- 25 Ağustos 2014
- 21.456
- 51.718
- 798
- Konu Sahibi Hebehubele
Guzel arkadasim, bir de şu var, bu adam hata yapsa belki anlayıp duzeltir deriz ama bana bu adaminki doğrudan karakteri gibi geliyor.. Karakter degismiyor ne yazik ki.. Bu adamin aile yapisi, ozellikle annesi bu kafada ve ogluna doğduğu günden beri bunu işlemiş resmen, bilinçaltı dedigimiz mevzu.. Her şeyi öylesine kendilerine hak goruyolar ve baska insanlari oylesine hice sayiyorlar ki.. Sorsan veya konuşsan, eşin gayet mantikli konusur, eşinin ailesine saygılı olmaktan dem vurur belki de ama iste icraata gelince o bilincaltina islenen seylerle hareket ediyor, bilerek veya bilmeyerek.. O yuzden de boyle anormal davranislar sergiliyor, gecerli bir tane bile sebebi yokken.. Buna hastalik derken biraz da bunu kastediyorum ben, adam 30 yasindaysa 30 senedir bu telkinleri almış, o şekilde yetişmiş.. Yanlışlığını gorur belki, kabul de eder ama farkli sekilde davranamaz (istisnalar belki vardir).. Huylu huyundan vazgecmez dedigimiz olay iste..Aynen çünkü bir daha geri dönüşü yok bu yolun hayat çok tuhaf . Dedigim gibi taştim artik herşeyi gösterdim sira onda . Sabrederse yola gelirse ne ala gelmezse yapacak şeyler tükendi.
Esinin guzel huylari olabilir, cok iyi bi insan da olabilir özünde ama senin hassas noktan konusunda cok acayip bi noktada, bu nedenle zorlaniyorsun iste.. Ailesine duskun olmayan, görüşüp gorusmemeyi umursamayan biri olsaydın belki daha farkli yürürdü ama sen busun, ailene bagli ve duskunsun, gayet de normal, sacma davranan sen degilsin, burada haksizlik eden eşin.. Dusununce oyle anlamsiz ki.. "Benimle evlendin, ana babana gitmen benim bir lutfum!" Boyle şey olabilir mi? Neresinden tutsan elinde kalacak bi düşünce..
Zaten kafa yapisi bu oldugu icin, bugun aile sorun olur yarin arkadas.. Mesele zihniyette..
Ailene, degerlilerine deger vermeyen kişilere paspas olmayi kabul etmemek de en dogal hakkin..
Kendi ablasi neredeyse her gun kocasini alip babasinin evine gelecek, bunu cok normal gorecekler,
Allah korusun, seni kocana karsi kiskirtmak istemiyorum asla, bunlari sen de bildigin icin yazıyorum biraz da.. Bir de tecrubelerim belki ısık olur diyerek..
Bu kafa yapisi cok cok yaygin ve yaptiklari seyler genelde tamamen ayni.. Insan ordan da bilebiliyor..
Sen gerçekten iyi bi kizsin, masum ve temiz dusuncelisin, naif ve kırılgansın ve cok buyuk beklentiler icinde biri degilsin..
Rabbim sana bi ferahlik versin tez zamanda..