• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuz bağırsak sendromu olan var mı

Çalışıyor musunuz peki bu hastalığı iş hayatıyla nasıl yürütüyorsunuz
Çalışıyorum. Zorladığı zamanlar oluyor ama mesela neyden sonra ağrı olduğunu öğrenince ayarlamaya başladım. Mesela çay kahve tetikliyor toplantı veya önemli bir şey varsa içmiyorum asla. Müsait olunca içiyorum. Alakasız anlarda olunca da ortamı yönetiyorum bir şekilde napim..

Arkadaşlar çok çaresizim huzursuz bağırsak sendromu var ishalli olan şeklinde bu hastalığa sahip olan var mı nasıl tedavi uyguladınız öğretmenim çok zorluk çekiyorum
Çok geçmiş olsun.
Bende de var maalesef. Sebebi çoğunlukla stres, mükemmelliyetçilik düşüncesi, her şeye yetişmeye çalışma, yetersizlik hissi vs. gibi uzatabiliriz.
Çok az bir kısmı yediklerinizle alakalı. Onu da FODMAP diyetiyle halledebilirsiniz.

Başka bu hastalığa sahip olanlar var mı lütfen fikir paylaşımı yaparsak çok mutlu olurum iyi gelen şeyleri falan paylaşırsanız👍🏻

Bende var mı bilmiyorum doktora görünmedim ama yıllardır ishal sorunu ile yaşıyorum. Bazı besinlerin sebep olduğunu zamanla anlamıştım ama sanırım en çok süt ve ürünleri ve gluten sebep oluyor. Bu ara sağlıklı beslenmeye başladım ve ilginç bir şekilde bu sorunu yaşamadım. Bir de psikolojik olduğunu yazan arkadaşa katılıyorum bir dönem panik atak yaşamıştım ordan kalan bir durum oldu bana da.

Arkadaşlar çok çaresizim huzursuz bağırsak sendromu var ishalli olan şeklinde bu hastalığa sahip olan var mı nasıl tedavi uyguladınız öğretmenim çok zorluk çekiyorum
Merhaba bende var mı bilmiyorum ama her gün gaz sorunum var ve sol tarafımda batma hissi var ve dışkım hiç normal değil neredeyse 7 aydır hiç normal dışkı yapmadım hep sulu ve parça parça ya anksiyetem olduğu için doktora gitmeye korkuyorum sizde de öyle mi??

Çok geçmiş olsun.
Bende de var maalesef. Sebebi çoğunlukla stres, mükemmelliyetçilik düşüncesi, her şeye yetişmeye çalışma, yetersizlik hissi vs. gibi uzatabiliriz.
Çok az bir kısmı yediklerinizle alakalı. Onu da FODMAP diyetiyle halledebilirsiniz.
Sizde de dışkılama da sorun var mı ya İbs mi ben tanı koyamadım dışkınız afedersiniz hergün farklı mı?

Merhaba bende var mı bilmiyorum ama her gün gaz sorunum var ve sol tarafımda batma hissi var ve dışkım hiç normal değil neredeyse 7 aydır hiç normal dışkı yapmadım hep sulu ve parça parça ya anksiyetem olduğu için doktora gitmeye korkuyorum sizde de öyle mi??
merhabalar 2 sene aynı problemi çektim gitmediğim doktor kalmadı kullanmadığım ilaç probiyotik kalmadı kolonoskopi endoskopi yaptırdım. en son sorunumu gecen hafta anneannemin gün arkadaşı teyze çözdü. göbeğim düşmüş 😂 ve çektirdim göbeğimi 1 haftadır rahatım

Evet kesinlikle böyle benimde anksiyete var

Başka bu hastalığa sahip olanlar var mı lütfen fikir paylaşımı yaparsak çok mutlu olurum iyi gelen şeyleri falan paylaşırsanız👍🏻
Bende de var ayrıca panik atak ve anksiyete de var. Stresin tetiklediğini düşünüyorum. Mesela geçenlerde bir günde 4 kez deprem oldu panikledim. Ondan sonra yine ishal. Ben diyetisyenle görüştüm. Gluteni kestim. Ekmeği de glutensiz yiyorum. İshal yapan yiceklerden uzak duruyorum. Dikkat ettiğim sürece arada bir azcik yediğim makarna dokunmuyor mesela. Bide kişiye özel. Diyetisyen de biraz deneme yanılma yöntemiyle ilerlemek gerekiyor demişti. Rahatsız olduğunuzda ne yediğinizzi not alabilirsiniz mesela

Bende de var ayrıca panik atak ve anksiyete de var. Stresin tetiklediğini düşünüyorum. Mesela geçenlerde bir günde 4 kez deprem oldu panikledim. Ondan sonra yine ishal. Ben diyetisyenle görüştüm. Gluteni kestim. Ekmeği de glutensiz yiyorum. İshal yapan yiceklerden uzak duruyorum. Dikkat ettiğim sürece arada bir azcik yediğim makarna dokunmuyor mesela. Bide kişiye özel. Diyetisyen de biraz deneme yanılma yöntemiyle ilerlemek gerekiyor demişti. Rahatsız olduğunuzda ne yediğinizzi not alabilirsiniz mesela
Kefir yogurt tüketiyor musunuz ya da probiyotik takviye

Kefir yogurt tüketiyor musunuz ya da probiyotik takviye
Ara ara probiyotik takviye alıyorum kefir içmiyorum, yoğurt tüketiyorum. Ama bazı ibs hastalarında laktoz intolaransi da olabiliyor onu sen deneme yanılma yöntemiyle bul demişti diyetisyen Şüheda Bengisu Rodop Instagramdan takip edebilirsiniz ara ara bilgiler veriyor

Ayy ben ne çektim ne çektim anlatamam ishal bi yandan ağrı bi yandan
Tamamen yediklerimizden kaynaklı bacım senin neyin rahatsız ettiğini bil ve onu yemeyi bırak birde çok stres yaparsan daha çok oluyo emin ol sağlık ocağına veya dahiliye ye görün derim geçmiş olsun 💐
Aynen 👍🏻
Bana karbonhidrat yapıyor. 5 aylık hamile gibi göbeğim oluyor. Karbonhidratı ne zaman kessem 1 haftaya düm düz karnım.
Bir doktor parmağımdan kan aldı, test yaptı. Hassasiyetim olan yiyecekleri söyledi. Onda da çıktı.

Sizde de dışkılama da sorun var mı ya İbs mi ben tanı koyamadım dışkınız afedersiniz hergün farklı mı?
benimki ishal ağırlıklı ilerliyor. Kimi kabızlık kimi ishal kimi de karışık olabiliyormuş. Ama gerçekten bir şeye üzülmek bir şeye can sıkmak anında tetikliyor tuvalete koşuyorum ve besinleri hiç sindiremiyorum maalesef.

benimki ishal ağırlıklı ilerliyor. Kimi kabızlık kimi ishal kimi de karışık olabiliyormuş. Ama gerçekten bir şeye üzülmek bir şeye can sıkmak anında tetikliyor tuvalete koşuyorum ve besinleri hiç sindiremiyorum maalesef.
Her gün mü öyle peki hiç normali yok mu kusura bakmayın çok sordum :(

Back
X