Huzursuz bacak sendromu ???

Perizekaaaali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
319
25
38
Adana
Arkadaslar bişey soracam bilgisi olan lütfen yazsin. Benim 8yasinda bir yigenim var geceleri uyurken ayaklari hareket ediyormus gozlerimi kapattigimda kendiliğinden oynuyor agrisinda uyuyamiyorum diyor huzursuz bacak sendromumu bu? Daha öncede uykuda titreme geliyordu bagiriyor resmen uykuda cirpiniyordu. Ablam yarin doktora goturecek uyku apnesimi huzursuz bacakmi baska biseymi anlamadik gitti. Bide arkadaslar hangi bölüme götursun ?

canım nöroloğamı götürse acaba..bendede var huzursuz bacak sendromu ama yeğeninşzşnki biraz fazla gibi geldi...

canım babamda hem uyku apnesi hem huysuz bacak sendromu var. nöroloji uzmanına gidiyor.

canım babamda hem uyku apnesi hem huysuz bacak sendromu var. nöroloji uzmanına gidiyor.

doğru teşhiste bulunmşum nörolog konusunda ben hiç gitmedim dr ada neden oluyormuş acaba tedavisi varmı huzursuz bacak sendromunun..

doğru teşhiste bulunmşum nörolog konusunda ben hiç gitmedim dr ada neden oluyormuş acaba tedavisi varmı huzursuz bacak sendromunun..

canım babam makinesız uyuyamaz. o uyku apnesinden kaynaklanıyor. huysuz bacak sendromu için ilaç kullanıyor. bir de doktor hareket etmesi gerektiğini söyledi. uzun süre oturunca kan dolaşımı azaldığı için bacak oynamaya başlayabilirmiş. kesin tedavisi var mı bilmiyorum inan. değişik bir hastalık. mesela gün içide bir şeye üzülsün sinirlensin gece başlıyor eli ayağı oynamaya. ama adam horul horul uyuyor:/ aslında uyumuyor işte. uyku kalitesini bozuyor.

teşekkür ederim canım şu bacak sendromu sinir bozucu allah beterinden korusun..ne yapsan bilemiyorsun sanki karıncalanma gibi ama tam öylede değil garip bir şey:44:

teşekkür ederim canım şu bacak sendromu sinir bozucu allah beterinden korusun..ne yapsan bilemiyorsun sanki karıncalanma gibi ama tam öylede değil garip bir şey:44:

rica ederim canım. adından dolayı insanlar pek ciddiye almıyor ama ciddi bir şey aslında. geçmiş olsun bu arada. komik olan babamın gittiği doktor da aynı hastalıktan müzdarip kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı

ciddimisin........

Huzursuz bacak sendromu ayak sallamaksa bende küçüklüğümden beri var ama bana bi zararı yok küçükkende ayağımı sallıyarak uyurmuşum şimdide genelde sallarım bi bacağımı veya kendim sallanırım hastamıyım ben

ciddimisin........

valla öyle

yok canım öyle olmuyor. misal uykudasın tir tir titriyor vucudun yada farkında değilsin tekme atar gibi ayağını indirip kaldırıyorsun. bazı geceler babam yataktan düşmesin diye annemin onu tuttuğunu bilirim :/
bilinçli yapılan bişey değil yanii

He anladım canım mesela şuanda ayağımı sallıyodum bunu yazarken farkedip durdum ama duruncada garip hissediyorum kendimi yapmak istiyorum alışkanlık heralde

He anladım canım mesela şuanda ayağımı sallıyodum bunu yazarken farkedip durdum ama duruncada garip hissediyorum kendimi yapmak istiyorum alışkanlık heralde

böyle karıncalanma hissi gibi bir şey oluyormu yerinde tutsan tutamıyorsun mecburen kıbırdatıp duruyorsun gibi..:44:

Huzursuz bacak sendromu genelde magnezyum eksikliginden kaynaklaniyor.Bu derde sahip olanlar magnezyumla birlikte B vitamini takviyesi yaparlarsa bu durumdan kurtulurlar.

Ama 8 yasindaki cocukta görülen bu kadar basit degil.En kisa sürede nörologa götürün.Cünkü bu HBSendromu degil.

böyle karıncalanma hissi gibi bir şey oluyormu yerinde tutsan tutamıyorsun mecburen kıbırdatıp duruyorsun gibi..:44:

Öyle karıncalanma değilde mesela farkında olmadan sallıyorum huy işte farkedip durunca gene sallamak istiyorum garip hissediyorum kendimi sallamassam sonra kendi kendine duruyor işte gene ben farketmeden

Öyle karıncalanma değilde mesela farkında olmadan sallıyorum huy işte farkedip durunca gene sallamak istiyorum garip hissediyorum kendimi sallamassam sonra kendi kendine duruyor işte gene ben farketmeden

benimkinde bacaklarımda değişik hisler oluyor belki seninkide huzursuz bacak sendromudur ama..

annemde var huzursuz bacak sendromu.. sürekli karıncalanıyor ve yanıyor derdi ve kendi sallardı rahatsızlıktan dolayı.. sabaha kadar evin içinde dolaştığı günler olurdu(halen oluyor) iki senedir ilaç kullanıyor.. sanırım parkinson hastalarına verilen bi ilaç veriyor dr.lar..

arkadaşlar bu huysuz bacak bende de var. ilaç kullanıp sonuç alan var mı yani o sinir eden hissi alıyor mu?

bir de huysuz bacak diye geçiyoruz acaba kolda da yaşandığını gören var mı geçen gün ne bacağın rahatsızlığı geçti yetmezmiş gibi kola da sahip çıkamadım :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…