geçmeyen ağrılarım var bütün kışı nerdeyse yatarak geçirdim gün geldi evimi temizleyemedim gün geldi yemek yapamadım gün geldi yapılanı yiyemedim o kadar sancım vardıı ve buda yetmez gibi panikatak hastasıyımda ama ben yinede her güne güzel uyanıyorum mutlaka mutlu olacak bişeyler buluyorum dayanamayacak hale geldigimde kendime daha kötü olan insanları hatırlatıp yakındığın için utanmalısın diyorum sende öyle yapp bizden çok daha kötü durumda olan insanlar var ve biz bu günümüze bile şükür etmeliyiz ama istersen yardımda alabilirsin bende 3 yıl almıştım sevgiler

Son düzenleme:

Mutlu insanları görmeyi bırak..
Madem kk dayız..
Çocuğu olmayan anne özlemiyle yanıp tutuşan ama hiç umudunu kaybetmeyenlerin topiklerini gez..
Yada kocasından şiddet gören,aldatılan,bi kaç çocukla ortada kalmış...
Çaresiz ve üzgün hemcinslerinin konularını oku..
Haline şükredip huzura kavuşursun emin ol.

içinizdeki negatifliği, kötü düşünceleri siz kendiniz atmalısınız, yaptığınız her şeyden bir mutluluk çıkarmalısın en önemlisi sizi mutlu huzurlu edecek en güzel şey nefes alıyor olmanız, kimseye muhtaç olmamanız bunlar bile insanı mutlu eden huzur veren düşüncelerdir....

bütün yaşadığım olumsuzluklara ve sıkıntılı günlere rağmen ben huzurluyum, mutluyum, yaşama sevincimi hiç bir zaman kaybetmediğim gibi bebeklerimle birlikte dahada artıyor...

yatağımdan gülümseyerek uyanıyorum, güne nasıl başlarsanız öylede devam ediyor bunu unutmayın....

Huzur insanın içinde canım..ancak sen izin verirsen içinde olabilir

%100 huzurlu olmak mümkün değil genel itibari ile huzurlu olmak mümkün
bak mesela ben haftaiçi sabah 08:00 akşam 17:30 saatleri arasında huzursuzum
saat 18:00 de evde oluyorum sağım solum huzur

Huzur ve mutluluk aramakla bulunmaz. İkisi de varılacak bir hedef değil, insanın hayatı yaşama biçimidir. Yoksa küçük ya da büyük derdi olan hiç kimse mutlu-huzurlu olamazdı.

%100 huzurlu değilim belki, zaten öyle bir huzur seviyesi var mı bilemem ama hadi %99 diyelim :)))

cok tesekkurler cevaplariniz icin.. nolur yanlis anlamayin ama baskalarinin kotu durumuyla alakali seyler okudukca ben daha kotu oluyorum, hayatin ne kadar berbat bisey oldugu daha cok aklima geliyo.. sukursuz degilim, hergun halime sukrederim cunku dedigim gibi buyuk bi sorunum yok cok sukur. baskalarinin yasadigi felaketleri dusunup, mutlu olamiyorum, empati kurup onlarin cektiklerini dusundukce dahada kotu hisseidyorum. cok cahilce gorebilirsiniz ama haberleri bile hic izlemem, boyle seylerden kolay etkileniyorum.

sadece o herseyden mutlu olanlar nasil oluyo merak ediyorum, belkide detaylardadir fark, ne biliyim bazen ben gokyuzune baktigimda mutlu olurum, bulutlarin sekline, dunyanin dondugunu dusunup, nasil su an benim icin gunduzse dunyanin diger tarafinda misil misil uyuyan insanlari dusunup mutlu olurum. sadece bakis acisindan bahsediyorum, boyle ne bilim boyle seylerin farkina varip hayata pembe gozluklerle bakmak istiyorum ama son zamanlarda tek benim kucuk dunyamda olan kotu seyleri gormekten yoruldum.

yüzde yüz huzurlu biri yoktur herkesın hayatında ufakda olsa bı sorun vardır
ama yinede Rabbim kimseye büyük sıkıntı vermesın bugunumuze çok şükür..
Sen sanırım hep evdesın bi işe gir çalış inan çok ıyı geliyo yada dısarı cık sosyal bı hayat edın kendıne evde dura dura oyle hissedebiliyo ınsan

Huzur dünyadaki en güzel şeydir. İnsanın doğasında huzur olduğunu düşünüyorum ben, yani içimizde biz kendimiz üretiriz huzuru. Huzuru bozan dış etkenler çıkar bazen, değiştirebileceklerimizi değiştirmek, değiştiremeyeceklerimizi kabul etmek gerek. Neyden hoşlanıyorsanız onunla uğraşın, ama muhakkak bir uğraşı olmalı insanın. Ben sevdiğim işi yapıyorum, herkesle selamlaşırım ama sadece sevdiklerimle zaman geçiririm. İşime sevdiklerime faydalıysam kimseyi üzmüyor, kimseye haksızlık etmiyorsam huzurluyum. Huzurumu bozan insanlar ile görüşmüyorum. Tek başımayken de kendimle mutluyum, çok seviyorum kendimle başbaşa olmayı :) Sağlık olsun, kimseye muhtaç olmayım, kimsenin hakkına girmeyim, İyi ve güzel yürekli insanlarla olayım.Geri kalan huzuru mutluluğu içimdeki fabrikada üretiyorum.

Allah huzurumuzu daim etsin.

sağlığın yerindeyse eğer huzur var demektir.... sağlık olmadan hiçbir şeyi gözün bile görmüyo

Niçin huzurlu olamıyorsun biliyor musun canım?
En ufak şeyleri bile takan bir yapın olduğu için.
Bende o yüzden hiçbir zaman çok rahat, çok huzurlu olamıyorum.
Bunun bir çözümü var mı onu da sanmıyorum.
Ne kadar boşvermeye çalışsamda bazı şeyleri beceremiyorum.

Uzun bir süre, 'güzel hayat başlamak üzere' diye düşündüm. Gerçek güzel hayat! Ama hep bir engel vardı önde. Öncelikle yapılması gereken birşey; bitmemiş bir iş; tamamlanması gereken bir hizmet; ödenecek bir borç... Hemen sonra güzel hayat başlayacak.
Sonunda uyandım ki, hayat zaten bu engellerden ibaretti.
Bu perspektif, mutluluk için bir yol olmadığını, bilakis mutluluğun kendisinin asıl yol olduğunu görememe yardımcı oldu.
Öyleyse, yaşanan her anın keyfini çıkarmalı ve bu anlar, paylaşılacak özel biri ile geçirildiğinde, daha da çok keyif hissedilmeli.
Zamanın, kimseyi beklemediğini unutmamak lazım. Öyleyse, daha fazla mutlu olmak için, okulun bitmesini, okula gitmeyi, on kilo vermeyi, altı kilo almayı, çocuk sahibi olmayı, çocukların büyüyüp evden ayrılmalarını, işe başlamayı, emekli olmayı, evlenmeyi, boşanmayı, cuma akşamını, cumartesi sabahını, yeni ev-araba almayı, yeni ev-arabanın borcunun bitmesini, baharı, yazı, sonbaharı, kışı, ayın birini, onbeşini, şarkınızın radyoda çıkmasını, ölmeyi, yeniden doğmayı beklemeyin.
Mutluluk bir hedef değil, yoldur."

Alintidir.

Hımm, evet bu daha farklı bir konu. Gamsız insanlar daha sağlıklı ve uzun yaşıyor, bu bilimsel bir gerçek :)) ama özellikle teknolojik gelişmeler bilgi akışını çok hızladırdı. Bir psikologun yazısında da aynı şeyden bahsediliyordu; eskiden insanlar sadece kendi mahallesinde olan biteni bilirdi, kırk yılın başında kötü bir olay yaşanır, belki o bile olmazdı. İnsanlar güvende olduklarına inanırdı. Şimdi dünyanın dört bir yanından kaza, cinayet, tecavüz, vahşet haberleri geliyor ve insanda bütün bunlar sanki kendi çevresinde oluyor algısı yaratıyor-muş. O yüzden de insanlarda gelecek korkusu ve anksiyete bozukluğuna gitgide daha fazla rastlanıyormuş.

Ben de bunlardan çok etkilenip, tanımadığım insanlara bile ağladığım için haberleri izlemem, sadece gazeteden takip ederim. Onda da dehşet verici haberlerden ve fotoğraflardan uzak durmaya çalışırım. Bu cahilce bir durum değil, çoğu kişinin ruh sağlığı bunları kaldıramıyor. Bu şükürsüzlük ya da aldırmazlık da değil, çok normal bir davranış.

Bende sizinle aynı durumdayım.ve maalesef bu durumda olmamin nedenini gevmiste yasadigim olumsuzluklarla dolu bir cocukluk sonucunda beynimde oluşan yanlış kayitlar oldugunu dusunuyorum ve bunu da senelerdir tum ugraslarima ragmen degistiremedim.aslinda yasamin enteresan bir kurali var o da su ki olmasini istedigin seyi serbes birakacaksin.mesela yuzme ogrenmek gibi.yuzmeliyim yuzmek icin kendimize sunu yap bunu et gibi komutlar vermek yerine suya girip suya guvenir ve olayin keyfini cikarmaya odaklanirsak basarili oluruz.yasam da boyle aslinda huzuru yakaliycam diye yola cikarsan zaten bastan kaybedersin çünkü beyin sceba hedefe ulastim mi diye surekli kontrol etme modinda olacaktir ve bu da huzuru yakalamak tan ziyade huzur suz edici bir durumdur.onun icin akisa birak canim.zaten her sey nasip meselesi canim. Nasibinde varsa zaten huzur sen onu aramadan seni bulacaktir..her sey gönlünce olur inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…