Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, ünversiteye gidiyorum son senem aslında hali hazırda bir uğraşım var fakat bu yaşanılanların hissetiklerimin ötesine geçemiyor malesef. Tek istediğim huzur..Kendin söyledin çok şükür sağlıklısın.BDV.kadınlarının ne sorunları var ,tabiki herkesin acısı kendine zor ama inan seninki aşılaymacak birşey değil.önce kendine acımayı birak.sen ALLAH in yarattığı en değerli varlıksın.evlenmeyi düşünme bu psikolojiyle daha mutsuz olursun önce kendine uğraş bul ,iş olur ,belediyelerin kursları olur.önce kendini geliştir ve neler yapabileceğini gör.bak o zaman herşey nasılda güzel oluyor
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim, aslında böyle kavramlaştırmam yerine duygularımı hislerimi baz alıyorum ama mutsuzluk denilen, dediğimiz duygular beni ele geçiriyor. Eskiden kaçardım böyle anlardan, olaylardan kendimi çok odaya kitlemişimdir. Sonra bununla başa çıkmam gerektiğini öğrendim çünkü böyle zamanlarda ne yapılır nasıl tepki verilir nasıl tekrardan eski moda geçilir öğrenememiştim. Şimdi üzerine gitmeye çalışıyorum kaçmıyorum ne kadar canımı yaksada, yaksın ama geçsin diyorum.. Ne kadar başarıyorum bilemiyorum ama deniyorummutlu olmam mutsuz olmak bunlar birer lanet kavramlardan ibaret Mutlu oldum dediğin anlarda bile gerçekten Mutlu mıdur insan acaba? Yada mutsuzum dediğinde en mutsuz mudur gerçekten mutsuzluğa değecek kadar mıdır nedenleri. Mutlu olmak içinlerin değerini kim belirliyor ölçü birimi mi var yada mutsuz olmak için ne kadar Can'ının yanması gerekiyor. Hisler lanet birer kavramlar hepsine takmışız bi ad şu durumda şu bu durumda bu hissedilecek diye de şartlamışız kendimizi gidiyoruz. Kural basit aslında dünya da iyi ve kötü vardır ve ikisi de bizim başımıza gelmek zorundadır gelecektir başka alternatif yok iyi ve kötü olanları hislerle bağdaştırmak yerine gelip geçişini ve neler verdiğini izlemek gerek. Bi de insan dışında herşeye değer vermek gerek
Belkide kendimi birinci plana aldığımda değişecek hakkısınız, fakat bunca kendimi geriye atmışlığıma rağmen ben bencil biri olarak adlandırılıyorum.Aynı durumları yaşadım. Annemden dayak bile yedim bi kavgada. Ama aile işte kin tutmak mümkün değil. Şimdi çok iyiyiz. Ama bunu onları eskisi kadar takmamayarak başardım. Yani onların istekleri ,tepkileri artık benim için ikinci planda. Sizde kendinizi umursayin artık sizden değerli kimse yok su hayatta
Ailemden şuanlık uzakta olmak gibi bir ihtimalim seçeneğim yokEvlenmek kurtuluş degil canim sakin oyle bir yola girme. Kendi hayatini kur imkanin varsa ailenden uzak ol.
E o zaman bencil ol sende her halükarda bencilmişsin mademBelkide kendimi birinci plana aldığımda değişecek hakkısınız, fakat bunca kendimi geriye atmışlığıma rağmen ben bencil biri olarak adlandırılıyorum.
Valla bana da hep öyle diyorlar ama tinnamiyorum çünkü kendileri benden kat kat bencilBelkide kendimi birinci plana aldığımda değişecek hakkısınız, fakat bunca kendimi geriye atmışlığıma rağmen ben bencil biri olarak adlandırılıyorum.
Dua iyi gelen tek şey bazen. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, hepimize iyi şanslar olsun inşallah :)Eğer huzur ve mutluluk ise tek dileğin o zaman bir insana ya da bir kişiye bağlanma; bir amaca, ulaşılması gereken bir hedefe bağla kendini. Herkes aile açısından sansli olamıyor kimi çok huzurlu mutlu bir aile içerisinde yetişebiliyorken kiminde durum tam tersi olabiliyor. Bu durumu değiştirmek elinde. Önce bu hayatta bir amacım bir gayem var mı diye dusun. Cevap ver sonra kendine. Aile bireylerin sevgisiz mi, sen aşıla sevgiyi, kötülüklerine iyilikle cevap ver. Günlük hayatta gordugun duyduğun ufacik güzel haberlerden mutluluk duy. Sokakta yavru kedi mi gordun sev. Dışarda yardıma muhtaç birini mi gordun elinden geldiğince yardım et. Bol bol kitap oku. Okulun varsa daha fazla asıl. Ailende mutsuzluk, sevgisizlik hakim olduğunda sen tersi ol bu havayı dagit. Belki onlar da senden ilham alir. Dini yönden inancın nasıldır bilemem ama inançlı biriysen ibadetlerini aksatma ve bol bol dua insanı nasil rahatlatıyor tarif edemem.. :) kisacasi kucucuk şeylerden bile mutlu olmaya çalış ailene ders ver bu konuda. Unutma herşey elimizde, iyi şanslar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?