teşekkür ederim. uyku bozuklukları diye bir bölüm olduğunu bilmiyordum, tavsiyen için çok sağol :)Ben de bu hastalığı yeni duydum. Okan ın programında uykusuzluk konuşuluyordu oradaki doktor bahsetmişti böyle bi hastalığın varlığından. Uyku bozuklukları ile ilgili bi bölüme gidebilirsin Bakırköy de böyle bi bölüm olduğunu duymuştum. Ya da psikiyatri bu durumla ilgileniyor olabilir. Daha genel çünkü. Programdan bildiğim kadarıyla tek değilsin moralini bozma aşılamayacak bi durum değildir bence.
Aynı durum bende de mevcut. Bacagimi hareket ettirmeyince bacaklarım karıncalaniyor huzursuz oluyprum. Bunun en buyuk nedeni psikolojik oldugunu duymustum. Kisinin bunu kendi psikolojisine gore yaptigini:/
Okurken kendimi gordum:) bende de 12 yasimda baslayan, 20 li yaslarima gelince iyice artan bi histi bu.. Gece uyumalarim 2-3.. Delirirdim, aglaya aglaya. En son bi gece cok iyi hatirliyorum 5e kdr aglmistim.. O geceden sonra internetten uyumak icin ne yapacagimi arastirirken bunun huzursuz bacak sendromu oldgunu ogrendim..
Ankara gata noroloji bolumunde tedavi oldum. Yaklasik 9 ay boyunca, ilac adi vermiyorum ancak perkinson hastaliginin bi ilacini kullandim, ilacin yan etkilerini okuyunca, huzursuz bacak sendromunun tedavisinde kullaniliyomus..
3-4 yildir yasamiyorum. Cok cok nadir, cok fazla hareketsiz kaldigimda oluyo diyebilirim artik:)
Yani arkadaslar uyku degil noroloji servisine gideceksiniz bu hastalik icin..
Benimde bir arkadaşımda var herşeyi denedi ama bir sonuç alamadı bu tedavi süreci nasıldı biraz bahsedebilir misiniz. Parkinson hastalığında kullanılan bir ilaç olduğunu biliyorum fakat onu kullandıkça dozajını artırmak gerekiyor ilaca bağımlı yaşar hale geliyormuşsun diye duydum. Hala ilacı kullanıyor musun ilacın yan etkileri var mı
teşekkür ederim. uyku bozuklukları diye bir bölüm olduğunu bilmiyordum, tavsiyen için çok sağol :)
psikolojik olduğunu ilk başta bende düşünüyordum ama nette araştırırken gördüm bazı ilaçlar demir eksikliği vs birşeylerden kaynaklı olabileceği de yazıyor, şu an benim bacağım alçıda olmasına rağmen oluyor nasıl rahatsız edici bir şey anlatamam
Öncelikle bir nöroloğa gitmeniz gerekiyor.
Ayrıntılı tetkiklerle altta yatan sebep bulunmalı. Ki bu her zaman çok karmaşık olmayabilir. Bazı anemiler de bile görünen bir durum.
Sebep tespit edildikten sonra ilgili branşa yönlendirilirsiniz.
Açıklanamazsa zaten tedaviyi yönlendirecek olan nörologdur.
Geçmiş olsun..
Okurken kendimi gordum:) bende de 12 yasimda baslayan, 20 li yaslarima gelince iyice artan bi histi bu.. Gece uyumalarim 2-3.. Delirirdim, aglaya aglaya. En son bi gece cok iyi hatirliyorum 5e kdr aglmistim.. O geceden sonra internetten uyumak icin ne yapacagimi arastirirken bunun huzursuz bacak sendromu oldgunu ogrendim..
Ankara gata noroloji bolumunde tedavi oldum. Yaklasik 9 ay boyunca, ilac adi vermiyorum ancak perkinson hastaliginin bi ilacini kullandim, ilacin yan etkilerini okuyunca, huzursuz bacak sendromunun tedavisinde kullaniliyomus..
3-4 yildir yasamiyorum. Cok cok nadir, cok fazla hareketsiz kaldigimda oluyo diyebilirim artik:)
Yani arkadaslar uyku degil noroloji servisine gideceksiniz bu hastalik icin..
bu durum bendede vardı beyındekı dopamın sevıyesının cok veya az calısması gıbı durum norologa gıttım emg cekıldı ve ılac kullandım cok sukur gectı nadıren olduguda oluyo
nörolojiye gideceksinz.
benim annem felçli, ayaklarını oynatamıyor mesela. bu tür hastalarda da ortaya çıkıyor bu durum. geceleri özellikle hep hareket ettiriyoruz bacaklarını.
hatta bacağı olmayan (kesilen) kişilerde de varmış. ilginç bi şey...
Eger yazilanlara gore anemi ya da demir eksikligine bagli bir rahatsizlik ise benim tedavi gordugum ama yine degerlerimin dusuk oldugu. Bir nörolaga ardindan genel ceraahiye yönlendirme yapicaktir muhakkak.
teee yıllar önce,desperate housewifes'da bi karakterde "gezgin dalak" sendromu vardı.Hastalık ciddi ama isminin komikliğinden dolayı kimse ciddiye almıyordu :)
başlığı görünce o geldi aklıma...
hastalığınız hakkında bi fikrim yok ama ne kadar zor bi durum olduğunu tahmin edebiyorum.Peki tedavisi var mıymış,yazıyo mu baktığınız sitelerde??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?