• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalığım ve yurt odası

Canim benim de IBSim var yillardir. Cozumu yok diye dusunme. Yediklerinle kontrol edilebilir bi hastalik. Ben bi 10 yil cektikten sonra son 3-4 yildir kontrol etmeyi ogrendim. Tabii ki ogrenci iken cok zor yedigini kontrol etmek fakat elinden geldigince nelerin tetikledigini gozlemleyip azaltmaya calisabilirsin. En buyuk tetiklerinden birisi laktoz, yani sut ve sut urunleri. Onun disinda kisiden kisiye degisebiliyor. Bi de tabi stres de artiriyo ama onu kontrol etmek daha zor.

Ben yurtta kalsam oda 6 kişilik arkadaşlarımdan biri gaz çıkarsa uykuda, rahatsız olmam yahu insanlık hali. 6 kişiyi bir odaya mecbur eden sistem utansın. Tabi çook sık oluyorsa tedavisi falan varsa olmalısın ama hastalığını bilmiyorum. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun . İbs zor bir rahatsızlık . Ama Uyurken gaz çıkarmak normaldir . Arkadaşlarınız da yapıyor emin olun.
Tabi siz IBS’den dolayı geceleri biraz daha fazla gaz problemi yaşıyor olabilirsiniz . İbs için destekleyici tedaviler bulmaya çalışın.

Ölçülü kullanıldığında probiyotik açısından zengin olduğu için çok iyi geliyormuş. Kardesimde de bu problem var aynı hastalık olduğunu bilmiyordum. Bizzat doktor önermiş, diyet listesinde bile var.
Ah ben de yıllarca o önerdi bu önerdi diye deneyip durdum. Mahvetti midemi de bağırsaklarımi da. 13 yıldır IBS hastasıyım. Kefir yüzünden az kivranmadim. Sonunda pes ettim. Herkesin tetikleyici yiyecekleri farklı olabiliyor ama laktozlu ürünler birçok ibs hastasının kabusu diyebilirim.

Back
X