Huzur ve mutluluktu tek istediğim..

Vemoriah

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
128
33
98
Bugün yine öyle mutsuz öyle umutsuzumki... Ailemle mutlu değilim, sürekli kavga sürekli anlaşamamazlık sürekli birbirinden nefret ettiğini söyleyen bireyler... Çok seviyorum hepsini hani kendi canımdan önce gelir öyle diyeyim ama bazen öyle anlar geliyorki kaçıp kurtulmak istiyorum. Hani diyorum evlensemde kendi yuvam olsa. Mutlu olsam bende diyorum. Sonra yine kapkaranlık. Yine mutsuz olursun sen diyorum. Yine mutluluğu beceremezsin. Sanki evlensem bile bu mutsuzluk bu gözyaşları benimle baki kalacak. Her mutlu anlarım karanlıkla sonlanacak. Bu fikirden de soğuyorum. Anlık mutluluklardan çok sıkıldım. Kendimi mutluyum diye kandırmaktanda. Tek bir an geliyor tek bir, söz tek, bir nefret dolu bakış ve ben yine mutsuzluk kraliçesine dönüşüyorum. Evet 7 24 mutsuz bir aile değiliz ama bunların hepsi mutsuzluklarıma galip geliyor. Düşünün artık evlenip uzaklaşmak istiyorum öylesine bir kaçış yolu aramak öylesine çaresiz ezik hissetmek. Başka türlüsü olmaz çünkü. Başka türlüsü ailemden uzaklaşamam.
Böyle buhranlar içindeyim kızlar, dertleşmek istedim. Biliyorum hepsi sağlıklı yanımda bu da bir dert mi denilebilinir, şımarıklık olabilir. Allah da benim sınavımı kalp huzursuzluğuyla, mutsuzluklarımla veriyordur belki. Bu sınavı nasıl yenebilirim şuan bir fikrim yok ama dayanıcak gücüm kalmadı hissediyorum...

Kendin söyledin çok şükür sağlıklısın.BDV.kadınlarının ne sorunları var ,tabiki herkesin acısı kendine zor ama inan seninki aşılaymacak birşey değil.önce kendine acımayı birak.sen ALLAH in yarattığı en değerli varlıksın.evlenmeyi düşünme bu psikolojiyle daha mutsuz olursun önce kendine uğraş bul ,iş olur ,belediyelerin kursları olur.önce kendini geliştir ve neler yapabileceğini gör.bak o zaman herşey nasılda güzel oluyor

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, ünversiteye gidiyorum son senem aslında hali hazırda bir uğraşım var fakat bu yaşanılanların hissetiklerimin ötesine geçemiyor malesef. Tek istediğim huzur..

Hep olumsuzluk olunca insanın mutluluğa olan inancı tükeniyor.
Artık paranoya yapıyorum sağlık üzerinden
Mutlu olamayacakmışım bir problem çıkacak gibi

mutlu olmam mutsuz olmak bunlar birer lanet kavramlardan ibaret Mutlu oldum dediğin anlarda bile gerçekten Mutlu mıdur insan acaba? Yada mutsuzum dediğinde en mutsuz mudur gerçekten mutsuzluğa değecek kadar mıdır nedenleri. Mutlu olmak içinlerin değerini kim belirliyor ölçü birimi mi var yada mutsuz olmak için ne kadar Can'ının yanması gerekiyor. Hisler lanet birer kavramlar hepsine takmışız bi ad şu durumda şu bu durumda bu hissedilecek diye de şartlamışız kendimizi gidiyoruz. Kural basit aslında dünya da iyi ve kötü vardır ve ikisi de bizim başımıza gelmek zorundadır gelecektir başka alternatif yok iyi ve kötü olanları hislerle bağdaştırmak yerine gelip geçişini ve neler verdiğini izlemek gerek. Bi de insan dışında herşeye değer vermek gerek

Ewlilik çare degıl,okulu bıtırıp meslegıne kavusup pekala ayrı ewe tasınarak da huzurlu olabılırsın.

Aynı durumları yaşadım. Annemden dayak bile yedim bi kavgada. Ama aile işte kin tutmak mümkün değil. Şimdi çok iyiyiz. Ama bunu onları eskisi kadar takmamayarak başardım. Yani onların istekleri ,tepkileri artık benim için ikinci planda. Sizde kendinizi umursayin artık sizden değerli kimse yok su hayatta

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim, aslında böyle kavramlaştırmam yerine duygularımı hislerimi baz alıyorum ama mutsuzluk denilen, dediğimiz duygular beni ele geçiriyor. Eskiden kaçardım böyle anlardan, olaylardan kendimi çok odaya kitlemişimdir. Sonra bununla başa çıkmam gerektiğini öğrendim çünkü böyle zamanlarda ne yapılır nasıl tepki verilir nasıl tekrardan eski moda geçilir öğrenememiştim. Şimdi üzerine gitmeye çalışıyorum kaçmıyorum ne kadar canımı yaksada, yaksın ama geçsin diyorum.. Ne kadar başarıyorum bilemiyorum ama deniyorum

Belkide kendimi birinci plana aldığımda değişecek hakkısınız, fakat bunca kendimi geriye atmışlığıma rağmen ben bencil biri olarak adlandırılıyorum.

Eğer huzur ve mutluluk ise tek dileğin o zaman bir insana ya da bir kişiye bağlanma; bir amaca, ulaşılması gereken bir hedefe bağla kendini. Herkes aile açısından sansli olamıyor kimi çok huzurlu mutlu bir aile içerisinde yetişebiliyorken kiminde durum tam tersi olabiliyor. Bu durumu değiştirmek elinde. Önce bu hayatta bir amacım bir gayem var mı diye dusun. Cevap ver sonra kendine. Aile bireylerin sevgisiz mi, sen aşıla sevgiyi, kötülüklerine iyilikle cevap ver. Günlük hayatta gordugun duyduğun ufacik güzel haberlerden mutluluk duy. Sokakta yavru kedi mi gordun sev. Dışarda yardıma muhtaç birini mi gordun elinden geldiğince yardım et. Bol bol kitap oku. Okulun varsa daha fazla asıl. Ailende mutsuzluk, sevgisizlik hakim olduğunda sen tersi ol bu havayı dagit. Belki onlar da senden ilham alir. Dini yönden inancın nasıldır bilemem ama inançlı biriysen ibadetlerini aksatma ve bol bol dua insanı nasil rahatlatıyor tarif edemem.. :) kisacasi kucucuk şeylerden bile mutlu olmaya çalış ailene ders ver bu konuda. Unutma herşey elimizde, iyi şanslar :)

Dua iyi gelen tek şey bazen. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, hepimize iyi şanslar olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…