Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yıllardır çektiğim ve bana garip gelmesi nedeniyle sadece bende var sandığım, bu sebeple doktora gitsem nasıl anlatacağım bunu düşüncesiyle gitmediğim bu beni geceleri uyutmayan şeyin meğer bir adı varmış "huzursuz bacak sendromu" ben geceleri (7 değilse haftanın 6 günü diyebilirim) bacağımı bazen biri bazen ikisi birden garip bi hisle karşı koyamayacağım şekilde hareket etme gereksinimi duyuyorum, bu his bacağımın gıdıklanması, kıpraşması gibi birşey. ve bu uyana kadar devam ediyor sanki bacağımın içinde birşeyler gıdıklanıyor bu yüzden devamlı hareket etme dürtüsü geliyor bana, hareket ettirdikten bir 10 saniye kadar sonra aynı kıpırdanma ve yine hareket ettirmek zorunda kalıyorum, hatta çoğu zaman bunun psikolojik bir şey olduğuna kendimi inandırmaya çalışarak(çünkü dediğim gibi hiç böyle bir rahatsızlık olduğundan haberim yoktu) hareket ettirmemeyi deniyordum ne kadar dişimi sıksamda artık bir süre sonra istem dışı hareket ettiriyordum. az önce biraz internetten araştırmamla buldum aynen benim şikayetçi olduğum şeylerle tarif ediliyormuş, hastaların tarifi bacak gıdıklanması, hareket ettirme dürtüsü vs.. imiş. bu çok sinir bozucu bir şey nasıl tarif edeyim bunu yıllardır çekiyorum ve inanın bıktım araştırdım ama anlayamadım hangi doktora gidilir bunun için? aranızda bunu yaşayan varmı geceleri hiç uyutmuyor rahat ettirmiyor ne doktoruna gideyim ben bunun için ve birde sanırım kürler de varmış bilemedim umarım aranızda bilenler vardır... yardımcı olursanız çok mutlu olurum...
teşekkür ederim. uyku bozuklukları diye bir bölüm olduğunu bilmiyordum, tavsiyen için çok sağol :)
psikolojik olduğunu ilk başta bende düşünüyordum ama nette araştırırken gördüm bazı ilaçlar demir eksikliği vs birşeylerden kaynaklı olabileceği de yazıyor, şu an benim bacağım alçıda olmasına rağmen oluyor nasıl rahatsız edici bir şey anlatamam![]()
Merhaba
Genellikle insanlar bacak tiki ile huzursuz bacak sendromunu karıştırırlar. Ki bacak tiki huzursuz bacak sendromu yanında öpülüp başa koyulması gereken bir durumdur. Bu sendromu tarif edebilmek neredeyse imkansızdır. Ağrı ya da acı değildir hissedilen. Sanıldığı gibi bacak titretme mevzusu da değildir. Bacakların içinde yürüyen bir tırtıl var ve bu tırtıl sık periyotlarla bacak kaslarına kafa atıyor. Durum budur aslında. Tırtılın dolaşma safhasında huzursuzluk, kafa atma safhasında ise bacağı hareket ettirme isteği hasıl olur. Meselenin özü şudur ki, tik değildir. Ben huzursuz bacak sendromunu yaşadığım dönemde, şehirler arası otobüsünde ayağa kalkıp yürümüş hatta ayakta yolculuk yapmıştım. O denli asap bozucu bir illettir. Geceleri uyuyamaz sinirden duvarı tekmelerdim. Netice itibariyle bacaklarımda morluklar oluşurdu.
Geçici tedavileri vardı duyduğum kadarıyla. Ben bunu yaşadığım tüm dönemlerde stres halindeydim. Dolayısıyla stresten kaynaklandığını düşünüyorum. Çok şükür bir süredir yaşamıyorum. Lakin birkaç öneride bulunabilirim. Sendromu yaşadığın vakit nerede olursan ol yürü. Kısa bir mesafe de olur uzun da. Ilık su tut bacaklarına. Bunun da ciddi faydası oluyor. Oturup geçmesini bekleme. Ya su tut ya da mutlaka yürü. Bacaklarına masaj yapman da bu hissi azaltabiliyor. Çok geçmiş olsun.
8-9 yaşımdan beri çekiyorum sanırım bu sıkıntıyı.
Küçükken bende adını koyamazdım,aynı sizin gibi şikayetlerimi dr a anlattım..Tarifi çok zor anlatırken,(bacak gıdıklanması,dalgalanması vs)ama genede kendimiz bile inanmıyoruz tarif ederken belkide.
Bu adı koyulamayan sıkıntı 'huzursuz bacak sendromu'ymuş meğer..
Uzun zaman oldu yaşadığım şeyin ne olduğunu öğreneli,ama tedavisi yok sanırım.(yalan olmasın)
Çok iyi bir dr a anlatmama rağmen,beni kendi bile zor anlamıştı sanki,ve tedavi vermedi sanırım ,çok uzun zaman oldu..
Özellikle yatak soğukken oluyor dikkat edin,bacağım donuyor sanki,aslında diğer bacağım sıcak..
Gıdıklanan bacağa dokunduğumda oda sıcak aslında,ama bana öyle bir his geliyor buz gibi..ve sürekli gıdıklanan..
Tamda uykuya dalarken oluyor bu,bilinç açıldıkça,gıdıklanmada geçiyor.
Çok geçmiş olsun,yalnız değilsiniz:)
Of,şimdi daha çok üzüldüm durumunuza,çok çok geçmişler olsun.
Nasıl bir his olduğunu bildiğim için,gerçekten çok üzüldüm ..Alçılı halde kim bilir nasıl berbat bir duygudur((
Allah başka dert,sıkıntı vermesin arkadaşım,bunlar sıkıntı versede hamd olsun ufak tefek şeyler.
Gıdıklanma geldiğinde uyanmaya çalış,uykuya dalmaya çalıştıkça geçmiyor bu gıcık his.
Ayrıca psikolojik değil bu bence,bariz iyide olsan,kötüde olsan giriyor melet bünyeye..
sanırım istanbulda yaşıyorsunuz istinye devlet hastanesinde nörolojıde gülengül torun adlı bir dr var çok iyi bir dr dur bir görünün isterseniz.![]()
çok teşekkür ederim :) evet haklısınız Allah büyük dertler vermesin.
ben de aksine gıdıklanma geldiğinde tam uyumaya hazırlıklı olduğum için hiç uyanmaya çalışmadım, arkadaşlar soğuk su yürüme demişler mesela uykulu olduğum için hiç kalkmadım yataktan uykuya dalmaya çalışarak geçmesini bekliyordum demek öyle yapmamak gerekiyormuşsizin doktor bi tedavi uygulamadıysa nasıl geçti peki? hala sürüyor mu bu durum?
teşekkürler :) evet istanbuldayım ama ben oraya çok uzak kalıyorum malesef yine de buradan sonuç alamazsan oraya giderim mecburen
tam olarak anlattığınız gibi evet içinde birşey var sanki geziniyor gerçektende tarif etmesi anlatması çok zor, tavsiyelerinizi uygulayacağım, peki siz bunun için doktora gittiniz mi nasıl geçti?