Çocuk konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum. Zaten annede olan yetişmiş bir çocuk için birlikte yaşamak istemiyorum deme hakkınız var, ki zor durum oluşunca gelsin kalsım da demişsiniz. Ne kadardır evlisiniz yazmamışsınız ama bu evlenirken pazarlığı yapılabilecek bir durum. Siz söylenenleri çok dikkate almayın, hatta rahatsız olduğunuz yorumları yapan kişiler için "görmezden gel" butonu kullanın. Burada bu kız çocuğunun annesi konu açıp "kızım çok asi babasına vermek istiyorum" deseydi onu da çiğ çiğ yerlerdi. Çocuğu yetiştiren siz değilsiniz, asiliğinin sebebi de düzeltmesi gerekn de siz değilsiniz. Bu konuda haklısınız. Adam da dememiş ki size ben kızımı yanıma alırım istemiyorsan evlenmeyelim. İkiniz arasındaki anlaşma bu şekilde, bence gayet de makul.
Sorun şurada "ben onunla çocuklu olmasına rağmen evlendim, şehir değiştirdim o da babaanneme bakmamı kabullensin ya da kabullenebilir" demeniz uygun değil. Alınmışsınız evet ama mantıklı düşününce yaşadığınız yere 100 yaşındaki kadını helikopterle bile taşımaya kalksanız dayanamazdı zaten. En güzeli huzur evi ama sıkça kontrol etmek lazım. Açıkçası 2 çocuğum olmasına rağmen yaşlanınca çocuklarımı yormaktansa huzur evi seçmeyi düşünüyorum.
Geldiğiniz şehre uyum sağlamak aslında sizin elinizdedir. Mutlaka kafanızın uyduğu insanlar bulup arkadaş edinebilirsiniz, geldiğinize ve evlendiğinize de pişmansanız boşanmak bir çözümdür ve uygulanabilir.