Huzurevi

Merhameti olmayan insandan korkarım
Benim üzüldüğüm şeye üzülmeyen insandan da korkarım ve evet boşanırım hiç düşünmeden çünkü açıkça belli ki bu adam düşkünün elinden tutmuyor, rahatına düşkün, bencil yarın öbür gün siz düşerseniz ne olacak? İnsanlara söylemesi kolay gelebilir ama 100 yaşında insana merhamet etmeyen size hiç etmez
Diğer arkadaşların dedıgı gıbı aslında 100 ü aşmış bırıne bakmak buyuk sorumluluk. Bakabılırmıydım ondan da emin değılım huysuz ve çişini oraya buraya bulaştıran bir insan. Ve çalşyorum. Durdugu yerde durmayan çabuk sıkılan bır yapısı da var. Ama sız ince ayrıntıyı iyi yakalamışsınz. Tsk ederım. Eşim en azından gerekçelerını soyleyıp benı ıkna edebılırdı. Dırek soyledi.Ben işin duıygusal boyutundaydım. Benim üzüntümün onun için manasız olması bır anda evlılığımı manasızlaştırdı. Halbukı merhametdız bırı degıl ama benı anlamaması benı ıyıce gurbette yalnzşaştırıyor..

Evinizde yer varsa, maddi durumunuz iyiyse bir oda verip
Bakıcı tutabilirsiniz.

Ev parasını bakıcıya vermiş olursunuz.

Ama eşiniz kabul etmiyorken zor . Kendi babaannesi olsa yine aynı şekilde mi düşünürdü acaba allah bilir ?
Evlatları da bakmıyor diyorsunuz.

Bence özel bakım evleri en güzeli olabilir onun için. Ücretini verdikten sonra kötü muamele göreceğini sanmıyorum.

Hepimiz yaşlanacağız bir gün, allah hayırlı evlatlar versin!
Amın cnm tsk ederım..

Eğer ki bütün işlerle adam ilgilenecekse belki kabul ederdi.ama eşinin babaannesi gelse konu sahibi bakacaktı.. ayrıca bahsedilen babaanne 100 yaşında.daha kaç yıl yaşayabilir?idare edilebilinirdi.
Gerçekten kabul mü ederdi eşinin birlikte yaşamadığı çocuğunu bile bir kusur olarak görmüş ve onu kabul etmesini nimetten sayan biri .
Kaç yıl yaşayabilir bilemem ama genç olan insanın da kaç yıl yaşayacağı bilinmiyor değil mi ? Kimseye almak istemediği sorumlulugu zorla yukleyemeyiz hele bunun için vicdansız ilan edemeyiz

Çocugu zaten ıstemedım annesı var zaten. Evet Yanımda da ıstemezdım doğrusu . Ama uzakdan da olsa herseyıne ortak. Ve düzenımı bozup km lerce uzak yerden gelip hiç bılmedıgım bır kulturde duzen kurdum ve bedel odedım. O işinden dolayı duzenını bozmadı bozamadı. Gelsın otursun bı köşede dıyemedı.
Ya siz adamın evladını kabul etmiyorsunuz adamdan babannenizi kabul etmesini bekliyorsunuz bu tür bir bencilliğie ilk kez şahit oluyorum .

Babaannem 90a yakindi vefat ettiginde. Son yillarda bakimi cok zorlasmisti, asla calisan birisi tek basina bakamazdi o yillarda ona eminim.

O sebeple sizin ben bakacaktim, ondan bir sey istemeyecektim vs sozleriniz cok realist degil. Ayrics memlekete baya uzakmissiniz da. Yani babanneyi alip baska bir akrabadan yardim alabilecek durumda da degilsiniz.

Bu durumdan bosanilir mi?
Cidden her sebepten bosanilir aslinda
Mutlu degilsen, hayata bakisin ayni degilse bosan. Bosanmadan istersen git babaannene babaannenin evinde bak, gecis ve karar verme dönemi gibi dusun. Belki o durumda cok mutlu ve huzurlu olursun, kafanda hic acaba kalmaz.

Babaannem 90a yakindi vefat ettiginde. Son yillarda bakimi cok zorlasmisti, asla calisan birisi tek basina bakamazdi o yillarda ona eminim.

O sebeple sizin ben bakacaktim, ondan bir sey istemeyecektim vs sozleriniz cok realist degil. Ayrics memlekete baya uzakmissiniz da. Yani babanneyi alip baska bir akrabadan yardim alabilecek durumda da degilsiniz.

Bu durumdan bosanilir mi?
Cidden her sebepten bosanilir aslinda
Mutlu degilsen, hayata bakisin ayni degilse bosan. Bosanmadan istersen git babaannene babaannenin evinde bak, gecis ve karar verme dönemi gibi dusun. Belki o durumda cok mutlu ve huzurlu olursun, kafanda hic acaba kal sızın degerlendrmenız de çoğu yorumlara göre farklı bir bakış açısında.

Cnm cocuk 16 yaşında ve zaten ben buraya geldıgımde annnesiyle yaşıyordu psilolojısı bozuk ele avuca sığmayan promlemlı asi hayırsız bir kiz çocugu. Arada bır gelır kalır bızde. Hatta geçen problemler yaşandı baktım eşim üzülüyor dedım kalsın burada ne kadar isterse kalsın dedım.çunku eişim çok çaresız kalıyordu. Aslında eşim merhametsız degil. ama attraente arkadasımız bu manada benı anlamış.
hayırsız bir kız çocuğumu pessss.sizin çocuğunuzun olmaması hakkında yorum yapardım da banlanmaya değmez

Adam kendisi işini ,gücünü ,düzenini bırakıp sizinle birlikte olabilmek için şehir değiştirmemiş ..siz bunu onunla evlenebilmek için kendiniz yapmışsınız..şimdi ben onunla kızı olmasına rağmen evlendim diyorsunuz da bunu keşke eşinizin yüzüne söyleseniz..onun "evlenmeseydin be mahiyem" yanıtında ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Adam açıkmyüreklilikle sormuş" benim babaannem gelse kabul eder misin?!" demiş..siz hala aynı şey değil ben bedel ödedim diyorsunuz ..Ben hala o bedelin ne olduğunu anlayamadım.

Sevgili arkadaşlar 45 yaşında evli eğitimli işi olan bir insanım çocugum yok. Babannem var çocukluguma da az çok emegı hakkı geçtı.100 yaşında ama yuruyebılıyor fakat yemege ve ısınmaya ihtiyacı vardı. Evlatları da yaşlı artık babamın bir eli yok engelli. Zar zor kızlarına yolladıgımzda güya evin içine tuvaletını bulaştırmış. Ben ev tutayım kırasını vereyim siz ilgilenın dedım ama sonuç yok. Ben şehır dısında yaşıyorum. Eşime dedım kı yanıma almak ıstıyorum aç sogukda oturuyor deyınce bozuldu çocukları baksın ya da huzuevıne verın dedı. Sizce eşimden ayrılmakda haklı olabılırmıyım? Siz ne düşünurdunz ? Ben onun için kalktım düzenımı bozup şehır degıştırdım. Çocuguyla onu kabul edıp evlendım. Çocuk benle yaşamıyor ama ayrılmakla ıyı mı ederım?
Bunun için boşanılmaz diyeceğim ama sanki bu bardağı taşıran son damla. Onun hayat arkadaşlığını artık istemiyorsanız boşanabilirsiniz. Neden olmasın ki

Bence eşiniz haklı...inanın yaşlı bakmak çok çok zor...evin bütün duzeni degisiyor...babama 3 hafta anca bakabildim ben...sonra kardeşinle ortak bakici tuttuk...mecbur..cunku herkesin evi duzeni var..cok zor yaşlı insana kendi annen baban bile olsa bakmak....çocukları varken onların düşünmesi gerekirken sizin yanınıza gelmesi de yanlış bence...hepsi para verip bakici tutmalı aslında...bakici olmuyor sana huzurevi...ama huzurevleri cok daha pahalı malesef

Adam kendisi işini ,gücünü ,düzenini bırakıp sizinle birlikte olabilmek için şehir değiştirmemiş ..siz bunu onunla evlenebilmek için kendiniz yapmışsınız..şimdi ben onunla kızı olmasına rağmen evlendim diyorsunuz da bunu keşke eşinizin yüzüne söyleseniz..onun "evlenmeseydin be mahiyem" yanıtında ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Adam açıkmyüreklilikle sormuş" benim babaannem gelse kabul eder misin?!" demiş..siz hala aynı şey değil ben bedel ödedim diyorsunuz ..Ben hala o bedelin ne olduğunu anlayamadım.
Bu hanımefendi bulunduğu bölgede prensesmiş unvanını bırakıp beyefendi ile evlenmiş onun soyundan gelen soylu olduğu için onunla aynı evde yaşamayı adam kabul etmeli ama adamın çocuğunu bile istemeyebilir konu sahibi çünkü o zaten bütün fedakarlıklari yapmış

hayırsız bir kız çocuğumu pessss.sizin çocuğunuzun olmaması hakkında yorum yapardım da banlanmaya değmez
Çocuk uzakta olmasına , annesinde kalmasına rağmen Adam kızının herşeyine ortakmış ..herhalde nafakadan çocuğun masrafından bahsediyor hanfendi.Adamın öz çocuğuna ödenen paraya canı sıkılan kendi babaannesi ile adamın yaşaması gerektiğini düşünüyor ! Madem bu kadar sevgi doluydun 5 sene önce /10 sene önce (kaç yıllık evliler bilmiyorum) neden evlendin o zaman da babannen en azından bi 90 yaşında vardı..alırdın yanına misler gibi yaşardınız babaanneyle

Evt bu evlılığı kabul edip,yapmış bulunduk. Evlendik de kötü mü yaptık bılmiyorum. Pişmanmıyım? Evt pişmanım.. Buraya gelınce farklı bir şehre alışmak işyerındekı ınsanların anormal davranışları benı bır hayli bunalttı. Ruhen ve psıkolojılk olarak çocuk sahıbı olmayada uzak kaldım. Kendıme guvenım yoktu çunku. Herkes ne yaşadıgını kendi bılır. Evlılıkde karşılıklı fedakarlık olmaz mı? Bu evlılık tek taraflı olmadı kı? Çocugunu kabul etme zorunlulugum yok kı. O da bunu kabul ettı . Zaten annesıyle yaşıyordu. Tercıhımden dolayı o da benı gerı cevırebılırdı. Çevırmedi. Tmm hak verdım babannemı kabul etmek zorunda degıldi ve konuyu da kapatmıştım. Ama sankı ne ıstesem karşılıgını gormuyorum. Ben ona hizmet için gelmedım kı. Hayat arkadasıydak benım hassasıyetlerımı de gormelı.

Zaten adam babannenin ekmeğini yedi ,suyunu içti o yüzden evine almak zorunda..ama adamın kızı kapıdan giremez çünkü zaten eskiden de annesi ile yaşıyordu .Oysa babaanne bu gün yaşlandı ..bu gün 100 yaşına geldi..veya zaten babanne konu sahibi ile birlikte yaşıyordu da adam en başından bunu bilerek evlendi .

Evt bu evlılığı kabul edip,yapmış bulunduk. Evlendik de kötü mü yaptık bılmiyorum. Pişmanmıyım? Evt pişmanım.. Buraya gelınce farklı bir şehre alışmak işyerındekı ınsanların anormal davranışları benı bır hayli bunalttı. Ruhen ve psıkolojılk olarak çocuk sahıbı olmayada uzak kaldım. Kendıme guvenım yoktu çunku. Herkes ne yaşadıgını kendi bılır. Evlılıkde karşılıklı fedakarlık olmaz mı? Bu evlılık tek taraflı olmadı kı? Çocugunu kabul etme zorunlulugum yok kı. O da bunu kabul ettı . Zaten annesıyle yaşıyordu. Tercıhımden dolayı o da benı gerı cevırebılırdı. Çevırmedi. Tmm hak verdım babannemı kabul etmek zorunda degıldi ve konuyu da kapatmıştım. Ama sankı ne ıstesem karşılıgını gormuyorum. Ben ona hizmet için gelmedım kı. Hayat arkadasıydak benım hassasıyetlerımı de gormelı.
karşılıklı fadakarlık elbette önemli evlilikte ama sizin durumunuzda o karşılığı ben göremedim.siz eşin çocuğunu istemiyorsanız onun da pekala babanneyi istememe hakkı var.siz ona hizmet için gelmedinizse o da sizin babannenize hizmet için gelmedi :KK45:

Yani gerçekten şu evlenip başka şehire giden insanların gurbetteyim, düzenimi bozdum, onun için geldim tribinden ve bu yüzden hep ekstra beklentiye girmelerinden bıktım. Gitmeseydiniz hanımefendi. Kendi hür iradenizle evlenmişsiniz. Adamın çocuğu olduğunu da biliyorsunuz. Yarın bir gün Allah korusun annesi ölse o çocuğun babasının yanına geleceğini biliyorsunuz.

Bence boşanın. Eşinizi zerre sevdiğinizi düşünmüyorum. Pişmanmışsınız da madem. Gidin nereye gidecekseniz, alın babannenizi de yanınıza. Yaşlı bakmak o kadar kolay mıymış bir görün bakalım

Çocuk uzakta olmasına , annesinde kalmasına rağmen Adam kızının herşeyine ortakmış ..herhalde nafakadan çocuğun masrafından bahsediyor hanfendi.Adamın öz çocuğuna ödenen paraya canı sıkılan kendi babaannesi ile adamın yaşaması gerektiğini düşünüyor ! Madem bu kadar sevgi doluydun 5 sene önce /10 sene önce (kaç yıllık evliler bilmiyorum) neden evlendin o zaman da babannen en azından bi 90 yaşında vardı..alırdın yanına misler gibi yaşardınız babaanneyle
Her ınsan kolay kolay cocuklu bır adamla evlenmeyi göze alamaz. Ben de çok zor bır ından oldugu. İçin geç evlendım. sevdıgımız anlaştıgımz için evlendık yoksa geç yaşda nıye evlenelım. Nafakasını verır ben ona zaten karışamam. Zaten fazlasyla ilgilenıyor. Bırsey dedıgım Yok. Demek ıstedıgım ben bu şartlarda kabul etmışken benım babananne konusunda rest çekmesi benım canımı çok sıktı.hepsı bu yani.

Her ınsan kolay kolay cocuklu bır adamla evlenmeyi göze alamaz. Ben de çok zor bır ından oldugu. İçin geç evlendım. sevdıgımız anlaştıgımz için evlendık yoksa geç yaşda nıye evlenelım. Nafakasını verır ben ona zaten karışamam. Zaten fazlasyla ilgilenıyor. Bırsey dedıgım Yok. Demek ıstedıgım ben bu şartlarda kabul etmışken benım babananne konusunda rest çekmesi benım canımı çok sıktı.hepsı bu yani.
adamın şartlarında ne var ayoll?çocuk zaten sizle kalmıyor sevmiyorsunuz çocuğu.o da hissediyordur zaten ona göre tavır alıyordur size.elbette verecek nafakasını karşılayacak masraflarını.kanunen de vicdanen de bakmak zorunda.ama sizin babannenize bakmak zorunda değil.ha ben bakmasını isterdim ama o adamı bu duruma siz getirmişsiniz kusura bakmayın

Son düzenleme:
Back
X