Evlenmeyebilirdiniz çocuğuyla kabul etmeyi bu kadar sorun görüyorsanız....
Babanneyle çocuk asla bir değil.
Boşanmak için diliyorsanız bahane edin.
Ama sebep değil.
Her şeyde boşanayım benim hakkım değil mi diyen insanların eşleriyle aile olamadığını düşünüyorum.
Herkes bir yardımcı için biraz para verip yardım alınabilir. Aslına bakarsak huzurevi hiç kötü bir seçenek değil. Sıcak, bakımı var, sosyal ortamı var. Herkes ziyaretine de düzenli giderse en iyi seçenek.
Bir hafta bakılır, misafir edilir ama üzerine o sorumluluğu almak bence de gerekli değil. Eşiniz gibi düşünüyorum.
Babamın üvey babaannesi 100 yaşındayken bir hafta bizde kaldı. Çok severdik. Ziyarete gittiğimizde anlamadığımız şeyleri farkettik. Mesela tuvaletini aslında tutamıyor onu da farketmiyormuş. O yüzden oturup kalktığı yerler idrar oldu. Yemek içmeyi eleştirmesi, sürekli bir şeylere müdahale etmesi en basit şeyler... Yaşına rağmen aşırı aklı başında bir kadındı sobasını bile kendi yakardı. Kimseden bakım istemezdi. Çok zorlandık. Onun da çocuklarından bakalım bize götürelim diyen de vardı yok istemem diyen de... O da ya kendi evin ya huzurevi dedi. Kendi evine ihtiyaç sahibi bir akrabaları baktı. Tüm maaşı ona verildi. Babaannenin evinin yemeği yakacağı faturaları da çocukları tarafından karşılandı.