huzurum kalmadııı, aşk her şeyi çözer mi?...

cmrmre

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
9
0
0
Ankara
Selam arkadaşlar,

Benim derdimi kısaca şöyle anlatayım size...

25 yaşındayken ilk erkek arkadaşım oldu benim ona X diyelim, benden 3 yaş büyüktü. 6 yıl boyunca ilişkimiz devam etti. Beni el üstünde tuttu, değer verdi, anlayışlı, saygılı, fedakar, iyi aile çocuğuydu. Nitekim ben bu ilişki içindeyken hep bitirmek isteyen taraftım. Kalbim onun için hızla çarpmıyordu, bazen elini tutmak istemiyordum, bana çekici gelmiyordu. Sürekli monotonluk vardı. Sadece iyi insan diye bu kadar sene devam etti bu ilişki. İlişkinin son aylarında kalbimi çarptıran biri çıktı karşıma ona Y diyelim... Kendime engel olamadım. 7 yıllık ilişkimi bitirip onunla hayatıma devam etmek istedim. Bu arada bu ilişkim bittikten sonra X beni 1 kere bile arayıp döndürmeye çalışmadı...
Benim için doğru insan olduğunu düşündüğüm Y ile eski ilişkimi bitirdikten bir süre sonra onunla başladım... Her şey mükemmel gidiyordu çok mutluydum, kalbim pırpırdı... Sonra iş evlilik aşamasına kadar taşındı. Farklı şehirlerde olduğumuzdan kimin nereye yerleşeceği konusu aramızda inanılmaz büyük tartışmalara sebep oldu. İş artık şehir meselesinden çıkıp farklı boyutlara taşındı. Bu sürecin sonunda bütün huzurum, güvenim, ilişkiye olan inancım bitti. Kendimi bazen değersiz görüyorum. Bu ilişkide önümü göremediğimi düşünüyorum. Y bana deli gibi aşık, elinden geleni yapıyor, beni kaybetmemek için bir çok şey yapıyor(yaşadığım şehre gelmeyi kabul ederek)...Ben bitirdiğimde çabalıyor uğraşıyor ve beni kazanmak için elinden geleni yapıyor... Tabi tartışmalarımızda duyduklarım yaşananlar benim neye inanacağımı güveneceğimi sorgulatıyor. Y'yi seviyorum hala kalbim pırpır ama yaşadıklarım kolay şeyler değildi, bu yüzden çok düşünüyorum ilerde bu sıkıntılar katlanarak büyür mü diye.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,

16 yaşındayken ilk erkek arkadaşım oldu benim ona X diyelim, benden 4 yaş büyüktü. 7 yıl boyunca ilişkimiz devam etti. Beni el üstünde tuttu, değer verdi, anlayışlı, saygılı, fedakar, iyi aile çocuğuydu. Nitekim ben bu ilişki içindeyken hep bitirmek isteyen taraftım. Kalbim onun için hızla çarpmıyordu, bazen elini tutmak istemiyordum, bana çekici gelmiyordu. Sürekli monotonluk vardı. Sadece iyi insan diye bu kadar sene devam etti bu ilişki. İlişkinin son aylarında kalbimi çarptıran biri çıktı karşıma ona Y diyelim... Kendime engel olamadım. 7 yıllık ilişkimi bitirip onunla hayatıma devam etmek istedim. Bu arada bu ilişkim bittikten sonra X beni 1 kere bile arayıp döndürmeye çalışmadı...
Benim için doğru insan olduğunu düşündüğüm Y ile eski ilişkimi bitirdikten bir süre sonra onunla başladım... Her şey mükemmel gidiyordu çok mutluydum, kalbim pırpırdı... Sonra iş evlilik aşamasına kadar taşındı. Farklı şehirlerde olduğumuzdan kimin nereye yerleşeceği konusu aramızda inanılmaz büyük tartışmalara sebep oldu. İş artık şehir meselesinden çıkıp farklı boyutlara taşındı. Bu sürecin sonunda bütün huzurum, güvenim, ilişkiye olan inancım bitti. Kendimi bazen değersiz görüyorum. Bu ilişkide önümü göremediğimi düşünüyorum. Y bana deli gibi aşık, elinden geleni yapıyor, beni kaybetmemek için bir çok şey yapıyor(yaşadığım şehre gelmeyi kabul ederek)...Ben bitirdiğimde çabalıyor uğraşıyor ve beni kazanmak için elinden geleni yapıyor... Tabi tartışmalarımızda duyduklarım yaşananlar benim neye inanacağımı güveneceğimi sorgulatıyor. Y'yi seviyorum hala kalbim pırpır ama yaşadıklarım kolay şeyler değildi, bu yüzden çok düşünüyorum ilerde bu sıkıntılar katlanarak büyür mü diye... Şimdi aklıma eski erkek arkadaşım X geliyor, onunla ne kadar monoton da olsa huzurlu olduğum, değer gördüğüm... Nikahta belki de keramet vardı ve ben X ile evlenince aşık olacak çok mutlu olacaktım bilmiyorum en azından huzurlu olabilecektim... Aklımın eskiye dönmesi neyi gösteriyor. Sadece bu durum bu kadar karışık olduğu için mi onun huzurunu özlüyorum... Çünkü Y ile mutluyken aklıma bile gelmiyordu.. Kendimi kötü hissediyorum...Benim gibi birine neler söylersiniz?..

Bence ikisini de hayatından cıkar. Birinde aşkı birinde huzuru aramışsın, elinden giden tek şey inancın olacak yakında; aşka olan inancın.

X artık hayatımda yok zaten, ayrıldıktan sonra 1 kere bile arayıp döndürmeye de çalışmadı ne biliyim bi mesaj bile atmadı Ortak arkadaşımız da yoktu öyle birbirimize haber taşıyacak. Sadece ben kendi kendime acaba hata mı ettim diye düşünmeden edemez oldum.

X i aklından
Y i kalbinden çıkar.

hem aşkı,hem huzuru bir arada bulabileceğin bir Z:16: karşına mutlaka çıkar..

X artık hayatımda yok zaten, ayrıldıktan sonra 1 kere bile arayıp döndürmeye de çalışmadı ne biliyim bi mesaj bile atmadı Ortak arkadaşımız da yoktu öyle birbirimize haber taşıyacak. Sadece ben kendi kendime acaba hata mı ettim diye düşünmeden edemez oldum.

Ayrılan siz olmuşsunuz adam onurlu davranıp aramamış işte niye ulaşsın ki zaten.

Hala aklınıza o geliyorsa ve kıyas içine giriyorsanız evet hata yapmışsınız.

Ayrılan siz olmuşsunuz adam onurlu davranıp aramamış işte niye ulaşsın ki zaten.

Hala aklınıza o geliyorsa ve kıyas içine giriyorsanız evet hata yapmışsınız.

Kesinlikle çok gururlu bir insandı, bu yüzden aramamıştır ama, o da mı gerçekten bittiğine inandı da en azından çabalamadı bile diye düşünüyorum.

Sorun ne X te ne Y de bence
Sizin kavuşulmayanı daha mükemmel görmenizde
Kavuşunca da geri vites yaparak acaba öteki olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmenizde..

Bence artık Z yi düşünmelisiniz, X ve Y ile olmayacak gibi..

Yeni bir denkleme daha hoşgeldik. (Lütfen paragraf kullanın daha anlaşılır olur.)

X aklına geliyor çünkü Y ye aşık değilsin.
Y yi bırakamıyorsun çünkü X e dönme ihtimalin yok.
X e dönmezsin çünkü ona da aşık değilsin.
Sonuç olarak x ile de y ile de geleceğin olmayacak sadece uzatırsın böyle.

Seni de Z olarak ele alırsak ,

Z / (X+Y)= 0

Sorun sende sadece aşk herş eyi çözmez mantık da olmalı içerisinde.

X zaten soğumuştur senden sevmediğin zorlama bir ilişki sonuçta karşı taraf algılamaz Belki iyi aile çocuğu olması vicdanına yenik düşürdü ayrılamadı senden yada dediğin gibi aşırı gurur.

Biraz kafanı dinle yalnız kal tam olarak ne istiyorsun ona göre adım atarsın.

Kesinlikle çok gururlu bir insandı, bu yüzden aramamıştır ama, o da mı gerçekten bittiğine inandı da en azından çabalamadı bile diye düşünüyorum.

Sizin ellerinden kayıp gittiğinizi gördüğü için çabalamamıştır ya da gerçekten sevmemiştir, o da farklı denizlere acılmak istemiştir.

Selam arkadaşlar,

18 yaşındayken ilk erkek arkadaşım oldu benim ona X diyelim, benden 4 yaş büyüktü. 7 yıl boyunca ilişkimiz devam etti. Beni el üstünde tuttu, değer verdi, anlayışlı, saygılı, fedakar, iyi aile çocuğuydu. Nitekim ben bu ilişki içindeyken hep bitirmek isteyen taraftım. Kalbim onun için hızla çarpmıyordu, bazen elini tutmak istemiyordum, bana çekici gelmiyordu. Sürekli monotonluk vardı. Sadece iyi insan diye bu kadar sene devam etti bu ilişki. İlişkinin son aylarında kalbimi çarptıran biri çıktı karşıma ona Y diyelim... Kendime engel olamadım. 7 yıllık ilişkimi bitirip onunla hayatıma devam etmek istedim. Bu arada bu ilişkim bittikten sonra X beni 1 kere bile arayıp döndürmeye çalışmadı...
Benim için doğru insan olduğunu düşündüğüm Y ile eski ilişkimi bitirdikten bir süre sonra onunla başladım... Her şey mükemmel gidiyordu çok mutluydum, kalbim pırpırdı... Sonra iş evlilik aşamasına kadar taşındı. Farklı şehirlerde olduğumuzdan kimin nereye yerleşeceği konusu aramızda inanılmaz büyük tartışmalara sebep oldu. İş artık şehir meselesinden çıkıp farklı boyutlara taşındı. Bu sürecin sonunda bütün huzurum, güvenim, ilişkiye olan inancım bitti. Kendimi bazen değersiz görüyorum. Bu ilişkide önümü göremediğimi düşünüyorum. Y bana deli gibi aşık, elinden geleni yapıyor, beni kaybetmemek için bir çok şey yapıyor(yaşadığım şehre gelmeyi kabul ederek)...Ben bitirdiğimde çabalıyor uğraşıyor ve beni kazanmak için elinden geleni yapıyor... Tabi tartışmalarımızda duyduklarım yaşananlar benim neye inanacağımı güveneceğimi sorgulatıyor. Y'yi seviyorum hala kalbim pırpır ama yaşadıklarım kolay şeyler değildi, bu yüzden çok düşünüyorum ilerde bu sıkıntılar katlanarak büyür mü diye... Şimdi aklıma eski erkek arkadaşım X geliyor, onunla ne kadar monoton da olsa huzurlu olduğum, değer gördüğüm... Nikahta belki de keramet vardı ve ben X ile evlenince aşık olacak çok mutlu olacaktım bilmiyorum en azından huzurlu olabilecektim... Aklımın eskiye dönmesi neyi gösteriyor. Sadece bu durum bu kadar karışık olduğu için mi onun huzurunu özlüyorum... Çünkü Y ile mutluyken aklıma bile gelmiyordu.. Kendimi kötü hissediyorum...Benim gibi birine neler söylersiniz?..

ben x yada y yi hayatından çıkar demicem :) çünkü çıkar demekle olmuyor hiçbişe. ßence oturup kendini sorguLa. eline bir kalem kağıt al ve ikisiylede olan iyilikleri bi kağıda kötü hislerini bi kağıda yaz. younluk hangisinde ona bak :) saçma olabilir ilk basta ama gerçekten işe yarıyor. bu ikilemde bende çoK kaldm. ve o ikilemdeki insanla şuan nişanlym yaza düğünüm olcak çok mtluym:) yani o kişi y oluyor bende. her ilşkide her evlilik aşamsında sorunlar olucak elbette. bende çok şey yasadım kaçkez ayrılık drrecesne gldk hemde. aklm hep baska kişilere gitti geldi. olabiliyor yani. x 7 yılda aşık olmamıssın nikahta olmanda zor olurdu. sevgili diil dost gibiymiş o senin için anladğm kadaryla. ama bu insana kalbin çarpmıŞ. ve senin için yer değişikliği yapmıŞ. her sorun olduğunda böyle olursan hiç bi ilşkn sağlam kalmazki :) çünkü herkezle sorunlar yasıcaksın sorunsuz bi evlilik yada nişanlılık dönremi yok denilcek kadar azdır. karar tabiki senin:16:

ben x yada y yi hayatından çıkar demicem :) çünkü çıkar demekle olmuyor hiçbişe. ßence oturup kendini sorguLa. eline bir kalem kağıt al ve ikisiylede olan iyilikleri bi kağıda kötü hislerini bi kağıda yaz. younluk hangisinde ona bak :) saçma olabilir ilk basta ama gerçekten işe yarıyor. bu ikilemde bende çoK kaldm. ve o ikilemdeki insanla şuan nişanlym yaza düğünüm olcak çok mtluym:) yani o kişi y oluyor bende. her ilşkide her evlilik aşamsında sorunlar olucak elbette. bende çok şey yasadım kaçkez ayrılık drrecesne gldk hemde. aklm hep baska kişilere gitti geldi. olabiliyor yani. x 7 yılda aşık olmamıssın nikahta olmanda zor olurdu. sevgili diil dost gibiymiş o senin için anladğm kadaryla. ama bu insana kalbin çarpmıŞ. ve senin için yer değişikliği yapmıŞ. her sorun olduğunda böyle olursan hiç bi ilşkn sağlam kalmazki :) çünkü herkezle sorunlar yasıcaksın sorunsuz bi evlilik yada nişanlılık dönremi yok denilcek kadar azdır. karar tabiki senin:16:

Gerçekten samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi her sorun olduğunda böyle olursam hiçbir ilişki sağlam kalmaz, güçlü olmayı becerebilmem lazım..

Şimdi X doğru olanı yapmış belliki sizin gerçekten bitirdiğinizi anlamış kim bilir Y yide bi şekilde öğrenmiştir belki.
Y ye gelince, siz elde ettiğinizde herşey bitti sanıyosunuz arkadaşım.
Ama ne yazık ki bu düşünceleri dile getirmeniz (yanlış anlaşılmıyım kötü bişey demiyorum) ikisinden de vazgeçmiş olduğunuzu gösteriyor.

Şimdi X doğru olanı yapmış belliki sizin gerçekten bitirdiğinizi anlamış kim bilir Y yide bi şekilde öğrenmiştir belki.
Y ye gelince, siz elde ettiğinizde herşey bitti sanıyosunuz arkadaşım.
Ama ne yazık ki bu düşünceleri dile getirmeniz (yanlış anlaşılmıyım kötü bişey demiyorum) ikisinden de vazgeçmiş olduğunuzu gösteriyor.

Y'yi hala seviyorum, onu kaybedersem pişmanlık yaşarım bunu biliyorum, sadece korkularım ağır basıyor, bir bilinmeze mi gidiyorum diye... Aslında vazgeçmiş değilim ama korkuyorum...

senin aklın karışmış X cazip geliyor Y den ayrılsan Xe dönsen o seni kabul etse hadi ilk günden pişman olacaksın buraya yazıyorum :40:

senin aklın karışmış X cazip geliyor Y den ayrılsan Xe dönsen o seni kabul etse hadi ilk günden pişman olacaksın buraya yazıyorum :40:

ben de kendi kendime bunu düşünüyorum, benim aklım karışmış ki hem de nasıllll... inşallah en hayırlısı olur hakkımda :(

Hani derler ya; en kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir diye sizin ki o hesaba doğru gidiyor.Her iki yaşadıklarınızın sonucu üzüleceksiniz ama belirli zamandan sonra atlatacaksınız.Tıpkı X ile monotonluk varken Y ile tanışıp heyecanı yakaladınız.Emin olun denenmeşi denemek en kötüsüdür.Bana kalırsa aşkı hayatınızdan belirli süre uzak tutun.Farklı çevreler edinip, kafanızı başka meşgalerle doldurun.

Hani derler ya; en kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir diye sizin ki o hesaba doğru gidiyor.Her iki yaşadıklarınızın sonucu üzüleceksiniz ama belirli zamandan sonra atlatacaksınız.Tıpkı X ile monotonluk varken Y ile tanışıp heyecanı yakaladınız.Emin olun denenmeşi denemek en kötüsüdür.Bana kalırsa aşkı hayatınızdan belirli süre uzak tutun.Farklı çevreler edinip, kafanızı başka meşgalerle doldurun.

evet en kötü karar kararsızlıktan iyidir... sanki neye karar versem ne yapsam pişman olacakmışım gibi...biraz zamana bırakmak en iyisi olacak sanırım...

ilişkimde aşamadığım bir sorun da son zamanlarda meydana geldi ondan aklım çok karışıyor sanırım, önceleri ona yüzde yüz güvenirken bu süreçte güven eksikliği taşımaya başladım. Bizim mevzumuz şehir değiştirme üzerine olunca ve ben resti çekip o kabul edince acaba gelip geri dönme şeklinde mi kabul etti diye düşünmeden edemez oldum.

Çünkü Y çok anneci, annesi de ona çok düşkün. Nasıl oldu da rıza gösterdi diye sorduğumda benim burada mutsuz olmamı istemedi zor da olsa kabullendi diyor. Etrafımdaki herkes ise geri döner kesinlikle diyor. Ona sorduğumda çocuk oyuncağı olmadığını, şartlanamdığını ama yapamazsa dönebileceğini söylüyor. Ama işte süreci ele aldığımda yüzde yüz doğru söylüyor gibi düşünemiyorum. Bir gün dönmeyi kesin isteyecek gibi. Belki zamanı geldiğinde şartlara göre hareket edilir ama bu konunun önceden açılması içimi rahat ettirmiyor işte...

Bu tip problemler olmadan önce nereye olursa giderim gibi düşünüyordum ama şimdi acaba arkamdan iş mi çevriliyor düşüncesi olunca, korkak oldum...

Back
X