Huzursuz Bacak Sendromu!

Ben de bu hastalığı yeni duydum. Okan ın programında uykusuzluk konuşuluyordu oradaki doktor bahsetmişti böyle bi hastalığın varlığından. Uyku bozuklukları ile ilgili bi bölüme gidebilirsin Bakırköy de böyle bi bölüm olduğunu duymuştum. Ya da psikiyatri bu durumla ilgileniyor olabilir. Daha genel çünkü. Programdan bildiğim kadarıyla tek değilsin moralini bozma aşılamayacak bi durum değildir bence.

Aynı durum bende de mevcut. Bacagimi hareket ettirmeyince bacaklarım karıncalaniyor huzursuz oluyprum. Bunun en buyuk nedeni psikolojik oldugunu duymustum. Kisinin bunu kendi psikolojisine gore yaptigini:/

teşekkür ederim. uyku bozuklukları diye bir bölüm olduğunu bilmiyordum, tavsiyen için çok sağol :)

Aynı durum bende de mevcut. Bacagimi hareket ettirmeyince bacaklarım karıncalaniyor huzursuz oluyprum. Bunun en buyuk nedeni psikolojik oldugunu duymustum. Kisinin bunu kendi psikolojisine gore yaptigini:/

psikolojik olduğunu ilk başta bende düşünüyordum ama nette araştırırken gördüm bazı ilaçlar demir eksikliği vs birşeylerden kaynaklı olabileceği de yazıyor, şu an benim bacağım alçıda olmasına rağmen oluyor nasıl rahatsız edici bir şey anlatamam

Son düzenleme:
Aynı şeyleri yaşıyorum ben de
23 yaşındayım neredeyse 7- 8 senedir var bende bu rahatsızlık
Ama sizinki gibi çok sık olmuyor
Çok fazla oturdugumda falan bazen istemsiz şekilde tekme atmak istiyorumgerçekten çok rahatsız edici bir şey

Ben gece degilde gun icerisinde hep sallarim bacaklarimi. Yapmazsam sikinti basar hatta gece de oldugu olur. Bence bir psikiyatriste danisin.

Öncelikle bir nöroloğa gitmeniz gerekiyor.
Ayrıntılı tetkiklerle altta yatan sebep bulunmalı. Ki bu her zaman çok karmaşık olmayabilir. Bazı anemiler de bile görünen bir durum.
Sebep tespit edildikten sonra ilgili branşa yönlendirilirsiniz.
Açıklanamazsa zaten tedaviyi yönlendirecek olan nörologdur.
Geçmiş olsun..

Okurken kendimi gordum:) bende de 12 yasimda baslayan, 20 li yaslarima gelince iyice artan bi histi bu.. Gece uyumalarim 2-3.. Delirirdim, aglaya aglaya. En son bi gece cok iyi hatirliyorum 5e kdr aglmistim.. O geceden sonra internetten uyumak icin ne yapacagimi arastirirken bunun huzursuz bacak sendromu oldgunu ogrendim..

Ankara gata noroloji bolumunde tedavi oldum. Yaklasik 9 ay boyunca, ilac adi vermiyorum ancak perkinson hastaliginin bi ilacini kullandim, ilacin yan etkilerini okuyunca, huzursuz bacak sendromunun tedavisinde kullaniliyomus..

3-4 yildir yasamiyorum. Cok cok nadir, cok fazla hareketsiz kaldigimda oluyo diyebilirim artik:)

Yani arkadaslar uyku degil noroloji servisine gideceksiniz bu hastalik icin..

Benimde bir arkadaşımda var herşeyi denedi ama bir sonuç alamadı bu tedavi süreci nasıldı biraz bahsedebilir misiniz. Parkinson hastalığında kullanılan bir ilaç olduğunu biliyorum fakat onu kullandıkça dozajını artırmak gerekiyor ilaca bağımlı yaşar hale geliyormuşsun diye duydum. Hala ilacı kullanıyor musun ilacın yan etkileri var mı

Benim de sağ bacağımda var, bunun hastalık olduğunu biliyordum ama doktora götürecek kadar sık yaşamadığım için için araştırmadım durumu

Bi surec degildi aslinda, bir kere tedavi oldum gatada, tomografi fln cekildi, demir eksikligi varmi diye bakildi ki bu hastaligin en onemli nedeni demir eksikligiymis. Ama bende hic bi sey cikmadi.. Temiz cikinca bu ilaci yazdi doktor. İlac 100luktu zaten, 3ayda bi hastaneye gidip ilaci tekrar yazdirdim, hatta son kutuyu bitirmedim bile, 9 ay dewam ettirmedim yani, nasilsa gecti diye sacma bi dusunceyle..

Arkadasinizda belki nedeni bellidir hastaligin. Demir eksikligi yada baska bir seyse ondan tedavisi uzun surecektir?

bu durum bendede vardı beyındekı dopamın sevıyesının cok veya az calısması gıbı durum norologa gıttım emg cekıldı ve ılac kullandım cok sukur gectı nadıren olduguda oluyo

Annemde var bu rahatsızlık en son doktorlar bir ilaç vermişler şimdi rahat. Evvel yaz hiç uyuyamıyordu bacaklarından berbat bir şey gerçekten.

nörolojiye gideceksinz.
benim annem felçli, ayaklarını oynatamıyor mesela. bu tür hastalarda da ortaya çıkıyor bu durum. geceleri özellikle hep hareket ettiriyoruz bacaklarını.
hatta bacağı olmayan (kesilen) kişilerde de varmış. ilginç bi şey...

teee yıllar önce,desperate housewifes'da bi karakterde "gezgin dalak" sendromu vardı.Hastalık ciddi ama isminin komikliğinden dolayı kimse ciddiye almıyordu :)
başlığı görünce o geldi aklıma...
hastalığınız hakkında bi fikrim yok ama ne kadar zor bi durum olduğunu tahmin edebiyorum.Peki tedavisi var mıymış,yazıyo mu baktığınız sitelerde??

bende de var aynı hastalık nöroloğa gittim parkinson ilacı verdi ama ilaç tedavi etmiyor şikayetlerini geçiriyor sadece yani ömür boyu kullanmak gerek ,tabi ben kullanmadım ilacı bununla yaşamayı öğrnmeye alışıcam sanırım ,tavsiye edebileceğim ayağa soğuk su tutmak rahatlatıyor enazından uykuya dalana kadar birdekolonya çok iyi geliyorbana gece bunları yapıyorum ben ,Allah beterinden korusun çok zor

Eger yazilanlara gore anemi ya da demir eksikligine bagli bir rahatsizlik ise benim tedavi gordugum ama yine degerlerimin dusuk oldugu. Bir nörolaga ardindan genel ceraahiye yönlendirme yapicaktir muhakkak.

bu durum bendede vardı beyındekı dopamın sevıyesının cok veya az calısması gıbı durum norologa gıttım emg cekıldı ve ılac kullandım cok sukur gectı nadıren olduguda oluyo

Eger yazilanlara gore anemi ya da demir eksikligine bagli bir rahatsizlik ise benim tedavi gordugum ama yine degerlerimin dusuk oldugu. Bir nörolaga ardindan genel ceraahiye yönlendirme yapicaktir muhakkak.

demek nöroloğa gidiliyormuş, hepinize çok teşekkürler böyle geçti dediğinizi okuyunca içim rahatladı inşallah benimki de geçer, şu bacağımdaki alçı çıkar çıkmaz gideceğim bende...

varmış sağolsun arkadaşlarda yol gösterdi nöroloğa gideceğim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…