Huzursuz bacak sendromu bunalımı:(

sut icemiyorsaniz ayran yapip icin,yogurt corbasi yiyin peynir bolca yiyin ama ne yapin edin kalsiyumu arttirin.
bende sut icemiyorum ama gunde yarim litreden asagi olmayacak sekilde kefir iciyorum.
25 haftalik hamileyim bende,bebekler ozellikle bu aylardan itibaren vucuttaki kalsiyum namina ne var ne yok cekiyor ,oyuzden kimi annelerin disleri curuyor tirnaklari kirilmaya basliyor,bacaklari geceleri kasiliyor.
Cok haklisiniz. Ben fazla peynir yiyordum o yeterli dedim ama peynir kalsiyum degil protein olarak sayiliyormus yeni yeni yogurt yemeye başladım icine biraz bal da ekliyorum bir de vakit bulanilirsem meyveli süt yapiyim diyorum hani belki icebilirim diye. Hissediyorum kalsiyum eksikligini bunyemde ondan kaynaklaniyor demekki.

Onu kullanmaya basladiginizda;gececektir.bende hamileligimde yasamistim.oyle kramp giriyordukiii yerimden kalkamiyor;donemiyordum bile.kullaninca gecti .

Bu huzursuz bacak sendromu denen şey eğer Bacağın kasılması ve acımasıysa bende gebeliğin sonlarında yaşamıştım. Sabah vakti eşim uyanıp masaj yapıyordu ancak iyileşiyordu. Doktorum mg hapı vermişti suya atılıp çözünen kocaman bişey:) iyi gelmişti.

Onu kullanmaya basladiginizda;gececektir.bende hamileligimde yasamistim.oyle kramp giriyordukiii yerimden kalkamiyor;donemiyordum bile.kullaninca gecti .
Bu huzursuz bacak sendromu denen şey eğer Bacağın kasılması ve acımasıysa bende gebeliğin sonlarında yaşamıştım. Sabah vakti eşim uyanıp masaj yapıyordu ancak iyileşiyordu. Doktorum mg hapı vermişti suya atılıp çözünen kocaman bişey:) iyi gelmişti.
Aaa cok sevindim valla tesekkurler paylasim icin en kisa zamanda doktoruma danisip alayim ilaci. Yalniz mide bulandıran bir sey degildir umarim cunku glikoz cok rahatsiz ettigi icin seker yuklemesi bile yaptiramadim. Midem almazsa icer icmez kusuyorum..

Imdaaaaat sizin yazinizi okuyunca bende de gariplikler basladi. Uyuycam.uyuyamiyorum. gittim bacak islattim yatakta makas hareketleri yan donme yastik dondurmece.. napcagimi bilemiyorum su an :(

Magnezyum destegi alirsaniz azalacagina inaniyorum benim de var malesef hamile degilim ama. Bir de bu isin püf noktasi cok uykunuz gelmeden uyumaya calismak. uyuklamaya başlarsanız başlıyor ve hic uyuyamiyorsunuz. Bir de basladiysa rahatsiz olan bacaginizin ustune yatmaya calisin

Magnezyum destegi alirsaniz azalacagina inaniyorum benim de var malesef hamile degilim ama. Bir de bu isin püf noktasi cok uykunuz gelmeden uyumaya calismak. uyuklamaya başlarsanız başlıyor ve hic uyuyamiyorsunuz. Bir de basladiysa rahatsiz olan bacaginizin ustune yatmaya calisin
Ayaklarimin alti yaniyor ozellikle dizlerimi kirip sirt ustu yatıyorum ayaklarimi yataga basarak ama hamile oldugum icin rahatsiz oluyorum sirt ustu yatmaktan..her turlusunu denedim hani boyle yataga girer girmez uyusam sikinti olmayacak sanki ama o da olmuyor..

Bana daha lise baslarinda olurdu bu illet.
Oncelikle bunun en buyuk ilaci dusunmemek, zaten pekte belirlenmis bir ilaci yok.
Ama lise de bir ogretmenime de oluyordu, bana soguk suya buz atip ayaklarini 5 dakika kadar o suda beklettigini, ardindan kurulayip aktarlarda satilan masaj yagini rahatlayincaya kadar ovalayarak surdugunu ve ayaginin altina 2 yastik alarak yani ayagini yuksekte tutarak uyudugunu soyledi, hemen o masaj yagini aldim denedim ve 1 hafta sonra artik uykunun ne oldugunu anladim:KK200: O zamandan sonra yilda 1-2 kere olur ama o da rahatsiz etmez beni.
Bu anlattigimi yapmadiysaniz yapmanizi tavsiye ederim. Ama gebelikle ilgisini bilmiyorum :)

Bana daha lise baslarinda olurdu bu illet.
Oncelikle bunun en buyuk ilaci dusunmemek, zaten pekte belirlenmis bir ilaci yok.
Ama lise de bir ogretmenime de oluyordu, bana soguk suya buz atip ayaklarini 5 dakika kadar o suda beklettigini, ardindan kurulayip aktarlarda satilan masaj yagini rahatlayincaya kadar ovalayarak surdugunu ve ayaginin altina 2 yastik alarak yani ayagini yuksekte tutarak uyudugunu soyledi, hemen o masaj yagini aldim denedim ve 1 hafta sonra artik uykunun ne oldugunu anladim:KK200: O zamandan sonra yilda 1-2 kere olur ama o da rahatsiz etmez beni.
Bu anlattigimi yapmadiysaniz yapmanizi tavsiye ederim. Ama gebelikle ilgisini bilmiyorum :)
Ayy canim valla o masaj yagini bulsam suan evden cikar alirim ama soguk buzlu su usutmeme neden olur diye korkuyorum hamilelikte usutmek problem.. Bugun esime masaj yaptiricam bakalim ise yarar insallah

Öncelikle geçmiş olsun. Ben hamilede değilim ama bendede var. Gerçekten zor oluyo sabahlara kadar uyutmuyodu benide. Bir nöroloji doktoruna giderseniz iyi olur. Bana bir ilaç verdi ve büyük oranda faydasını gördüm. Özellikle stresli üzüntülü zamanlarda daha çok ortaya çıkıyor. Birde denemedim ama saraçoğlu kesin çözümü diye bir bitki söylemişti adını unuttum nette bulabilirsiniz. Tekrar yaşarsam onu denemeyi düşünüyorum.
Bnm eşimde var sanırım bu durum
Agrısı vs yok ancak farkında olmadan süreklı ayaklarını bacaklarını oynatıyor
Özellikle uykuda bni çok zorluyor bu durum.
Huxursuz bacakta illa ağrı olmalı mı ?

Kasılma acıma değilde, "içten gelen garip bi his var, sürekli hareket ettirmek isteği oluyor, bu da uyutmuyor. Benim tek sol bacağımda oluyor, hamilelikte artmıştı Doğumdan sonra gecti şimdi ama yazın sıcakta çok artıyor. Soğuk su ve kolonya biraz rahatlatıyor

Geçmiş olsun öncelikle. Hayır hiç ağrı olmuyor. Ama adı üstünde bacaktabi huzursuzluk sürekli hareket ettirme sallama hissi oluyor. Hatta sallamadan duramıyosunuz. En şiddetli zamanlarındada gerdirme hissi oluyor. Sabaha kadar duvara dayayıp gerdidiğim zamanlar oluyodu. Ama ağrı hiç olmuyor.
Bnm eşimde var sanırım bu durum
Agrısı vs yok ancak farkında olmadan süreklı ayaklarını bacaklarını oynatıyor
Özellikle uykuda bni çok zorluyor bu durum.
Huxursuz bacakta illa ağrı olmalı mı ?

Geçmiş olsun öncelikle. Hayır hiç ağrı olmuyor. Ama adı üstünde bacaktabi huzursuzluk sürekli hareket ettirme sallama hissi oluyor. Hatta sallamadan duramıyosunuz. En şiddetli zamanlarındada gerdirme hissi oluyor. Sabaha kadar duvara dayayıp gerdidiğim zamanlar oluyodu. Ama ağrı hiç olmuyor.
teşekkür ederim
ilaç tedavisi ike gecıyor mu
ben hep uykusuz kalıyorum esımın bu davranısı yuzunden ama bırsey de dıyemıyorum çnk isteyerek yapmadıgını bılıyorum

teşekkür ederim
ilaç tedavisi ike gecıyor mu
ben hep uykusuz kalıyorum esımın bu davranısı yuzunden ama bırsey de dıyemıyorum çnk isteyerek yapmadıgını bılıyorum
İlaç bende kullandığım sürece etkiliydi evet. Ama bırakınca eskisi kadar yoğun olmasada ara ara devam etti şikayetlerim. Saraçoğlu bu hastalığın kesin çözümü olarak bi bitki kürü vermişti tv de. Onu araştırıp denetin derim.

İlaç bende kullandığım sürece etkiliydi evet. Ama bırakınca eskisi kadar yoğun olmasada ara ara devam etti şikayetlerim. Saraçoğlu bu hastalığın kesin çözümü olarak bi bitki kürü vermişti tv de. Onu araştırıp denetin derim.
Tşk ler bakayım ben de

Back
X