• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzurevi

Ben sizin yerinizde olsam olayı tersine çevirir düşünürdüm.Eger ne var bunda tabi kalabilir-kalmali diyorsam ısrarcı olur ama yine de boşanmayı düşünmezdim.Siz onun kızını evlenirken kabul ettiniz fakat o babannenizi kabul etmedi demi?Bence huzurevini düşünün doktoru yanında yemeği önünde, yaşıtları olur.Hem kadıncagiz kabul edecek mi?Hiç sanmam ona da zor olur.
Zaten annesıyle onceden yaşayan bir cocukla sadece beraber yaşamayı kabul etmedım. Evt o da kabul etmeyelır yakınımı. Şimdi huzurevınde cnm tsk ederım.

Çocuklu kişiyle eğer çocuk diğer ebeveyndeyse evet bence de baştan her şey konuşulup anlaşmaya varılabilir. Siz de öyle yapmışsınız. Eğer çok problemse karşı taraf beni çocuğumla birlikte kabul edecek birini arıyorum deyip evliliği gerçekleştirmeme hakkına sahip sonuçta. O yaşta babaanneniz de yolculuğu kaldıramazdı muhtemelen ve eşiniz de aynı evde yaşamayı istemeyebilir normal olarak. Ama babaanneye üzüldüm 100 yaşında gelmişsin, kim bilir ne yollardan geçtin hayat yolculuğunda ama işte son durak çok zor olmuş. Herkes bir şekilde gitmeni bekliyor gibi artık. Üzüldüm cidden.

Çocuklu kişiyle eğer çocuk diğer ebeveyndeyse evet bence de baştan her şey konuşulup anlaşmaya varılabilir. Siz de öyle yapmışsınız. Eğer çok problemse karşı taraf beni çocuğumla birlikte kabul edecek birini arıyorum deyip evliliği gerçekleştirmeme hakkına sahip sonuçta. O yaşta babaanneniz de yolculuğu kaldıramazdı muhtemelen ve eşiniz de aynı evde yaşamayı istemeyebilir normal olarak. Ama babaanneye üzüldüm 100 yaşında gelmişsin, kim bilir ne yollardan geçtin hayat yolculuğunda ama işte son durak çok zor olmuş. Herkes bir şekilde gitmeni bekliyor gibi artık. Üzüldüm cidden.
🌺 tsk ederım..

Huzurevi kötü bi yer değil, eğer düzgün bir bakımeviyle anlaşacaksanız daha bile iyi olur babaneniz için. Eşiniz haklı, babanız olsa anneniz olsa tamam size bırakmalı kararı ama babanenizle aynı evde yaşamak zorunda değil ayrıca bu durumu çocukla bir tutmanız ve ayrılma düşünceniz de çok garip. Siz karı koca kafasına girememişsiniz bence

Babanızın yanına yerleştirip orada yatılı refakat edip bakabilecek bir bakıci bulsanız,babanıza da desteği olur diye düşünüyorum, 100 yaşında insan huzurevinde bilemedim nasil olur,kac sene daha yasayacak belirsiz.
Eşinizle ayrılma konusunda ne denir bilemedim, oda haklı kendince,çocukları bile bakmıyorken,çözüm aramıyorken size düşmemeli diye düşünüyor olabilir,kısmen haklı. Sizde haklısınız yazık tek başına aç kalır,bakımsız kalır.
Bence yukarıdaki seçeneği düşünün. Sizde ziyaret edersiniz düzenli aralıklarla.

100 yaşına gelmiş kadının daha yaşayacağı şunun şurasında 3 bilemedin 5 sene

Bence huzurevine vermeyin.
Ortadoğu dramı falan diyenler olmuş ama hepimiz biliyoruz bu topraklarda huzurevinde , kadın sığınma evlerinde , çocuk esirgeme kurumlarında nasıl dramlar olduğunu hatta filmlere bile yansımıştı bundan seneler evvel hatırlayın “ beyaz melekler “ bunların film olduğunu sanmayın hep gerçek hayatlardan alınma

Huzurevine vereceğiniz parayla bir kadın tutun bütün çocukları birleşip aranızda toplayın bakıcı parasını babanızla yaşasın sizde haftada bir falan bakarsınız yoklarsınız gidip en azından nasıl bakıldığına emin olursunuz.

Huzurevine verseler çocukları ya da torunları gidip ziyaret mi edecek sanki

Bu yüzden boşanmayı istemek saçma değil mi
Babam anneme, annemi bakmayacaksan git babanın evine derdi sizde eşinizin görevi olmayan bir şey için ondan boşanmak istiyorsunuz.
Sinirlendim ya neyse

Babannenizle ilgili bir kararı eş vermemeli.. Sadece verdiğiniz karar ne ise ona saygı duymalı.. Eğer bunu yapamıyorsa evet boşansanız yeri..

Dayatma ile yaşlıya bakılmaz ve dayatma ile bakılmak istenene de engel olunmaz bunun kararı ona mı kalmış??

Sevgili arkadaşlar 45 yaşında evli eğitimli işi olan bir insanım çocugum yok. Babannem var çocukluguma da az çok emegı hakkı geçtı.100 yaşında ama yuruyebılıyor fakat yemege ve ısınmaya ihtiyacı vardı. Evlatları da yaşlı artık babamın bir eli yok engelli. Zar zor kızlarına yolladıgımzda güya evin içine tuvaletını bulaştırmış. Ben ev tutayım kırasını vereyim siz ilgilenın dedım ama sonuç yok. Ben şehır dısında yaşıyorum. Eşime dedım kı yanıma almak ıstıyorum aç sogukda oturuyor deyınce bozuldu çocukları baksın ya da huzuevıne verın dedı. Sizce eşimden ayrılmakda haklı olabılırmıyım? Siz ne düşünurdunz ? Ben onun için kalktım düzenımı bozup şehır degıştırdım. Çocuguyla onu kabul edıp evlendım. Çocuk benle yaşamıyor ama ayrılmakla ıyı mı ederım?
Huzur evi çok iyi tercih

Eşim için şunları yaptım falan demişsiniz de eşinizin çocuğunu kabul etmemişsiniz ki bence gayet tabii hakkınız şimdi ise babaannemi kabul etmiyor diye boşanmak istiyorsunuz. 100 yaşındaki bir yaşlının bakımı zordur bazı kişiler iyilik edeyim derken yaşlılara kötülük ediyor. Asıl sorun huzur evine gönderip de hiç görmemek yaşlıyı bence.

100 yaşına gelmiş kadının daha yaşayacağı şunun şurasında 3 bilemedin 5 sene

Bence huzurevine vermeyin.
Ortadoğu dramı falan diyenler olmuş ama hepimiz biliyoruz bu topraklarda huzurevinde , kadın sığınma evlerinde , çocuk esirgeme kurumlarında nasıl dramlar olduğunu hatta filmlere bile yansımıştı bundan seneler evvel hatırlayın “ beyaz melekler “ bunların film olduğunu sanmayın hep gerçek hayatlardan alınma

Huzurevine vereceğiniz parayla bir kadın tutun bütün çocukları birleşip aranızda toplayın bakıcı parasını babanızla yaşasın sizde haftada bir falan bakarsınız yoklarsınız gidip en azından nasıl bakıldığına emin olursunuz.

Huzurevine verseler çocukları ya da torunları gidip ziyaret mi edecek sanki
Mrb canım. Orada ozel huzuevı yok devlet huzurevı var oraya yerleştrdık mecbur😞tsk edeerım..

Eşim için şunları yaptım falan demişsiniz de eşinizin çocuğunu kabul etmemişsiniz ki bence gayet tabii hakkınız şimdi ise babaannemi kabul etmiyor diye boşanmak istiyorsunuz. 100 yaşındaki bir yaşlının bakımı zordur bazı kişiler iyilik edeyim derken yaşlılara kötülük ediyor. Asıl sorun huzur evine gönderip de hiç görmemek yaşlıyı bence.
Haklısın cnm doğru🌺

100 yaşındaki babaannemi huzur evine vermezdim kendim bakardım ki vermedikte keske yaşasaydı da hep baksaydık:(
Eşimin babaannesi olsa yine bakardım, herşey allah için. Bi yemeğini suyunu verip haftada 1 gün banyosunu yaptirirdim bunun nesi zor , hiç mi babannem bana yedirip içirip yıkamadı? Vefa borcu böyle bisey katılmayanlar olabilir ama ben bakardım eşimi ikna edip.

Bu yüzden boşanmayı istemek saçma değil mi
Babam anneme, annemi bakmayacaksan git babanın evine derdi sizde eşinizin görevi olmayan bir şey için ondan boşanmak istiyorsunuz.
Sinirlendim ya neyse
Aslında tek sebep bu degıl arkadasım. Tabı başlığa dırek yazınca halıyle ınsanlar oyle algılar. Bu aslında onun tarafından gelecek bıe fedakarlık olcaktı ama ben bakacaktım. Çalşyorum belkıde beceremicektum. sankı hiçbır konuda bekledıgımı ondan goremıyorum gıbı. Kendını yormaz sıkmaz. Garantıcı. O zaman dıyorum kı ben bu ınsanın başını nıye beklıyorum kı gıbı düşünceye kapılmıyor degılım.

100 yaşındaki babaannemi huzur evine vermezdim kendim bakardım ki vermedikte keske yaşasaydı da hep baksaydık:KK43:
Eşimin babaannesi olsa yine bakardım, herşey allah için. Bi yemeğini suyunu verip haftada 1 gün banyosunu yaptirirdim bunun nesi zor , hiç mi babannem bana yedirip içirip yıkamadı? Vefa borcu böyle bisey katılmayanlar olabilir ama ben bakardım eşimi ikna edip.
Çok guzel düşünmüşssunz.

Yaşlanınca evt oyle oluyor ınsan. Bır yere sığmıyorsun. Çocuk olayında da evlenırken ben beraber yaşamak ıstemedıgımı belırttım. Şart koyabılırım. Onlarda ailesyle beraber şart koymuştu. Şimdi çocuğu ıstememdekı şartım beraber yaşamama istegıydı. İstememe hakkım yok mu? İstememek farklı kanunı hakları farklı. Kanunı haklarına bır dedıgım yok. Herkes oturdugu yerden tepkı gosterıyor ama çok merak edıyorum burada herkes problemlı bır çocukla aynı evi paylaşır mı? Evlenırken bu benım tercıhımdı. Kabul etmeseler zaten ben de evlenmezdım. Kabul edenle evlenılır. Bu kadar basıt.
İyi de adam size babaannene bakarım demedi ki evlenirken ?
Evlendiniz babaanneniz bakıma muhtaç hale geldi hoop bize gelsin bakalım diyemezsiniz eşinize.
Nasıl ki siz onun çocugu için aynı ev şartını kabul etmeden evlendiniz, adam da gayet istemeyebilir normal.
Boşanmayı düşünüyorsunuz o halde boşanın, bakın torunu olarak ama eşiniz asla bu duruma mecbur degil, vicdan edecegi bir durum da yok ortada.
Düşünüyorum çocugumu eğer benim evimde aynı çatı altında yaşamayı kabul etmeyen bir eşle evlenmişsem, bunu kabul edebilmişsem neden eşimin babaannesini isteyeyim evimde ?

Son düzenleme:
Babanneyle cocuk bir mi canisi? Cocuklara bakmakla yukumluyuz.. hem anne babasi bakmazsa kim bakacak? Kaldi ki sizinle bile yasamiyormus cocuk🙄

Bu sebepten direkt ayrilmayi dusunmek yanlis bana gore, ha baska seylerde vardir kirilma noktan bu olur hak verebilirim.

Bence en guzeli huzur evi hem mental akil sagligi yerindeyse huzur evi guzel bile olabilir. Baskasinin evi rahat ettirmez birde olay 1 tabak yemek veririz meselesi degil.. yasli bir insan bakima muhtactir ve esinde hakli.. kimin kimden once gidecegi belli olmaz. Surekli olarak biriyle beraber yasamak zor olur esinede sanada. Ama bencede bi sure misafir edebilirsiniz

İyi de adam size babaannene bakarım demedi ki evlenirken ?
Evlendiniz babaanneniz bakıma muhtaç hale geldi hoop bize gelsin bakalım diyemezsiniz eşinize.
Nasıl ki siz onun çocugu için aynı ev şartını kabul etmeden evlendiniz, adam da gayet istemeyebilir normal.
Boşanmayı düşünüyorsunuz o halde boşanın, bakın torunu olarak ama eşiniz asla bu duruma mecbur degil, vicdan edecegi bir durum da yok ortada.
Düşünüyorum çocugumu eğer benim evimde aynı çatı altında yaşamayı kabul etmeyen bir eşle evlenmişsem, bunu kabul edebilmişsem neden eşimin babaannesini isteyeyim evimde ?
Babaannesi boyle degilmis evlenirken,sanki umulmaz bir kaza yasamista koturum kalmis.
7den 77ye herkes bir gun yaslanacak omru varsa.
Bilinmez bir sey degil.Ustelik babasi da engelliymis,bakamayacakmis annesini..O zaman diyecekti ki,ben senin kizini istemiyorum ama,babam su durumda,babaannem uzun yasayabilir,yardima muhtac olabilir,yanima alacagim haberin olsun.Adam o zaman tamam der de, yan cizer,anlarim.Bir de ilk mesajda,esim boyle yapti bosanayim mi :KK70::KK70: :işsiz:
Bosansin babannenin yanina tasinir simdiden,kadin da torunuyla hasret giderir:)

Sevgili arkadaşlar 45 yaşında evli eğitimli işi olan bir insanım çocugum yok. Babannem var çocukluguma da az çok emegı hakkı geçtı.100 yaşında ama yuruyebılıyor fakat yemege ve ısınmaya ihtiyacı vardı. Evlatları da yaşlı artık babamın bir eli yok engelli. Zar zor kızlarına yolladıgımzda güya evin içine tuvaletını bulaştırmış. Ben ev tutayım kırasını vereyim siz ilgilenın dedım ama sonuç yok. Ben şehır dısında yaşıyorum. Eşime dedım kı yanıma almak ıstıyorum aç sogukda oturuyor deyınce bozuldu çocukları baksın ya da huzuevıne verın dedı. Sizce eşimden ayrılmakda haklı olabılırmıyım? Siz ne düşünurdunz ? Ben onun için kalktım düzenımı bozup şehır degıştırdım. Çocuguyla onu kabul edıp evlendım. Çocuk benle yaşamıyor ama ayrılmakla ıyı mı ederım?
olayı boşanmaya nasıl getirdiniz hayret ettim doğrusu

Babaannesi boyle degilmis evlenirken,sanki umulmaz bir kaza yasamista koturum kalmis.
7den 77ye herkes bir gun yaslanacak omru varsa.
Bilinmez bir sey degil.Ustelik babasi da engelliymis,bakamayacakmis annesini..O zaman diyecekti ki,ben senin kizini istemiyorum ama,babam su durumda,babaannem uzun yasayabilir,yardima muhtac olabilir,yanima alacagim haberin olsun.Adam o zaman tamam der de, yan cizer,anlarim.Bir de ilk mesajda,esim boyle yapti bosanayim mi :KK70::KK70: :işsiz:
Bosansin babannenin yanina tasinir simdiden,kadin da torunuyla hasret giderir:)
Bir de haklılar gibi konu açmaları yok mu ?
Valla iyi cesaret boşanmayı düşünmeleri.
Adama bunu dese alacagı cevap ortada.

Back
X