- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
- Konu Sahibi gitmekgerekbudiyardan
Off asıl sorun 13 kişi birlikte yaşamaktan geçiyor bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mutfak ona ait. Ben evi supurgeye çekme silme toz alma. Büyük gorumce eltimin iki cocuguna bakma, ben esim ve kızımın elbiseleri hariç,evin geri kalan fertlerinin elbiseleri ütüsu . diğer gorumcem de sözde tuvalet banyo temizligi ona ait ama yapmıyorElti ne iş görüyor pardon? ?
Siz de gorumcesiniz sanırımBende yengeler, veletler bilmem ne 13 kisi bir eve tıkılmış olsam psikolojim altüst olurdu heralde herkes sizin kadar sabirli ve tahamullu degil. Eltinle ikiniz evlenmisdiniz dolusmuşsunuz bir eve coluk cocuk.. Bıkmışlardır haliyle odasindan cikmamasida gayet doğal. Mutlu oluncak bir ortam yok zaten
Eğer hepimiz bi çatı altındaysak hepimizin özverili olması lazım yoksa olmaz, ben tabiki onlara da hak veriyorum yeri gelince ama ben zaten onlari sıkacak hicbisey yapmıyorum. Ben veya başkası farketmez biz gelin olarak gelmesek zaten baskalari gelirdi.Siz de gorumcesiniz sanırım![]()
Eğer hepimiz bi çatı altındaysak hepimizin özverili olması lazım yoksa olmaz, ben tabiki onlara da hak veriyorum yeri gelince ama ben zaten onlari sıkacak hicbisey yapmıyorum. Ben veya başkası farketmez biz gelin olarak gelmesek zaten baskalari gelirdi.
Bunlar dublexte oturuyorlarmış da 13 kişiyi dubleks de kaldırmaz ki ya.Hesapladım Ziyagil ailesi de 13 kişi oturdukları ev 5498 katlı ama öyle de bir durum var.
Ciddi misinizBence bu şartlarda o ev gayet huzurlu daha fazlası olamaz
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil fakat mecbursan çekersin,yoksa bende istemem kimse benim kahrimi çekmesin bende aynı şekil cekmiyim,gorumce olsaydınız kötü gorumcesiniz derdim ama kardesim yok diyorsunuz o zaman sizinki yasamadan yargılamak oluyor.13 kisi ayni eve gelin olmaya kaç kisi gelirdi tartisilir. Gorumce degilim hic kardesimde yok. Bence sizi çekmek zorunda ve özverili olmak zorunda degiller. Şahsen bende kalabalik sevmem. Ayni eve yengeler onlarin cocugu filan doluşsa o karmaşada çokta sabırlı olamazdım bicok kisi olamaz.
Meraba kızlar..
Önceki bir kaç konumdan bilenler hatırlar,ben 13 kişiyle beraber aynı evde yaşıyorum. Iki bekar gorumcem var biri 35 diğeri 28 yaşında.
Çoğu zaman ikisini de hazmedemiyorum gerçekten sinirlerim alt üst oluyor. Sorunum şu ;büyük görümcem bu yaşına kadar hep anne babasina kardeşlerine hizmet etmiş biri ve ezilmiş ki buna bende şahit oluyorum. Mesela diğer görümcemin her işini o yapar, odasını temizler elbiselerini yıkar ütüler aynı zamanda eltimle kocasının da elbise ütü işlerini o yapar, iki çocuğuna da o bakar. Ben kendi elbiselerimi geldiğim günden beri ben yıkayıp ben ütülerim dedim,yapıyorum da.Ama bu görümcemin bitmek bilmeyen suratsizliklari,laf carpmalari,sürekli isyan modunda olması,7\24 arabesk dinleyip ağlaması benim gercekten gün içinde çok tadimi bozuyor.
İlk zamanlar üzülürdüm onun için hatta gep gidip sorardim neyin var anlatmak ister misin diye,ama onun lafının başı sonu eltimin dedikodusu ,bütün yükun onun üzerinde olmasıydı. Öyle ki eltimden onun yüzünden nefret ettiğim bile oldu. Sonra durdum düşündüm bu benim yanımda eltimi kötüluyosa,onun yanında da beni kötülüyodur dedim.
Ve ona şunu dedim gereksiz yere bana surat asarsan bende seninle konuşmam dedim sebep ne olursa olsun başkasına sinirlendiysen bana surat yapmanın anlamı yok dedim ama anlamıyor yine devam ediyor ve bende kaç gündür konuşmuyorum onunla. İster inanın ister inanmayın ben ona yardım da ediyorum mesela sigarası mı yok eşimi ben arayıp istiyorum,ona haksızlık yapıldığında yine ben savunuyorum ama o çok isyankar ve bigun şu lafı bile kullandı,ben Allaha bile karşı gelirim,o derece artık sıkıldım bu hayattan dedi.
Dediğim gibi tavırları,isyanları,bi an önce herkes kendi evine çıksın da kurtulalım ithamlarından bıktım,biz çok mu istiyoruz ölene kadar böyle koloni halinde yaşamayı. Diğer gorumcem ise, ben herşeyi bilirim ben akıllıyim modunda. Odasından çıkmaz,akşama kadar orda olur ama çıktığında da sürekli bi bağırma sürekli birşeyleri eleştirme çabasında. Özellikle eltime bunu çok yapıyor kadın da cevap veremiyor ona. Beni bildiği için bana yapamıyor,çünkü karşılığını alır biliyor. Kızım 16 aylık,ona sürekli küfür söylüyor,öğretiyor. Bende kızdım yapma dedim,yarın öbür gün size söylediğinde de doversiniz dedim, ewet doverim dedi. Iste onu yapamazsin dedim. Bana da bi keresinde bi küfür kullandı sakın bidaha söyleme hic sevmem böyle şeyleri dedim,şaka yapmak ayrı ama bu tür kelimeler ayrı dedim. Soylicem dedi iyi söyle bende sana söylerim o zaman dedim ,aksama kadar konuşmadı benimle.
Simdi anlamıyorum ben mi kötüyum. Ikisinden de yaşça küçüğüm ama ben ailemde böyle görmedim. Benim de yengelerim var biz her zaman mesafeyi koruduk,çok da iyi anlasirdik. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içimi döktüm,yorumlarinizi bekliyorum.
Çok güzel fikirler bunlar ama kp cok katı bir adam . Biz kapı önüne çıkamıyoruz sitenin bahcesine inmedik şu güne kadar. Bi gittigimiz yer esimin dedesinin evi. Bide ben annemlere gidiyorum bu kadar yani.Saka mi? 13 kisi bir evde nasil oluyor? Dairede yasamiyorsunuz saniyorum ki.
O kadar kisi bir evin icinde sorunlar cikmasi beklenen bir durum..
Simdilik evi ayirma sansiniz yoksa, gecici cozumler uretebiliriz.
Gorumcelerin surekli evde olduklarina gore, calismiyorlar ve sosyal yasantilarida yokmus gibi geldi bana. Psikolojileri pek iyi degil. Siz iyi gecinmeye calisin alttan alin. Onlari kursa falan yonlendirseniz.. kendilerine bir ugras edinseler bu denli sorun cikmaz diye dusunuyorum.. Hayatlari bos geciyor, size sariyorlar
Çok haklısın canım,bende ayrı eve cikacam diye az daha sabrediyorum yoksa zaten hepimiz bi triplerdeyiz. Biri sinirden çocuklarına bağırır çağırır, öbürü odasına kilitlenir diğeri oturup ağlar ben nefes alamam odama gelirim . Böyle geçiyor hayatımız13 kişiyi görünce okumadım konuyu
Sorun olmaması kaçınılmaz çekirdek ailede annenle bile kavga ediyorsun
Ondan yani nerde çokluk misali![]()
Iyide bizde hep evdeyiz hangi psikolojiyle neye yonlendiricem onlarıSaka mi? 13 kisi bir evde nasil oluyor? Dairede yasamiyorsunuz saniyorum ki.
O kadar kisi bir evin icinde sorunlar cikmasi beklenen bir durum..
Simdilik evi ayirma sansiniz yoksa, gecici cozumler uretebiliriz.
Gorumcelerin surekli evde olduklarina gore, calismiyorlar ve sosyal yasantilarida yokmus gibi geldi bana. Psikolojileri pek iyi degil. Siz iyi gecinmeye calisin alttan alin. Onlari kursa falan yonlendirseniz.. kendilerine bir ugras edinseler bu denli sorun cikmaz diye dusunuyorum.. Hayatlari bos geciyor, size sariyorlar