• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuz Bacak Sendromu!

geçmiş olsun öncelikle.hastalığınızın diğer bir adı da şöför hastalığı,çünkü uzun süre araç kullananlarda sıkça rastlanır...siz nöroloğa gidin,şifa bulamazsanız,ibrahim saraçoğlunun bununla ilgili kürünü denemekte yarar var

Bende de var benzeri her gece uyumadan önce illa bir huzursuzluk gelşr böyle bacaklarıma illa kıpırdatmak istiyorum, kalkıyorum yürüyorum biraz, bazen soğuk suyla yıkıyorum bacaklarımı ayaklarımı, sonra kendiliğinden azalıp geçiyor. Neredeyse her gece oluyorr..huzursuz bacak sendromu offf

yıllardır çektiğim ve bana garip gelmesi nedeniyle sadece bende var sandığım, bu sebeple doktora gitsem nasıl anlatacağım bunu düşüncesiyle gitmediğim bu beni geceleri uyutmayan şeyin meğer bir adı varmış "huzursuz bacak sendromu" ben geceleri (7 değilse haftanın 6 günü diyebilirim) bacağımı bazen biri bazen ikisi birden garip bi hisle karşı koyamayacağım şekilde hareket etme gereksinimi duyuyorum, bu his bacağımın gıdıklanması, kıpraşması gibi birşey. ve bu uyana kadar devam ediyor sanki bacağımın içinde birşeyler gıdıklanıyor bu yüzden devamlı hareket etme dürtüsü geliyor bana, hareket ettirdikten bir 10 saniye kadar sonra aynı kıpırdanma ve yine hareket ettirmek zorunda kalıyorum, hatta çoğu zaman bunun psikolojik bir şey olduğuna kendimi inandırmaya çalışarak(çünkü dediğim gibi hiç böyle bir rahatsızlık olduğundan haberim yoktu) hareket ettirmemeyi deniyordum ne kadar dişimi sıksamda artık bir süre sonra istem dışı hareket ettiriyordum. az önce biraz internetten araştırmamla buldum aynen benim şikayetçi olduğum şeylerle tarif ediliyormuş, hastaların tarifi bacak gıdıklanması, hareket ettirme dürtüsü vs.. imiş. bu çok sinir bozucu bir şey nasıl tarif edeyim bunu yıllardır çekiyorum ve inanın bıktım araştırdım ama anlayamadım hangi doktora gidilir bunun için? aranızda bunu yaşayan varmı geceleri hiç uyutmuyor rahat ettirmiyor ne doktoruna gideyim ben bunun için ve birde sanırım kürler de varmış bilemedim umarım aranızda bilenler vardır... yardımcı olursanız çok mutlu olurum...

bende de var ama sanki seninkinden biraz değişik yavaş yavaş ayaklarımı hareket ettiriyorum parmaklarımı yorgana yatağa yavaş yavaş gezdiriyorum bu da mı huzursuz bacak sendromu. ben üşüdüğümde ısınmak için yapardım ordan kalma bir alışkanlık olarak diye düşünüyordum. ben de uyku sorunu var ama bu ayak oynatmamla alakalı değil diye biliyorum.merak ettim korktum yorumları okuyunca.

Merhaba
Genellikle insanlar bacak tiki ile huzursuz bacak sendromunu karıştırırlar. Ki bacak tiki huzursuz bacak sendromu yanında öpülüp başa koyulması gereken bir durumdur. Bu sendromu tarif edebilmek neredeyse imkansızdır. Ağrı ya da acı değildir hissedilen. Sanıldığı gibi bacak titretme mevzusu da değildir. Bacakların içinde yürüyen bir tırtıl var ve bu tırtıl sık periyotlarla bacak kaslarına kafa atıyor. Durum budur aslında. Tırtılın dolaşma safhasında huzursuzluk, kafa atma safhasında ise bacağı hareket ettirme isteği hasıl olur. Meselenin özü şudur ki, tik değildir. Ben huzursuz bacak sendromunu yaşadığım dönemde, şehirler arası otobüsünde ayağa kalkıp yürümüş hatta ayakta yolculuk yapmıştım. O denli asap bozucu bir illettir. Geceleri uyuyamaz sinirden duvarı tekmelerdim. Netice itibariyle bacaklarımda morluklar oluşurdu.

Geçici tedavileri vardı duyduğum kadarıyla. Ben bunu yaşadığım tüm dönemlerde stres halindeydim. Dolayısıyla stresten kaynaklandığını düşünüyorum. Çok şükür bir süredir yaşamıyorum. Lakin birkaç öneride bulunabilirim. Sendromu yaşadığın vakit nerede olursan ol yürü. Kısa bir mesafe de olur uzun da. Ilık su tut bacaklarına. Bunun da ciddi faydası oluyor. Oturup geçmesini bekleme. Ya su tut ya da mutlaka yürü. Bacaklarına masaj yapman da bu hissi azaltabiliyor. Çok geçmiş olsun.

8-9 yaşımdan beri çekiyorum sanırım bu sıkıntıyı.
Küçükken bende adını koyamazdım,aynı sizin gibi şikayetlerimi dr a anlattım..Tarifi çok zor anlatırken,(bacak gıdıklanması,dalgalanması vs)ama genede kendimiz bile inanmıyoruz tarif ederken belkide.

Bu adı koyulamayan sıkıntı 'huzursuz bacak sendromu'ymuş meğer..
Uzun zaman oldu yaşadığım şeyin ne olduğunu öğreneli,ama tedavisi yok sanırım.(yalan olmasın)
Çok iyi bir dr a anlatmama rağmen,beni kendi bile zor anlamıştı sanki,ve tedavi vermedi sanırım ,çok uzun zaman oldu..

Özellikle yatak soğukken oluyor dikkat edin,bacağım donuyor sanki,aslında diğer bacağım sıcak..
Gıdıklanan bacağa dokunduğumda oda sıcak aslında,ama bana öyle bir his geliyor buz gibi..ve sürekli gıdıklanan..
Tamda uykuya dalarken oluyor bu,bilinç açıldıkça,gıdıklanmada geçiyor.

Çok geçmiş olsun,yalnız değilsiniz:)

Son düzenleme:
sanırım istanbulda yaşıyorsunuz istinye devlet hastanesinde nörolojıde gülengül torun adlı bir dr var çok iyi bir dr dur bir görünün isterseniz.:34:

teşekkür ederim. uyku bozuklukları diye bir bölüm olduğunu bilmiyordum, tavsiyen için çok sağol :)

psikolojik olduğunu ilk başta bende düşünüyordum ama nette araştırırken gördüm bazı ilaçlar demir eksikliği vs birşeylerden kaynaklı olabileceği de yazıyor, şu an benim bacağım alçıda olmasına rağmen oluyor nasıl rahatsız edici bir şey anlatamam:50:

Of,şimdi daha çok üzüldüm durumunuza,çok çok geçmişler olsun.
Nasıl bir his olduğunu bildiğim için,gerçekten çok üzüldüm ..Alçılı halde kim bilir nasıl berbat bir duygudur:(((
Allah başka dert,sıkıntı vermesin arkadaşım,bunlar sıkıntı versede hamd olsun ufak tefek şeyler.
Gıdıklanma geldiğinde uyanmaya çalış,uykuya dalmaya çalıştıkça geçmiyor bu gıcık his.

Ayrıca psikolojik değil bu bence,bariz iyide olsan,kötüde olsan giriyor melet bünyeye..

Son düzenleme:
Merhaba
Genellikle insanlar bacak tiki ile huzursuz bacak sendromunu karıştırırlar. Ki bacak tiki huzursuz bacak sendromu yanında öpülüp başa koyulması gereken bir durumdur. Bu sendromu tarif edebilmek neredeyse imkansızdır. Ağrı ya da acı değildir hissedilen. Sanıldığı gibi bacak titretme mevzusu da değildir. Bacakların içinde yürüyen bir tırtıl var ve bu tırtıl sık periyotlarla bacak kaslarına kafa atıyor. Durum budur aslında. Tırtılın dolaşma safhasında huzursuzluk, kafa atma safhasında ise bacağı hareket ettirme isteği hasıl olur. Meselenin özü şudur ki, tik değildir. Ben huzursuz bacak sendromunu yaşadığım dönemde, şehirler arası otobüsünde ayağa kalkıp yürümüş hatta ayakta yolculuk yapmıştım. O denli asap bozucu bir illettir. Geceleri uyuyamaz sinirden duvarı tekmelerdim. Netice itibariyle bacaklarımda morluklar oluşurdu.

Geçici tedavileri vardı duyduğum kadarıyla. Ben bunu yaşadığım tüm dönemlerde stres halindeydim. Dolayısıyla stresten kaynaklandığını düşünüyorum. Çok şükür bir süredir yaşamıyorum. Lakin birkaç öneride bulunabilirim. Sendromu yaşadığın vakit nerede olursan ol yürü. Kısa bir mesafe de olur uzun da. Ilık su tut bacaklarına. Bunun da ciddi faydası oluyor. Oturup geçmesini bekleme. Ya su tut ya da mutlaka yürü. Bacaklarına masaj yapman da bu hissi azaltabiliyor. Çok geçmiş olsun.

tam olarak anlattığınız gibi evet içinde birşey var sanki geziniyor gerçektende tarif etmesi anlatması çok zor, tavsiyelerinizi uygulayacağım, peki siz bunun için doktora gittiniz mi nasıl geçti?

8-9 yaşımdan beri çekiyorum sanırım bu sıkıntıyı.
Küçükken bende adını koyamazdım,aynı sizin gibi şikayetlerimi dr a anlattım..Tarifi çok zor anlatırken,(bacak gıdıklanması,dalgalanması vs)ama genede kendimiz bile inanmıyoruz tarif ederken belkide.

Bu adı koyulamayan sıkıntı 'huzursuz bacak sendromu'ymuş meğer..
Uzun zaman oldu yaşadığım şeyin ne olduğunu öğreneli,ama tedavisi yok sanırım.(yalan olmasın)
Çok iyi bir dr a anlatmama rağmen,beni kendi bile zor anlamıştı sanki,ve tedavi vermedi sanırım ,çok uzun zaman oldu..

Özellikle yatak soğukken oluyor dikkat edin,bacağım donuyor sanki,aslında diğer bacağım sıcak..
Gıdıklanan bacağa dokunduğumda oda sıcak aslında,ama bana öyle bir his geliyor buz gibi..ve sürekli gıdıklanan..
Tamda uykuya dalarken oluyor bu,bilinç açıldıkça,gıdıklanmada geçiyor.

Çok geçmiş olsun,yalnız değilsiniz:)

Of,şimdi daha çok üzüldüm durumunuza,çok çok geçmişler olsun.
Nasıl bir his olduğunu bildiğim için,gerçekten çok üzüldüm ..Alçılı halde kim bilir nasıl berbat bir duygudur:(((
Allah başka dert,sıkıntı vermesin arkadaşım,bunlar sıkıntı versede hamd olsun ufak tefek şeyler.
Gıdıklanma geldiğinde uyanmaya çalış,uykuya dalmaya çalıştıkça geçmiyor bu gıcık his.

Ayrıca psikolojik değil bu bence,bariz iyide olsan,kötüde olsan giriyor melet bünyeye..

çok teşekkür ederim :) evet haklısınız Allah büyük dertler vermesin.
ben de aksine gıdıklanma geldiğinde tam uyumaya hazırlıklı olduğum için hiç uyanmaya çalışmadım, arkadaşlar soğuk su yürüme demişler mesela uykulu olduğum için hiç kalkmadım yataktan uykuya dalmaya çalışarak geçmesini bekliyordum demek öyle yapmamak gerekiyormuş :1: sizin doktor bi tedavi uygulamadıysa nasıl geçti peki? hala sürüyor mu bu durum?

sanırım istanbulda yaşıyorsunuz istinye devlet hastanesinde nörolojıde gülengül torun adlı bir dr var çok iyi bir dr dur bir görünün isterseniz.:34:

teşekkürler :) evet istanbuldayım ama ben oraya çok uzak kalıyorum malesef yine de buradan sonuç alamazsan oraya giderim mecburen

çok teşekkür ederim :) evet haklısınız Allah büyük dertler vermesin.
ben de aksine gıdıklanma geldiğinde tam uyumaya hazırlıklı olduğum için hiç uyanmaya çalışmadım, arkadaşlar soğuk su yürüme demişler mesela uykulu olduğum için hiç kalkmadım yataktan uykuya dalmaya çalışarak geçmesini bekliyordum demek öyle yapmamak gerekiyormuş :1: sizin doktor bi tedavi uygulamadıysa nasıl geçti peki? hala sürüyor mu bu durum?

teşekkürler :) evet istanbuldayım ama ben oraya çok uzak kalıyorum malesef yine de buradan sonuç alamazsan oraya giderim mecburen

Geçmedi ki:)26-27 yaşıma girdim,hala çekerim:)
Bir arkadaş nöroloji öner miş,ama ben gitmeyi düşünmüyorum,böyle idare ediyorum:)
Gerçekten çok gıcık bir his,ama ben biraz uykuya dalmaya çalışıyorsam,baktım geçmiyor kalkıyorum..Bazen evde geziniyorum geçmesi için,ve tekrar yatıyorum:)

tam olarak anlattığınız gibi evet içinde birşey var sanki geziniyor gerçektende tarif etmesi anlatması çok zor, tavsiyelerinizi uygulayacağım, peki siz bunun için doktora gittiniz mi nasıl geçti?

Ben bunu yaşadığım dönemlerde başka rahatsızlıklardan dolayı psikiyatra gidiyordum. Ona sorduğumda kalıcı bir tedavisinin olmadığını, ilaç verilebileceğini ancak tekrar edebileceğini belirtmişti. Ben de ilaç kullanmamayı yeğledim.

Bende de buna benzer bir şey var ama değişik bir his ya uyusma desem degl karancalanma degil gıdıklanıyor gibi olur.bacagım değil elim kolum da oluyor benim ya komik glecek ama içim gıdıklanıyor gibi oluyor titreme gibi yatakta sağa sola döndüm mü ya da bir yerimi oynattım mı geciyor.genelde cok uykum geldiğinde uyuyamadıgım zamanlar oluyor..önceden herkeste oluyor sanıyordum.ama arkadaşlarıma falan sordum sonradan, onlarda olmuyormus. ben alıştım ama artık:1:

Bende de sıcak havalarda sol bacağımda oluyor , uykuya dalmayı zorlaştırıyor
Cok sıkıntı verirse kalkıp soguk suya tutuyorum tekrar başlayana kadar da uyumus oluyorum
Altta yatan bir hastalığım kansızlığım b12 eksikliğim filan da yok sebebi yok yani

merhaba arkadaşlar.
ben de takıntı yani obsesyon hastalığı var ve sağlıkla ilgili her şeyi takıntı yapıyorum. eskilerin hastalık hastalığı ya da evhamlı dediklerinden yani. huzursuz bacak hakkında size yazacaklarım var belki biraz rahatlatır sizi.

geçen gün çok rahatsızlandım. zehirlenme ve üşütme üst üste gelmiş. acilde kalçamdan bir bulantı iğnesi yaptılar ve sonra da aynı iğnenin hapından kullandım iki gün..iğne vurulduktan 1 saat kadar sonra bacaklarımda bu tuhaf his başladı. ilk kez başıma geldiği için n yapacağımı şaşırdım. zaten obsesifim ve panik ataklıyım. tam 3 gün düzgün uyku uyuyamadım. yattığım gibi başlıyordu. internetten araştırdığımda iğnenin sebep olabileceğini okudum ancak benim gibi takıntılı bir kişi bunu bir kez yaşayınca unutması kolay olmuyor. iğnenin üzerinden saatler geçti hatta gün geçti benim sıkıntım geçmedi.

diyeceğim şu. bu hastalık psikolojik. ve aslında bunun gibi farklı isimleri olan hastalıkların neredeyse tamamı takıntı sebepli. o bacaklara bir kere takıldığı zaman iş bitiyor. bu bilinçli olmak zorunda değil. bacak değil ya örneğin elinizi düşünün. elinize odaklanın ve onu oynatmamanız gerektiği konusuna odaklanın. bir süre sonra elinizin otomatik olarak oynamak isteyeceğini göreceksiniz. işte şimdi bu düşüncenin bilinçaltınıza kodlandığı bacaklarınızı düşünün! öğrenilmiş bir durum. yatağa girecek oynatmayıp uyumam gerekecek ama oynatacağım düşüncesi bilinçatlınızda. tamamen takıntı. nereden bildiğimi söyleyeyim, bu yaşadığım 3 4 gün içerisinde midem düzeldikten sonra eski korkularım takıntılarım geri geldiler sağolsunlar uykusuzluğun da etkisiyle nefes darlığı sıkıntım başladı ve ne zaman nefesime takmaya başladım değil yatmak oturtmayan uyutmayan yatırtmayan ağlatan huzursuz bacak hooop unutuldu gitti. aklıma bacaklarım gelmiyor bile neden çünkü nefesime takıyorum şu an. e noldu şimdi? tamam biliyorum takmamak zor hatta taktığınızı bile düşünmüyorsunuz bir çoğunuz belki de. ben takıntılı değilim diyorsunuz ama inanın hepsi sadece bundan ibaret. bir noktada vücut ve beyin bu erroru verip oraya sizi taktırtıveriyor işte. sonra bu süreçten çıkabilmek ise yine bizim elimizde aslında. çok biliyorsan kendin yap diyeceksiniz tamam hak veriyorum ama huzursuz bacak konusunda en azından çeken arkadaşlarıma yol göstermesi için bir faydası olur belki niyetiyle yazmak istedim. söylediklerimi bir düşünün lütfen. birinize ufacık bir faydası olsa ne mutlu bana.

allah hepimize şifa versin, dermansın dertle sınamasın hiç birimizi rabbim.

Back
X